Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Κοινωνικοί φορείς - 30 Μαρτίου, 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

   Η Διεθνής Ένωση Συνδικάτων (ΤUI) Συνταξιούχων και Επιδοματούχων (PyJ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων (WFTU), στα χρόνια ύπαρξης της (από το 2014), προσκαλούμαστε κάθε χρόνο, στη Συνέλευση της ΔΟΕ,  για να εκθέσουμε και να διεκδικήσουμε τις απαιτήσεις μας σε όλο τον κόσμο σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ύπαρξης, για τα άτομα που, σε χώρες που δεν έχουν ακόμη επιλέξει να οικοδομήσουν τον Σοσιαλισμό, δώσαμε την εργασιακή μας ζωή προς όφελος του κεφαλαίου.

      Επίσης, είμαστε, όλο και περισσότερο, μόνιμα στους δρόμους του κόσμου, με διάφορες συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και ενέργειες, μαζί με ενεργούς εργαζόμενους, άνδρες και γυναίκες, με πανομοιότυπα αιτήματα προς τις αντίστοιχες κυβερνήσεις, οι οποίες συχνά πιέζονται και εμποδίζονται από τη λαϊκή δύναμη. Και αυτό είναι για την υπεράσπιση των αιτημάτων μας που αποτελούν μόνο αξίωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, των ατόμων που έχουν δημιουργήσει τον πλούτο και ό,τι έργο υπάρχει στον πλανήτη Γη.

     Λέμε ότι πρόκειται για διαμαρτυρία, αίτημα και απαίτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί το μόνο που ζητάμε είναι τα βασικά για κάθε ζωντανό άτομο: αξιοπρεπή κατοικία, πόσιμο νερό σε αυτήν, υγεία, αναψυχή, τοπικές μεταφορές, πολιτισμός, υγιεινή και επαρκή τροφή. Προσθέτουμε σε αυτά τα αιτήματα, την πληρωμή από το Κράτος των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, όλων αυτών  στους οποίους το καπιταλιστικό κράτος δεν δίνει τη δυνατότητα να έχουν μια δουλειά που να τους επιτρέπει αξιοπρεπή ζωή ως ανθρώπινα όντα.

      Αυτό ζητούμε και απαιτούμε, γιατί είναι δικαιοσύνη, και είναι λογικό σε οποιαδήποτε οργάνωση να δίνει προτεραιότητα στην ευημερία των ανθρώπων. Αυτό αναφέρεται στο άρθρο 25 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον αριθμό 1, όπου λέει: «Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα σε ένα κατάλληλο επίπεδο διαβίωσης που να του διασφαλίζει, καθώς και στην οικογένεια του, την υγεία και την ευημερία τους, και ιδίως τροφή, ρούχα, στέγαση, ιατρική βοήθεια και απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες · Έχει επίσης δικαίωμα ασφάλισης σε περίπτωση ανεργίας, ασθένειας, αναπηρίας, χηρείας, γήρατος ή άλλων περιπτώσεων απώλειας των μέσων διαβίωσής του λόγω περιστάσεων ανεξάρτητων από τη θέλησή του ».

     Αυτά τα δικαιώματα πρέπει να περιλαμβάνονται σε όλα τα Συντάγματα (ή την Magna Carta) όλων των χωρών του πλανήτη, για να εκπληρωθούν ως πρώτη προτεραιότητα. Υπάρχουν πολλά χρήματα για αυτό, εάν πάψει να τα ξοδεύει ο Ιμπεριαλισμός (με εντολή των ηγετών του καταστροφικού Καπιταλισμού) σε όπλα και  πολέμους.

     Έτσι, αποδεικνύεται ότι απαιτούμε μόνο βασικά, ανθρώπινα δικαιώματα και ότι θα συνεχίσουμε να τα απαιτούμε από κάθε κυβέρνηση, θεσμό και εξουσία, η οποία ως τέτοια πρέπει να υποχρεωθεί να συμμορφώνεται με αυτά.

     Αυτό είναι και θα είναι, όσο είναι απαραίτητο, ο μόνιμος αγώνας μας για το παγκόσμιο σύνθημά μας, το οποίο είναι: “ΜΑΚΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΥΧΟΥΣ”

 

Την επιστολή προσυπογράφει και η

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…