Home Δήμος Δωρίδας Γ. Καπεντζώνης: «Να σταθούμε όλοι αντάξιοι των κρίσιμων περιστάσεων»
Δήμος Δωρίδας - 4 Μαρτίου, 2021

Γ. Καπεντζώνης: «Να σταθούμε όλοι αντάξιοι των κρίσιμων περιστάσεων»

Στις ενέργειες κατά τις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Δωρίδος, αλλά και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εντός των γεωγραφικών του ορίων με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων covid 19, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπεντζώνης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021.

Ο Δήμαρχος, αφού κάλεσε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά, τόνισε πως ο Δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και πέραν του ρόλου του να επιλύονται άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν από την εμπλοκή πολλών φορέων στην καταγραφή αλλά και τον έλεγχο των κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτής, και προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας, ενημέρωσε μεταξύ άλλων το σώμα πως ο Δήμος δεν έχει την αρμοδιότητα να κλείσει ένα σχολείο, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως καθημερινά οι αρμόδιες Υπηρεσίες του παρακολουθούν τις εξελίξεις παρεμβαίνοντας όπου απαιτηθεί βάσει των όσων ορίζουν οι επίσημες οδηγίες της πολιτείας.

Ο Δήμος Δωρίδος ενημερώνει ότι, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, υπό τον συντονισμό του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Παλασκώνη, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

α) Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οργάνωσε και διεξήγαγε δωρεάν πολλαπλές έκτακτες και μαζικές επαναληπτικές δειγματοληψίες διαγνωστικών ελέγχων (rapid- tests)

β) Μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προχώρησε σε απολυμάνσεις των σχολικών και δημοτικών κτιρίων.

γ) Σε άμεση επαφή με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, με το επιτελείο του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, με όλες τις εμπλεκόμενες Δημόσιες Υπηρεσίες καθώς και με τις Αστυνομικές Αρχές προέβη και ενίσχυσε την εφαρμογή του συνόλου των μέτρων προστασίας που επιτάσσει το πρωτόκολλο covid-19

δ) Προέβη σε άμεση ενημέρωση των πάντων σε περίπτωση εντοπισμού νέου κρούσματος, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα τα οποία προστατεύονται στην εν λόγω περίπτωση.

ε) Διατήρησε σε επιφυλακή τα στελέχη και τους υπαλλήλους που εμπλέκονται στις δράσεις σχετικά με τον covid-19, σε 24ωρη βάση,  για την άμεση υποστήριξη και επέμβαση όπου χρειαστεί.

Ο Δήμος Δωρίδος ενημερώνει επίσης ότι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί από συνεργείο του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) δωρεάν δειγματοληψία rapidtests στοΛιδωρίκι για όλους, Δημότες και υπαλλήλους (από τις 10:00 έως τις 12:00).

Ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Γιώργος Καπεντζώνης, χαιρετίζοντας το κλίμα συναίνεσης του συνόλου των παρατάξεων σχετικά με το θέμα, έτσι όπως αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στους κατά τόπους ελέγχους που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και στους εμβολιασμούς που είναι σε εξέλιξη, επαναλαμβάνοντας πως αυτή την ώρα οφείλουμε όλοι να σταθούμε αντάξιοι των κρίσιμων περιστάσεων, προστατεύοντας την υγεία όλων, το ύψιστο αγαθό της ζωής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…