Home Δήμος Δελφών Ένταξη διεκδικεί η ανάπλαση Επταλόφου και Πολυδρόσσου
Δήμος Δελφών - 28 Μαΐου, 2013

Ένταξη διεκδικεί η ανάπλαση Επταλόφου και Πολυδρόσσου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραλαβή της επικαιροποιημένης μελέτης «αναπλάσεις τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού», το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών την Παρασκευή.
Το έργο θα προχωρήσει με τη διαδικασία ανοικτού, δημόσιου διαγωνισμούκαι σύμφωνα με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης, ενώ ο προϋπολογισμός του φτάνει τις 687.000 ευρώ.
Στην εισήγηση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Δελφών κ. Δήμου, τόνισε ότι ο φάκελος του έργου έχει κατατεθεί στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.). Κατά τη διάρκεια ελέγχου άλλαξε η νομοθεσία, μπήκαν νέα τιμολόγια και απαιτήθηκε η δεύτερη τροποποίηση της μελέτης, την οποία έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Να σημειώσουμε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνει τα εξής:
1)Στο τοπικό διαμέρισμα Επταλόφου .
Επένδυση με αργολιθοδομή μιας ορατής όψεως πάχους 25 εκατοστών της εμφανούς όψης των τοιχίων που είναι κατασκευασμένοι με οπλισμένο σκυρόδεμα, και βρίσκονται στην είσοδο του τοπικού διαμερίσματος.
Κατασκευή στέψης των λιθοδομών από ακανόνιστες χονδρόπλακες.
Ηλεκτροφωτισμός τοίχων με ειδικά φωτιστικά εξωτερικών χώρων, στα οποία θα περιέχονται 24 λάμπες led λευκού χρώματος.
 
2) Στο τοπικό διαμέρισμα Πολυδρόσου .
Αποξήλωση ασφαλτοτάπητα ή του σκυρόδεματος σε διάφορους δρόμους και επίστρωση τους   με πλάκες γρανίτη φυσικής πάνω σε νέα βάση από σκυρόδεμα και πλέγμα και τοποθέτηση πέτρινων κρασπέδων.
Επίστρωση πεζοδρομίων με κυβόλιθους γρανίτη και πορφυρίτη και ηλεκτροφωτισμός διαφόρων σήμείων με τοποθέτηση πίλλαρ.
3)Στο τοπικό διαμέρισμα Λιλαίας .
Βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων την περιοχή πεύκα με αφαίρεση και επανατοποθέτηση του εξοπλισμού (γηπέδων και μπασκετών), επίστρωση με συνθετικό τάπητα τύπου SPORTSOL σε κατάλληλη υπόβαση, τσιμεντόστρωση διαδρόμου, κατασκευή σκαλοπατιών και πλακόστρωση.
Την περίφραξη του χώρου των πεύκων από εμποτισμένους κορμούς δένδρων και θα τοποθετηθούν σιδηρές θύρες, αφού προηγηθούν κάποιες απαραίτητες διαμορφώσεις (καθαιρέσεις τοιχείων, εκσκαφές κ.λ.π)
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης ανέφερε ότι έχουν υποβάλλει τεχνικό δελτίο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας που εγκρίθηκε και εντάχθηκε, τη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού, τη Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας και τη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων. «Το έργο της Ιτέας έχει ενταχθεί, τώρα προσπαθούμε να εντάξουμε αυτό. Με έγγραφη ενημέρωση της ΕΕΤΑΑ ζητήθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης και ευελπιστούμε πολύ σύντομα να το εντάξουμε και αυτό», τόνισε.
Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Απόστολος Καραχάλιος τόνισε ότι η παράταξή του δεν θα το ψηφίσει γιατί έχει καταψηφίσει το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…