Home Δήμος Δελφών Δήμος Δελφών: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στους Δελφούς
Δήμος Δελφών - 22 Φεβρουαρίου, 2017

Δήμος Δελφών: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στους Δελφούς

 Τις παρεμβάσεις του στην Τοπική Κοινότητα και τη Δημοτική ενότητα Δελφών, ανακοινώνει ο δήμος, σημειώνοντας τα εξής:

Μέρα με τη μέρα η αισθητική, αλλά και η λειτουργική, όψη της πόλης των Δελφών αλλάζει προς το καλύτερο. Σειρά αυτή τη φορά και με στοχευμένες παρεμβάσεις της Δ.Ε. και της Τ.Κ. Δελφών είχαν ο περιβάλλων χώρος το δημοτικό κατάστημα και σημεία των Δελφών όπου οι εργασίες αναβάθμισης, ευπρεπισμού και καλλωπισμού ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαίες.

 

Πιο συγκεκριμένα στους χώρους γύρω από το δημοτικό κατάστημα τοποθετήθηκαν μεγάλες και καλαίσθητες πινακίδες αισθητικού και ενημερωτικού χαρακτήρα για τους πολυπληθείς επισκέπτες της πόλης. Οι πινακίδες αυτές προτρέπουν για επίσκεψη και πληροφορούν το κοινό για το Μουσείο Δελφικών Εορτών Εύας και Άγγελου Σικελιανού, για τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο των Δελφών, για το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού-Συλλογή Η. Δαραδήμου, καθώς και για σημαντικούς προορισμούς συνολικότερα του δήμου μας, όπως το Κάστρο των Σαλώνων, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Νεώριο της Κίρρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας, το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου, το Μουσείο Ησαία στη Δεσφίνα, το Μεταλλευτικό Πάρκο “Βαγονέτο”, την παραδοσιακή συνοικία “Χάρμαινα” στην Άμφισσα, και το Χάνι της Γραβιάς.

 

Επίσης αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά ο χώρος στην περιοχή Πηγαδούλια με αντικατάσταση των ακατάλληλων και πολυκαιρισμένων ξύλινων κιγκλιδωμάτων από νέα σιδερένια, ενώ καθαρίστηκε και ευπρεπίστηκε ευρύτερα ο χώρος στην περιοχή. Τέλος, ανάλογες παρεμβάσεις συνεχίζονται με την συντήρηση σε παγκάκια σε διάφορα σημεία κι εκτεταμένο και συστηματικό καθαρισμό.

 

Οι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν με σύστημα και συνέπεια, όπως και η διαδικασία βελτίωσης του φωτισμού της πόλης, που είναι ήδη αισθητή σε κατοίκους κι επισκέπτες, όπως αρμόζει σε ένα τόπο με την ιστορία και την επισκεψιμότητα των Δελφών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κατοίκων τους για την ποιότητα ζωής που δικαιούνται.

 

Αναλυτικό φωτογραφικό υλικό από τις παρεμβάσεις αυτές θα βρείτε στην σελίδα του Δήμου Δελφών στο Facebook.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…