Home Πολιτισμός Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις από την ΑΝΦΩ για το LEADER
Πολιτισμός - 26 Ιουνίου, 2013

Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις από την ΑΝΦΩ για το LEADER

Ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις διοργανώνει για τις επόμενες ημέρες η Αναπτυξιακή Φωκική Α.Ε. ενόψει της επικείμενης 3ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δράσεων του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στο Νομό Φωκίδας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΦΩ ΑΕ έχει ως εξής:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε. – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε.) αποτελεί και στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο την Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στο Νομό Φωκίδας, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013 που αποσκοπεί στην «Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση, διαφύλαξη φυσικών πόρων, ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς». Είναι η τρίτη εφαρμογή της Πρωτοβουλίας LEADER  για την ανάπτυξη της Υπαίθρου του Νομού Φωκίδας και η πρώτη φορά που θα εφαρμοσθεί και στις πεδινές περιοχές των ΟΤΑ της περιοχής εφαρμογής  του Προγράμματος.

Με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος, η ΟΤΔ έχει μεταξύ άλλων την υποχρέωση πραγματοποίησης σειράς ενεργειών ευρείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων της περιοχής παρέμβασης, πριν τη διενέργεια κάθε πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την υποβολή προτάσεων από τους εν δυνάμει δικαιούχους του Προγράμματος.
Εν όψη της επικείμενης 3ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των δράσεων του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER στο Νομό Φωκίδας, η ΟΤΔ της ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. διοργανώνει τις επόμενες ημέρες τοπικές ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, στην παρακάτω περιοχή κάθε Δήμου της περιοχής παρέμβασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ευρείας ενημέρωσης στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος προσέγγισης LEADER στο Νομό Φωκίδας

 

Δήμος Δωρίδας


Δημοτική Ενότητα Τολοφώνας: 4 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30 στην Ερατεινή στην
Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Δημαρχείο του Δήμου Τολοφώνας)

 

Δήμος Δελφών

 

Δημοτική Ενότητα Γαλαξιδίου: 9 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30 στην Αίθουσα  «Παρθεναγωγείου» στο Γαλαξίδι.

Δημοτική Ενότητα Ιτέας: 10 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Κυριακοπούλειου» στην Ιτέα

Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας: 12 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30 στην Αίθουσα «Πνευματικού Κέντρου» στη Δεσφίνα.

Δημοτική Ενότητα Άμφισσας: 15 Ιουλίου 2013, ώρα 18:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών

 

Στις συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιηθεί από στελέχη της ΟΤΔ ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε. αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και το περιεχόμενο του Τοπικού Προγράμματος, καθώς και η παρουσίαση της διαδικασίας αξιολόγησης, ένταξης και παρακολούθησης υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων των δικαιούχων του Προγράμματος.

Οι κατηγορίες υπομέτρων που περιλαμβάνει η παρούσα πρόσκληση του Τοπικού Προγράμματος είναι τα παρακάτω:

•           L123α  «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: πολύ μικρές επιχειρήσεις (σύσταση 2003/361/ΕΚ) που πληρούν ανάλογα με τον τομέα της επένδυσης , τις ελάχιστες προϋποθέσεις σχετικά με το περιβάλλον, την υγιεινή, την καλή διαβίωση των ζώων, την εργασιακή ασφάλεια και την αειφόρο διαχείριση των δασών.

•           L311 «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση κατά τη στιγμή της υποβολής της αίτησης ενίσχυσης Εξαιρούνται οι γεωργικοί εργάτες

•           L312 «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» & L313 «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός των δικαιούχων του υπομέτρου L311, που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις μικρών επιχειρήσεων σύμφωνα με τη σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ και του Καν (ΕΚ) 800/2008.

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των φακέλων υποψηφιότητας είναι η Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:30 στα γραφεία της ΑΝ.ΦΩ. Α.Ε.: Γιδογιάννου 37 -ΑΜΦΙΣΣΑ  – Τ.Κ. 33100

 

Η Πρόεδρος  της ΑΝΦΩ Α.Ε. και Πρόεδρος της Ε.Δ.Π. LEADER

Παναγιώτα Γαζή  – Αντιπεριφερειάχης Φωκίδας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…