Home Πολιτισμός ΑΚΟΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
Πολιτισμός - 10 Απριλίου, 2015

ΑΚΟΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

 

 
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ηλικιωμένα που πάσχουν από βαρηκοΐα μπορεί να δουν αισθητή βελτίωση στην ισορροπία τους  χρησιμοποιώντας ακουστικά βαρηκοΐας.
Ερευνητές από το ιατρικό πανεπιστήμιο της Washington στο St Louis πραγματοποίησαν έρευνα μεταξύ 400 ατόμων μεταξύ 65-91 ετών.  Κοινός παρανομαστής είναι ότι όλοι έπασχαν από βαρηκοΐα. Στους παραπάνω ασθενείς εκτελέστηκαν ενδελεχώς test ισορροπίας φορώντας ένα, δύο αλλά και καθόλου ακουστικά .Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.
Οι συμμετέχοντες εμφανίζονταν να χρησιμοποιούν τις ηχητικές πληροφορίες που λάμβαναν δια μέσω των ακουστικών τους σαν ορόσημα που τους βοηθούσαν να διατηρήσουν την ισορροπία τους. Όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε τα μάτια μας για να δούμε που ακριβώς βρισκόμαστε στον χώρο, ενώ κλείνοντας τα φώτα τείνουμε να μην είμαστε σταθεροί, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα αυτιά μας.
Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί από εμάς είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μηχανισμού της ισορροπίας καθορίζεται από τον μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτιού( έσω ους).
Είναι αρκετά ενδεικτικό να αναφέρουμε ότι όλα τα test ισορροπίας που πραγματοποιήθηκαν στους ασθενείς έγιναν όλα με απουσία φωτός ή με κλειστά μάτια. Αποδείχτηκε εν τέλει ότι οι ασθενείς που έκαναν χρήση ακουστικών μπορούσαν να μείνουν πάνω από τον διπλάσιο χρόνο σταθεροί σε σύγκριση με όταν δεν φόραγαν τα ακουστικά και αυτό έγινε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% 
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού για το εκάστοτε ακουστικό πρόβλημα  μπορεί να γίνει μόνο από πιστοποιημένους ακοοπροθετιστές δηλαδή αυτούς που επωμίζονται την σωστή εφαρμογή, ρύθμιση αλλά και συντήρηση του ακουστικού βοηθήματος και  που είναι οι καθ είδη αρμόδιοι για να δώσουν λύση στο πρόβλημα του ασθενούς και όχι από διάφορες αμφιβόλου ποιότητας διαδικασίες που περισσότερο οξύνουν παρά λύνουν το πρόβλημα.
 
Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ακοή σας επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook  ( www.facebook.com/kentroakoisfokidas19) η επικοινωνήστε μαζί μας στο 2265301013
Με ένα τηλέφωνο ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οικον επίσκεψη και δίνουμε λύση στο πρόβλημα σας
 
  Ο Στάθης Καραγκούνης είναι ειδικός ακοοπροθετιστής – εκπρόσωπος του Κέντρου Ακοής Φωκίδας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τριάντα τρεις χιλιάδες (33.000) ευρώ για το τρέχον έτος η δαπάνη

Τριάντα τρεις χιλιάδες (33.000) ευρώ για το τρέχον έτος η δαπάνη Ανακοίνωσε τα ονόματα των…