Home Β & Γ Εθνική Αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Νίκη Βόλου με συνολικό σκορ 5-4 (3-2 στα πέναλτι)
Β & Γ Εθνική - 10 Μαΐου, 2018

Αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Νίκη Βόλου με συνολικό σκορ 5-4 (3-2 στα πέναλτι)

 Κρίμα και πάλι κρίμα!!!  Την τύχη  και την αστοχία του θα πρέπει να καταριέται ο Αστέρας που χτες κυριολεκτικά κατάφερε να αποκλειστεί στα πέναλτι από τη Νίκη Βόλου  η οποία στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε δυο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και στο δεύτερο απλά δεν υπήρχε μέσα στο γήπεδο με τους παίχτες του Λίβα να χάνουν σωρεία ευκαιριών και το διαιτητή να ακυρώνει γκολ για το οποίο οι παίχτες της τοπικής ομάδας ορκιζόταν ότι ήταν πεντακάθαρο. 

 
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Αστέρας μπήκε πιο ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και παίρνοντας το χώρο του κέντρου κατάφερε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία με εξαίρεση τη φάση του 17΄ όταν το δυνατό σουτ του Αλεξίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε με υπερένταση ο Τζίμας.
Ακριβώς στην επόμενη φάση, στο 18΄,   οι Βολιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία , όταν ο  Λάιος εκμεταλλεύτηκε λάθος του αμυντικού του Αστέρα, ο οποίος προσπάθησε άτσαλα να τροφοδοτήσει με κεφαλιά τον τερματοφύλακά του, μπήκε γρήγορα στη φάση και με κεφαλιά έκανε το 0-1.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 38΄ οι κυανόλευκοι πέτυχαν και δευτερο γκολ όταν ο Λάιος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, εντός της περιοχής, με τον   Αναστασίου να νικά τον Λίβα με ένα όμορφο γυριστό σουτ, για το 0-2.
 
Η επανάληψη ήταν ένας διαρκής μονόλογος για τους παίχτες του Λίβα που έχαναν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη με τη Νίκη Βόλου να έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο μέσα στο τερέν. Καταρχάς ορθά ο προπονητής του Αστέρα απέσυρε τον αμυντικογενή Δρίβα βάζοντας  τον επιθετικό Γεωργουσόπουλο, κάτι πουτ ουσιαστικά κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες, ιδίως με την πρόβλεψή του ότι οι Βολιώτες αμυντικοί έπασχαν σημαντικά στη δεξιά τους πτέρυγα.
Στο 51 δημιουργήθηκε η πρώτη καλή φάση για την τοπική ομάδα όταν το σουτ του Μαλισιώβα απομακρύνθηκε σωτήρια από τον Τζήμα, σε μία μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων να μειώσουν στο σκορ.
Δυο λεπτά αργότερα η Νίκη έχανε τη μοναδική της ευκαιρία να γράψει το 0-3 και να καθαρίσει την πρόκριση όταν από εμφανή θέση οφσάιντ -που όμως δεν σφύριξε ποτέ ο διαιτητής – ο   Ντόλγκι βρέθηκε κυριολεκτικά μόνος με το Λίβα  αλλά επειδή πίστευε ότι ήταν σε αντικανονική θέση δεν προσπάθησε καν να σουτάρει όπως πρέπει με αποτέλεσμα να χάσει τη φάση .
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αστέρας απείλησε ξανά με τον Γεωργουσόπουλο, του οποίου το σουτ, όμως, πέρασε άουτ. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Ο Γεωργουσόπουλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Τζήμα, ο πρώτος νίκησε τον δεύτερο με πλασέ, με την μπάλα, όμως, να απομακρύνεται επί της γραμμής της εστίας της Νίκης από τον Στέφανο Κραγιόπουλο. 
 
Τελικά, και ενώ όλοι πίστευαν ότι με αυτήν την γκαντεμιά ο Αστέρας δεν θα βρει ποτέ δίκτυα ήρθε ο   Σεΐτι στο 61΄ να σουτάρει δυνατά και να μειώνει το σκορ σε 1-2 βάζοντας ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.
Ο ξέφρενος ρυθμός του Αστέρα συνεχίστηκε και στο 76΄ ξανά ο Σεΐτι, ύστερα από πάσα του Αλεξίου,  με όμορφο πλασέ ισοφάρισε σε 2-2.
Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξε τίποτε και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Εκει, στο πρώτο μέρος  δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, ενώ στο 107’ ο Ζιώγας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα αφήνοντας τη Νίκη με δέκα παίχτες. Παρά την αριθμητική του υπεροχή ο Αστέρας δεν κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι το οποίο τελικά οδηγήθηκε στα πέναλτι.
 
Εκεί η σειρά ήταν η εξής:
-εκτέλεσε ο Μέτσε και απέκρουσε ο Λίβας
-εκτέλεσε ο Πανάκης και απέκρουσε ο Τζήμας
-το 0-1 κάνει ο   Αναστασίου για τη Νίκη
-το 1-1 κάνει ο Αλεξίου για τον Αστέρα  
– το 1-2 κάνει ο Τζάθας για τη Νίκη
-δοκάρι καταλήγει το πέναλτι του Σεΐτι, που από ήρωας γίνεται μοιραίος
-άουτ καταλήγει το πέναλτι του Λάιου
-το 2-2 κάνει ο Κουτσούμπας για τον Αστέρα Ιτέας
-το 2-3 κάνει ο Κραγιόπουλος
-ο Γεωργουσόπουλος στέλνει την μπάλα άουτ στο πέμπτο πέναλτι του Αστέρα και η Νίκη κερδίζει με 2-3 στη ρώσικη ρουλέτα και παίρνει την πρόκριση για τους οκτώ του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
 
Αστέρας : Λίβας, Αρκουμάνης (72’ Κουτσούμπας), Δρίβας (46′ Γεωργουσόπουλος), Μπογκντάνι, Πανάκης, Αντωνόπουλος, Μαλισιώβας, Χαραλαμπίδης, Αλεξίου, Αντωνίου (108’ Τοπούζι), Σεΐτι.
Νίκη: Τζήμας, Χ. Καρτσαμπάς, Λάιος, Κραγιόπουλος, Ζιώγας, Βέργος, Μέτσε, Αλ. Καρτσαμπάς (64′ Βουρδάκης), Τζάθας, Αναστασίου, Ντόλγκι (111’ Ματθαίου)
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…