Home Δήμος Δελφών Ανησυχία στο Δημοτικό Συμβούλιο για ακόμη ένα πιθανό σώου Σανούδου στα Καστέλια
Δήμος Δελφών - 8 Μαρτίου, 2013

Ανησυχία στο Δημοτικό Συμβούλιο για ακόμη ένα πιθανό σώου Σανούδου στα Καστέλια

Έντονη ανησυχία προκάλεσε τόσο στο Δήμαρχο όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο η πληροφορία του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»  κ. Γιώργος Ιωσηφίδης, ότι η διοίκηση της εταιρείας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά σκοπεύει να μεταφέρει εργαζόμενους της εταιρείας στη προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα Συνέλευση Κατοίκων στα Καστέλια.
«Προσπαθούν να κάνουν μια ακόμη αντισυγκέντρωση και να φέρουν αντιμέτωπους τους κατοίκους και τους εργαζόμενους. Ξέρετε από αυτές τις συγκεντρώσεις που γίνονταν λίγο πριν τη Χούντα, τις θυμόμαστε οι πιο πολλοί. Θέλουν να κάνουν τα Καστέλια Ιερισσό. Και ακόμη χειρότερα, γιατί εκείνοι λειτουργούν και λίγο έξυπνα, ενώ αυτή η εταιρεία λειτουργεί με ξεπερασμένα κόλπα της δεκαετίας του ‘50», είπε ο κ. Ιωσηφίδης.
Το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε φέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο» κ. Παναγιώτης Μέγκος, ο οποίος είχε προτείνει την έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης προς την απόφαση της τοπικής κοινωνίας. Αν και ο Δήμαρχος κ. Νίκος Φουσέκης δεν θέλησε να συζητηθεί το θέμα εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην τοπική κοινωνία, διατήρησε τις ανησυχίες του κ. Ιωσηφίδη και είπε ότι αύριο (σήμερα) νωρίς το πρωί θα το διερευνήσει και αν το επιβεβαιώσει θα ζητήσει από τη διοίκηση της εταιρείας να μην προχωρήσει στα σχέδιά της. Δε θέλησε πάντως να λάβει απόφαση το Σώμα προκαταλαμβάνοντας τη βούληση της Τοπικής Κοινωνίας.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Σανούδος χρησιμοποιεί συχνά τέτοια τρυκ, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δίνουν σώου, περιφερόμενους δεξιά και αριστερά σαν ασύντακτο μπουλούκι παρηκμασμένου θιάσου, ειδικά όταν βρίσκεται μπροστά στη σθεναρή αντίσταση τοπικών κοινωνιών. Οπότε άλλο ένα σώου διανθισμένο με μεροκαματιάρηδες στο ρόλο του κομπάρσου, μιας κακοστημένης και φτηνιάρικης παραγωγής δεν θα εκπλήξει κανέναν. Απεναντίας θα αποδείξει τον αποικιοκρατικό τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη Φωκίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…