Home Κοινωνικοί φορείς ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ!
Κοινωνικοί φορείς - 31 Οκτωβρίου, 2017

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΝ ΜΙΤΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ!

 Γράφει ο 

Κωνσταντίνος Κουτρολίκος
 MDΠλαστικός Χειρουργός
Ιατρείο: Καραϊσκάκη 76 και 
Μεταμορφώσεως
Δέχεται κατόπιν ραντεβού κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας 22650 34341 – 697 3000 005
 
 
Ένα χαρακτηριστικό της γήρανσης του προσώπου είναι η απώλεια του υποδόριου όγκου . Αυτό εκδηλώνεται με την λέπτυνση του χορίου, με την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και την ατροφία του υποδόριου λίπους στην περιοχή του προσώπου. 
Οι υποδερματικές ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης αρχίζουν να εκφυλίζονται με αποτέλεσμα σταδιακά την απώλεια του στηρικτικού πλέγματος στο δέρμα μας. Πρώτα εμφανή συμπτώματα περιλαμβάνουν την εντονότερη προβολή των οστικών στοιχείων του προσώπου, την εμφάνιση μικρών αγγείων, ρυτίδων και πτυχώσεων και τέλος το χαρακτηριστικό «κρέμασμα» του προσώπου και του λαιμού.
 Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση, επιτείνει τα προβλήματα με τις εγκάρσιες ρυτίδες του μετώπου να γίνονται εντονότερες, πολλές φορές συνοδεύονται με πτώση των οφρύων, οι ρινοχειλικές αύλακες αμβλύνονται, τα χείλια ατροφούν, οι χαρακτηριστικές ρυτίδες της πικρίας εμφανίζονται και το οβάλ του προσώπου αλλοιώνεται σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές διαταράσσει την συμμετρία του προσώπου μας. 
Ο λαιμός για το λόγο ότι δεν έχει οστεώδης υπόστρωμα δεν υπάρχει ένας τρόπος ώστε να στηριχθεί το δέρμα παρά μόνο από τους μυς της περιοχής. Η απουσία στήριξης  συνεπάγεται στην έντονη χαλάρωση και στο «κρέμασμα» του λαιμού. 
Ένα πολύ όμορφο πρόσωπο χάνει την συνολική του εικόνα εφόσον το σημείο του λαιμού δεν έχει την ίδια άρτια εμφάνιση και στρογγυλότητα.
Ένα ευρύ φάσμα από θεραπευτικές επιλογές είναι διαθέσιμο για την αποκατάσταση της απώλειας στήριξης του προσώπου και του λαιμού μας.
Βασική αρχή στην αποκατάσταση της συμμετρίας του ασθενή μας, είναι μια πλήρης κλινική και αισθητική εξέταση και μια εις βάθος ανάλυση των στόχων και προσδοκιών μας.
Η απλούστερη μέθοδος αποκατάστασης όγκου και αντιμετώπισης των ρυτίδων και πτυχώσεων, είναι το γέμισμα τους με ένα ενέσιμο υλικό ή αλλιώς με ένα ενέσιμο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος.
Αντίστοιχα στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική, με τα νέας τεχνολογίας υλικά που υπάρχουν πλέον, ως μέθοδο  εκλογής για την αναστροφή της πτώσης και την αποκατάσταση του οβάλ του προσώπου και του λαιμού, είναι η ανόρθωση με απορροφήσιμα νήματα.
 
Ένα αναίμακτο lifting στο ιατρείο.
 
Με τα υψηλής τεχνολογίας απορροφήσιμα νήματα μπορεί να γίνει ανόρθωση του δέρματος στο πρόσωπο και στο λαιμό, καθώς γίνεται ανύψωση των ιστών της περιοχής. Αποκαθιστάτε η πτώση του δέρματος, η απώλεια όγκου στο ζυγωματικό τόξο (τα λεγόμενα «μήλα»)  καθώς και το διπλοσάγονο που εμφανίζει μεγάλος πληθυσμός. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και ασφαλής και δεν χρίζει ολικής νάρκωσης παρά μόνο τοπικής. Η συγκεκριμένη  μέθοδος είναι μια μη χειρουργική εναλλακτική σε αντίθεση με το κλασικό λίφτινγκ προσώπου που απαιτεί χειρουργείο και μεγάλη μετεγχειρητική περίοδο.
 Νήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα σημεία του προσώπου και του σώματος π.χ. ανόρθωση φρυδιού (brow lift), παρειές, βραχιόνων (μπράτσα), μηρών κ.α.
 Η όλη διαδικασία εκτελείται με τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. 
Η καινοτομία έγκειται στην ιδέα ότι με ένα εσωτερικό ράμμα μπορούμε να ανορθώσουμε ένα κομμάτι του δέρματος και να το στερεώσουμε στη νέα του θέση. Ουσιαστικά για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά νήματα που χάρη στα μικροσκοπικά εξογκώματά τους ανορθώνουν το δέρμα προς τα πάνω.
Εξατομικευμένα απορροφήσιμα νήματα με εύκαμπτους κώνους, 3D κατεύθυνσης, εισάγονται μέσα στο δέρμα από μικροσκοπικές διόδους χωρίς καν να χρειαστεί τομή και ΜΟΝΟ με τοπική αναισθησία. Μέσα σε μία ώρα αποκαθίσταται η πτώση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, το διπλοσάγονο, οι παρειές. 
 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟ

 
Τις επόμενες ημέρες οι ινοβλάστες διεγείρονται και περιβάλλουν τα νήματα με φυσικό κολλαγόνο και έτσι ενισχύει τη δράση τους και κάνει ακόμη πιο σταθερό το αποτέλεσμα. Το πολυγαλακτικό οξύ, από το οποίο αποτελούνται τα νήματα, διεγείρει έντονα την παραγωγή του κολλαγόνου, έτσι το πρόσωπο δείχνει νεότερο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
 Ήδη, χιλιάδες ανορθώσεις με νήμα έχουν εκτελεσθεί επιτυχώς τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.
-Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για Lifting με 3D νήματα ?
Υποψήφιοι για ανόρθωση με τα συγκεκριμένα νήματα, είναι άνδρες και γυναίκες οι οποίοι εμφανίζουν πτωτικές τάσεις στο δέρμα του προσώπου και λαιμού τους.
-Ποιες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπισθούν – θεραπευτούν με την συγκεκριμένη μέθοδο ?
 
Το πρόσωπο, το σώμα μας, εκ φύσεως δεν χαρακτηρίζεται από απόλυτη συμμετρία μεταξύ της αριστερής και δεξιάς πλευράς μας (το ένα χέρι δεν είναι το ίδιο με το άλλο, το ένα στήθος ομοίως δεν είναι ίδιο με το άλλο). Αυτή η «ασσυμετρία» μας κάνει και διαφορετικούς, μοναδικούς. Βασική αρχή στην πλαστική χειρουργική, είναι η αποκατάσταση της συμμετρίας του ασθενή μας, με γνώμονα την διατήρηση των μοναδικών ανατομικών γραμμών μας, για να επιτύχουμε ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.
 Σε ένα συμβουλευτικό και χωρίς κόστος ραντεβού, ο Πλαστικός χειρουργός θα αναλύσει τα προβλήματα σας, θα συζητήσει αναλυτικά μαζί σας για τις εναλλακτικές και τις προσδοκίες σας. Πολλές φορές η απλή μέθοδος 3D νημάτων δίνει λύση στην :
 -Βλεφαρόπτωση
 -Πτώση φρυδιών (Ανόρθωση οφρύων)
 -Χαλάρωση παρειών (μάγουλα)
 -Χαλάρωση μέσου και κάτω τριτημορίου του προσώπου
 -Χαλάρωση λαιμού
 -Ασσυμετρία του οβάλ του προσώπου
 -Αποκατάσταση πάρεσης προσώπου
 -Χαλάρωση ιστών στο σώμα μας (κοιλιά, Βραχίονες, μηροί, γλουτοί
Ποιος είναι ο χρόνος ανάνηψης ?
Μετά από την εφαρμογή οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στην καθημερινές τους δραστηριότητες. Μία μικρή, ελάχιστη δυσφορία μπορεί να υπάρξει για το πρώτο μόνο 24ώρο, που αντιμετωπίζεται με την λήψη ενός Depon. Είναι σημαντικό κατά τις λίγες πρώτες μέρες να μην ασκείται έντονη πίεση πάνω στις θεραπευμένες περιοχές.
 
Υπάρχουν παρενέργειες ?
Όταν η διαδικασία ανόρθωσης με νήματα εκτελείται από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, εξειδικευμένο στην εφαρμογή των συγκεκριμένων νημάτων, η διαδικασία είναι πολύ ασφαλής και οι επιπλοκές ασυνήθιστες. Σπάνιες επιπλοκές είναι ένα ήπιο πρήξιμο, μικρές εκχυμώσεις, ρήξη του νήματος, μόλυνση και μικρές ασσυμετρίες. Καθώς η τεχνική είναι τελείως αναστρέψιμη, μικρές επιπλοκές μπορούν εύκολα και γρήγορα να αποκατασταθούν.
 
Η διαδικασία αλλάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου;
Η διαδικασία ανόρθωσης με νήμα ανανεώνει το πρόσωπο χωρίς να αλλάζει τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Γίνεται μια επανατοποθέτηση του μαλακού ιστού του προσώπου στην αρχική του περιοχή. Μετά από μια ανόρθωση με νήμα μπορείτε να περιμένετε μια εικόνα του προσώπου σας όπως ήταν πριν από αρκετά χρόνια.
Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα ?
Εμπειρικά τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια από δυο έως πέντε χρόνια ή και περισσότερο και εξαρτώνται από την ηλικία του ασθενούς, το βαθμό πτώσεως, τον αριθμό τον νημάτων και συνοδα προβλήματα υγείας.
 
Μπορεί να συνδυαστεί η ανόρθωση με νήματα με άλλες ιατρικές κοσμητικές διαδικασίες ?
 Αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με άλλες θεραπείες  ανανέωσης προσώπου. Είναι συνηθισμένο να συνδυάζουμε την ανόρθωση με νήμα με το  Botox για να μειώσουμε τη μυϊκή δραστηριότητα του προσώπου. Συνδυάζουμε επίσης με Υαλουρονικά εμφυτεύματα για να ενισχύσουμε τον όγκο και το σχήμα του προσώπου. Μετά την εφαρμογή των νημάτων εξαιρετικό αποτέλεσμα στην συνολική εικόνα μας προσφέρουν τα peeling και οι εφαρμογές λέιζερ προκειμένου να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος. Κάποιες άλλες διαδικασίες που μπορούν να συνδυαστούν με την ανόρθωση με νήμα είναι η πωγωνοπλαστική και η λιποαναρρόφηση στην περιοχή του λαιμού.
  
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Καμία ενημέρωση, για οποιοδήποτε θέμα Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής, μέσω οποιασδήποτε ιστοσελίδας δεν υποκαθιστά την απευθείας ενημέρωση με τον Πλαστικό Χειρουργό. Πιστεύω μου είναι πως πάντα θα υπάρχουν απορίες, αμφιλεγόμενα σημεία και ανασφάλειες.
Στόχος μου λοιπόν είναι να σας γνωρίσω από κοντά και να συμμετέχω μαζί σας ενεργά στην επίλυση του οποιασδήποτε ζητήματος σας απασχολεί.
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ([email protected])
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…