Home Ελλάδα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Ελλάδα - 29 Απριλίου, 2020

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 Το πρωί του Σαββάτου στις 25-4-2020, η κ. Άλκηστις Πρωτοψάλτη περιηγήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, τραγουδώντας πάνω σε ένα φορτηγό. Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελέσει μία ευχάριστη νότα στην ψυχολογία των, επί μακρόν πλέον, αδίκως εγκλείστων συμπολιτών μας.

Όμως ο τρόπος που έγινε, η «τυχαία» συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και η συνάθροιση πολλών ανθρώπων έξω από το Μαξίμου, παρεκκλίνοντας από τα περιοριστικά μέτρα της Πολιτείας για τις συναθροίσεις, δημιουργούν αμείλικτα ερωτηματικά.

Μήπως ό,τι εξυπηρετεί την προβολή της καθεστωτικής τάξης, λειτουργεί χωρίς περιορισμούς και μάλιστα χειροκροτείται και επιβραβεύεται από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Πρωθυπουργό; Μήπως στέλνεται το μήνυμα ότι κάποιοι λίγοι που παραβιάζουν το Νόμο, που οι ίδιοι θέσπισαν, είναι υπεράνω του Νόμου, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών που τηρούν το νόμο είναι αντικείμενα κοροϊδίας και εμπαιγμού; Είναι δυνατόν να αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος που μετέφερε την εικόνα της προστάτιδος της πόλης του Αιγίου Παναγίας της Τρυπητής και να επιβάλλεται πρόστιμο 500 € στον οδηγό ενώ στην περίπτωση της κ. Πρωτοψάλτη, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Δήμαρχος Αθηναίων παραμένουν στο απυρόβλητο;

Προφανώς έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι σκανδαλώδες να τιμωρείται ανελέητα μία περιφορά εικόνας και να νομιμοποιούνται αυτοί που αναιρούν στην πράξη τα δικά τους διατάγματα. Ατιμωρησία υπήρξε και στις περιπτώσεις των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στις 24-4-2020 όπου και εκεί τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας πήγαν περίπατο.

Από το περιστατικό του Αιγίου καθώς και άλλων αναλόγων, αλλά και από τις διώξεις και τα υπέρογκα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ιερωμένους όπως για παράδειγμα σε ιερέα στη Χίο με πρόστιμο 5.000 € και ποινικές διώξεις όπως στον Μητροπολίτη Κερκύρας, ο διωγμός της Ορθοδόξου Εκκλησίας από την παρούσα κυβέρνηση, κατά παρέκκλιση του Άρθρου 3 του Συντάγματος, είναι πλέον ξεκάθαρος.

Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ καταδικάζει τις παραπάνω ενέργειες της Κυβέρνησης και αιτείται την ακύρωση όλων των προστίμων που επιβλήθηκαν αδίκως σε ιερείς της Επικράτειας και την άρση όλων των ποινικών κυρώσεων προς αυτούς.

Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ καλεί τους Εισαγγελείς να ασκήσουν αυτεπάγγελτες διώξεις για τις αξιόποινες πράξεις περί μη τήρησης των υγειονομικών μέτρων για περιορισμό του κινδύνου διασποράς της ιογενούς επιδημικής λοίμωξης σύμφωνα με το νέο ΠΚ άρθρο 285 παρ.1, τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη όσο και το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη και επιφυλάσσεται να προσφύγει και η ίδια στη Δικαιοσύνη εάν αυτό δεν γίνει αυτεπάγγελτα από τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…