Home Εικόνες Αρχικής Έγινε σήμερα η πρώτη φύτευση δενδριλλίων στον ελαιώνα

Έγινε σήμερα η πρώτη φύτευση δενδριλλίων στον ελαιώνα

Ι. Μπούγας:” Θα μετατρέψουμε την καταστροφή από την πυρκαγιά σε ευκαιρία ”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της ομάδας εργασίας «Ξαναφυτεύουμε τους Καμένους Δελφικούς Ελαιώνες» η πρώτη φύτευση δεντρυλλίων, τα οποία προμήθευσε η ομάδα, σε ιδιοκτήτη ελαιοτεμάχιου, που βρίσκεται κοντά στο Δέλτα Χρισσού.
Την ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής Φωκίδας κ Μπούγας σημειώνοντας ότι : “Η δέσμευση γίνεται πραγματικότητα! Ο ελαιώνας μας ξαναζωντανεύει.Όπως είχα δηλώσει ο Ελαιώνας θα γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θα μετατρέψουμε την καταστροφή από την πυρκαγιά σε ευκαιρία ”
Να σημειώσουμε ότι η φύτευση έγινε από εθελοντές ενώ πριν φτάσουν στο ελαιοτεμάχιο που είχε επιλεγεί οι συμμετέχοντες περπάτησαν μέσα από τον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας, θαυμάζοντας το μοναδικό οικοσύστημά του.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής το μέλος της ομάδας- γεωπόνος κος Κώστας Τάτσης και στενός συνεργάτης του κου Γιάννου Γραμματίδη μίλησε στους εθελοντές για την ιστορία, τα μοναδικά χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας και την εξαιρετική ποικιλία βρώσιμης ελιάς και ελαιόλαδου.
Το ελαιοχώραφο το οποίο είχε επιλεγεί ήταν φρεζαρισμένο και με τρύπες ήδη ανοιγμένες όπου οι εθελοντές φυτεύσαν τα δεντρύλλια ακολουθώντας τη διαδικασία που τους περιέγραψε ο κος Τάτσης. Ακολούθησε το πρώτο πότισμα και λίπανση των ελαιόδεντρων με κομπόστα. Φυτεύτηκαν περίπου 300 δεντρύλλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Προγράμματα μεσιτικών γραφείων τεχνολογίας cloud: Γιατί προσφέρουν περισσότερη οργάνωση και ευελιξία

Η οργάνωση, η ευελιξία και η αύξηση παραγωγικότητας είναι ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστ…