Home Κοινωνικοί φορείς Απάντηση του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ στους 42 : «Το καταστατικό ΡΗΤΑ προβλέπει διεξαγωγή εκλογών κάθε 3 χρόνια , χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους»
Κοινωνικοί φορείς - 9 Απριλίου, 2017

Απάντηση του ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ στους 42 : «Το καταστατικό ΡΗΤΑ προβλέπει διεξαγωγή εκλογών κάθε 3 χρόνια , χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους»

 Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους της ΕΛΜΙΝ (πρώην Ευρωπαϊκοί Βωξίτες) με την οποία ουσιαστικά απαντούν στους «λεγόμενους 42» ότι ακόμη και αν μια Γενική Συνέλευση αποφασίσει να προκηρυχθούν εκλογές αυτό δεν μπορεί να συμβεί γιατί αντίκειται στο καταστατικό του Σωματείου που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά εκλογές κάθε 3 χρόνια εξέδωσε απόψε το βράδυ το ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ σωματείο.

Στην ίδια επιστολή ασκούν έντονη κριτική στους 42 τονίζοντας ότι θέλουν σωματείο «τυφλό, μουγκό και κουφό» που δεν θα διεκδικεί ΄προς όφελος των εργαζομένων και των πραγματικών προβλημάτων τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση

                               

Άμφισσα 8-4-2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς  όλους τους συναδέλφους

 

Μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων βιάζεται να γίνουν εκλογές στο Σωματείο μας. Γιατί άραγε; Τους κυνηγάει  ο χρόνος; Η θητεία του Σωματείου μας λήγει το Δεκέμβρη του 2018 και μέχρι τότε θα συνεχίσουμε τη δράση μας διεκδικώντας:

-Να ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να γυρνάμε στα σπίτια μας σώοι και αβλαβείς από την έλλειψη μέτρων προστασίας των ζωών μας

Να διεκδικούμε καλύτερες αποδοχές

Να παίρνουμε τις άδειές μας όταν τις έχει ανάγκη η οικογένειά μας

Να έχουμε τις αργίες που κατέκτησε το Σωματείο πριν μια 10ετία και πλέον

-Αυτή η μικρή μερίδα συναδέλφων μας κάθε λίγο και λιγάκι βάζοντας στη διαδικασία των υπογραφών και άλλους συναδέλφους μας , συνεχώς  με νομικίστικα μέσα ζητεί από το σωματείο εκλογές, αντίγραφα  πρακτικών, βγάζει ανακοινώσεις περί δημοκρατίας κλπ. Ωστόσο ακόμη ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ .

Τέτοιο σωματείο θέλουν!

Κουφό στο να ακούει το συνάδελφο

Τυφλό στο να μπορεί να δει τα προβλήματα

Μουγκό για να μπορεί να βγάλει έστω και μια κουβέντα αντίστασης

 

Ως απάντηση σε προηγούμενο έγγραφό τους που επιζητούσαν δημόσια έγγραφα του Σωματείου μας, σας ανακοινώσαμε μέσα στην προθεσμία που μας δώσανε ότι όποιος από τους υπογράφοντες ήθελε να μελετήσει τα πρακτικά του Σωματείου θα μπορούσε να το κάνει σε συνεννόηση με κάποια μέλη της διοίκησης. Δεν εμφανίστηκε κανείς. Τέτοια πρεμούρα για τα πρακτικά!!!

1.       1. Ως απάντηση στο έγγραφό τους για να δούνε (;;;;;)τα οικονομικά δεδομένα του ταμείου του Σωματείου μας υπονοώντας προφανώς ατασθαλίες κάτι για το οποίο ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι ΚΑΘΑΡΟ και ας αφήσουν τις αθλιότητες για να συσπειρώσουν κάτω από ψεύδη και συκοφαντίες όσους υπογράφουν τα εν λόγω κείμενά τους απαντάμε:

Αν και είναι προφανές ότι οι σκοποί του αιτήματος  τους δεν αποβλέπουν στο σκοπό του νόμου , αλλά προδήλως σε άλλες έξωθεν ( και δη άνωθεν)  μεθοδεύσεις

«σας καλούμε λοιπόν να έρθετε προς ενημέρωση την 20η Απριλίου 2017 και ώρα  19:00 από την έδρα του Σωματείου μας , στο Εργατικό Κέντρο Φωκίδας , οδός Κοττορού Γ. αριθμός 23 Άμφισσα Φωκίδας 33100¨» προκειμένου να λάβετε γνώση επί αυτών που ζητάτε.

2.Στο για μια ακόμη φορά εκβιαστικό αίτημά τους για εκλογές που πρέπει να γίνονται κατά την άποψή τους πάντα στο 51χλμ , πάντα με την παρουσία των ίδιων «εθελοντών» και της εταιρίας

Το καταστατικό ΡΗΤΑ προβλέπει διεξαγωγή εκλογών κάθε 3 χρόνια , χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Συνεπώς, απόφαση της ΓΣ (ακόμη και αν υποθέσουμε ότι νομίμως συγκαλείται από το 1/30 των μελών  κλπ) που θα αποφασίζει εκλογές σε χρονικό σημείο μικρότερο ( ή και μεγαλύτερο) από τα 3 χρόνια είναι αντίθετη με το καταστατικό και άρα άκυρη.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                             ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

 

 πηγή ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…