Home Πολιτικά - Φωκίδα Έργο εθνικής σημασίας ο παραλίμνιος
Πολιτικά - Φωκίδα - 24 Φεβρουαρίου, 2021

Έργο εθνικής σημασίας ο παραλίμνιος

Σε «έργο εθνικής σημασίας» αναβαθμίζεται ο παραλίμνιος αγωγός, όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας και γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Γιάννη Μπούγα με τον υπουργό υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα ο Βουλευτής παρέδωσε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τα ψηφίσματα των εμπλεκόμενων φορέων για το διαγώνιο άξονα και συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης του έργου.

 

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

 

Συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

Ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή, κατά την οποία προσκόμισε τις αποφάσεις δ.σ. των Δήμων και των φορέων που μετείχαν στην από 05.01.2021 τηλεδιάσκεψη και υποστηρίζουν την κατασκευή του Διαγώνιου Άξονα «Λαμίας – Ιτέας – Αντιρρίου». Συζήτησαν επίσης την πορεία αξιολόγησης του έργου για τη χρηματοδότησή του.

Επιπλέον, συζητήθηκε η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού Μόρνου, τον οποίο το Υπουργείο θα χαρακτηρίσει έργο εθνικής σημασίας και, ως τέτοιο, αναλύθηκαν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησής του.

Ο Βουλευτής Φωκίδας μετέφερε, τέλος, στον Υπουργό την πρόταση που είχε υποβάλει στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την κατασκευή παράκαμψης των Δελφών και την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε να ξεκινήσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τη σχετική μελετητική διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…