Home Δήμος Δελφών Αναγνωστόπουλος με αφορμή τα 3 χρόνια Ταγκαλή: “Ο δήμος κατάντησε παρίας σε όλα τα επίπεδα”
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 3 Σεπτεμβρίου, 2022

Αναγνωστόπουλος με αφορμή τα 3 χρόνια Ταγκαλή: “Ο δήμος κατάντησε παρίας σε όλα τα επίπεδα”

Τα έργα που χάθηκαν, τα οποία είναι πάμπολλα, την εξοικονόμηση ρεύματος που δεν έγινε με αποτέλεσμα οι δημότες να επωμιστούν το αυξημένο κόστος, αλλά και μια νοοτροπία που βουλιάζει την περιοχή στη μιζέρια της, στηλιτεύει ο επικεφαλής της Ανανεωτικής Δύναμης Δελφών κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος ο οποίος και προτείνει τη συστράτευση δυνάμεων μέχρι της εκλογές σε κοινό μέτωπο για την πρόοδο του τόπου.
Η ανακοίνωση συντάχτηκε με αφορμή τα 3 χρόνια της διακυβέρνησης Ταγκαλή στο Δήμο.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα κάτωθι:

H Τετραετία του
«Ωχαδερφισμού» – Καιρός για αλλαγή σελίδας.

Αποτελεί πλέον «κοινό μυστικό» στους δημότες του Δήμου Δελφών, ότι η δημοτική αρχή πνέει τα λοίσθια, ενώ έχει οδηγήσει τον τόπο μας στην απόλυτη απαξίωση στα τρία χρόνια διοίκησής της. Αλήθεια τι το αισιόδοξο και δημιουργικό να προσδοκά κανείς για τον τέταρτο και τελευταίο χρόνο διοίκησής της, όταν μάλιστα μπροστά μας βρίσκονται σημαντικά γεγονότα που ήδη έχουν επιφέρει δυσβάστακτα οικονομικά βάρη (ενεργειακή κρίση κ.α.) σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας; Ακόμη και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2019-2023 (Α’ Φάση) «κατάφεραν» να το παρουσιάσουν στο δημοτικό συμβούλιο μόλις στην προχθεσινή συνεδρίαση, ενώ ακολουθεί και η περίοδος της διαβούλευσης με τα τοπικά συμβούλια, τους συλλόγους και τους δημότες! Όλα γίνονται για το Θεαθήναι!
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τον «ωχαδερφισμό» που διακρίνει τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον διεθνή διαγωνισμό για τον οδοφωτισμό που κατέληξε ουσιαστικά στις καλένδες. Ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά να πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός λόγω αλλαγής στην σύνθεση του σχήματος των εργοληπτικών εταιρειών και ενώ επί τρία ολόκληρα έτη υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, μεταξύ του δήμου και της ανάδοχης εταιρείας, για την βελτίωση των όρων της σύμβασης! Προφανώς όλη αυτή η καθυστέρηση θα μας βρει παντελώς απροετοίμαστους εν μέσω ενεργειακής κρίσης και κατακόρυφης αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος και το επίπεδο των υπηρεσιών αυτών προς τον δημότη.
Διανύοντας ήδη τον τέταρτο και τελευταίο έτος της παρούσης δημοτικής θητείας και απέχοντας μόλις ένα έτος από την εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου 2023, μαζί με τις επερχόμενες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή οι οποίες θα επηρεάσουν σημαντικά και την πορεία των ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ένα είναι το σίγουρο, ότι η προσδοκία για την παρουσίαση κάποιου έργου εκ μέρους της δημοτικής αρχής είναι μηδαμινή. Οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν δια της νομιμότητας (μελέτες, προϋπολογισμοί, αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, αποφάσεις επιτροπών κ.α.) είτε κατέληξαν σε αποτυχία (παιδική χαρά στην Ιτέα, ανακατασκευή κεντρικής πλατείας στην Άμφισσα κ.α) είτε σε παλινωδίες (ακύρωση έργων όπως με τον χώρο στάθμευσης βαρέων αχημάτων στην Άμφισσα, τον χώρο στάθμευσης στους Δελφούς κ.α.)
Τελικά επιλέχθηκε ο ποιο γνώριμος τρόπος για τους διοικούντες των αυθαίρετων παρεμβάσεων και κατασκευών (Αγιος Μηνάς στην Δεσφίνα κ.α.) και της πανελλήνιας πρωτοτυπίας της ίδρυσης Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) από τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου. Φτάσαμε να γίνουμε πρωτοσέλιδα στον Αθηναϊκό Τύπο, βεβαίως και σε κάθε περίπτωση με αρνητικό σχολιασμό και λεζάντες.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμη, τα οποία έχουμε ήδη αναδείξει μέσω των προηγούμενων ανακοινώσεων μας αλλά και των τοποθετήσεων μας στα δημοτικά συμβούλια, αλλά ένα είναι το βέβαιο. Ένας Δήμος Δελφών με όνομα ξακουστό στα πέρατα της γης, κατάντησε να είναι παρίας σε όλα τα επίπεδα.
Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη στο επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την κατάθεση των ψηφοδελτίων (Αύγουστος 2023) και την διεξαγωγή των εκλογών (Οκτώβριος 2023) να διαμορφωθεί ένα κοινό πολιτικό μέτωπο για την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου. Η παράταξή μας απέδειξε αυτά τα τρία χρόνια, από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, ότι έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα προκειμένου να ηγηθεί σ’ αυτόν τον αγώνα. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, ανέδειξε έναν νέο επικεφαλής, με κύριο στόχο την ανατροπή της σημερινής ζοφερής κατάστασης και την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού προγράμματος για την επόμενη πενταετία 2024-2028, προκειμένου ο τόπος μας να επανακάμψει με αναπτυξιακό πρόσημο. Στα πλαίσια αυτά το προσεχές χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε τις ήδη αναληφθείσες πρωτοβουλίες προς το σκοπό αυτό.

Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…