Home Δήμος Δελφών Βραχνάς για το Δήμο Δελφών η στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας
Δήμος Δελφών - 24 Δεκεμβρίου, 2012

Βραχνάς για το Δήμο Δελφών η στέγαση του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας

Σε βραχνά για το Δήμο Δελφών έχει εξελιχθεί η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, αφού από τις δύο προτεινόμενες λύσεις για τη μεταστέγασή του ή στο Γυμνάσιο ή στο ΕΠΑΛ, καμία δεν είναι ιδανική.
Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο μήνα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έθεσε το θέμα της μεταστέγασης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, ζητώντας τις άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά, το σχολείο να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο. Σημαντικότερος λόγος της αίτησης μεταφοράς είναι η ακαταλληλότητα του κτιρίου που φιλοξενείται αυτή τη στιγμή, όπου ήδη από φέτος παρουσιάστηκαν προβλήματα χωρητικότητας, κάτι που με την νέα χρονιά θα οξυνθεί αφού θα λειτουργήσει και η πρώτη λυκειακή τάξη και φυσικά οι ανάγκες χρόνο με το χρόνο συνεχώς θα αυξάνονται.
Κατά τη διάρκεια της τότε συνεδρίασης προτάθηκαν ως ρεαλιστικότερες λύσεις από τη Δημοτική Αρχή, η μεταστέγασή του είτε στο κτίριο του Γυμνασίου Άμφισσας είτε στο ΕΠΑΛ.
Να σημειώσουμε πως δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης, κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε δηλώσει πως θα κάνει ότι χρειαστεί για την στήριξη του σχολείου σε κάθε τομέα, τονίζοντας πως το Μουσικό Σχολείο αποτελεί μία κατάκτηση, όχι μόνο για την πόλη της Άμφισσας, αλλά για ολόκληρη τη Φωκίδα, αφού φοιτούν σε αυτό μαθητές απ’ άκρη σ’ άκρη του Νομού.

Π. Ταγκαλής: «Καμία από τις δύο λύσεις δεν είναι ιδανική»

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, μας ενημέρωσε πως έχουν ήδη γίνει αυτοψίες και στα δύο «υποψήφια» κτιριακά συγκροτήματα, από τον Δήμαρχο, τον Διευθυντή της Β’ βάθμιας κ. Δημητρίου, την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Καρρά, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Τζαμτζή και τον ίδιο, αυτό όμως που διαπιστώθηκε και στα δύο σχολεία ήταν τελικά η ακαταλληλότητά τους.
 Στο Γυμνάσιο από την μία μεριά δεν υπάρχουν κενές αίθουσες πέρα από τις βοηθητικές, ενώ από την άλλη το ΕΠΑΛ αν και από θέμα χώρου είναι λίγο πιο άνετο, όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει πολλά κτιριακά προβλήματα και οι αίθουσες χρειάζονται αρκετές επισκευές πριν μπουν τα παιδιά μέσα. «Καμία από τις δύο λύσεις δεν είναι ιδανική. Στο Γυμνάσιο είναι σχεδόν όλες οι αίθουσες κατειλημμένες και το ΕΠΑΛ χρειάζεται πολλές εργασίες», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ταγκαλής έθεσε ένα ακόμα ενδεχόμενο, αυτό της μεταφοράς του σχολείου στο παλιό οικοτροφείο, ωστόσο όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, το αν θα ευδοκιμήσει αυτή η λύση εξαρτάται καθαρά από τα οικονομικά του Δήμου αφού για την επισκευή του κτιρίου ώστε να γίνει βιώσιμη η λειτουργία του σχολείου, χρειάζονται το minimum πάνω από 200.000 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση όμως εντοπίζεται ένα ακόμα πρόβλημα, πέραν των χρημάτων, αφού η Μητρόπολη Φωκίδας πρόσφατα παραχώρησε το οικοτροφείο στο ΤΕΙ, με το σκεπτικό να δημιουργηθεί εκεί η φοιτητική εστία. Πάντως ο κ. Ταγκαλής ξεκαθάρισε πως η πιο ιδανική λύση είναι να πάει το σχολείο στο οικοτροφείο, ενώ έχουν ήδη γίνει ενέργειες από το Δήμαρχο προς το Υπουργείο για ειδική χρηματοδότηση.   
Στην ερώτησή μας αν το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει λόγω του κτιριακού, επεσήμανε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ούτε ο ίδιος, ούτε ο δήμαρχος, να αφήσουν να συμβεί, τονίζοντας πως θα κάνουν ότι χρειαστεί για να βρεθεί λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…