Home Πολιτισμός Άνοιγμα στο λαό της Φωκίδας, να στηρίξει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στις εκλογές του Μαΐου
Πολιτισμός - 28 Φεβρουαρίου, 2014

Άνοιγμα στο λαό της Φωκίδας, να στηρίξει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στις εκλογές του Μαΐου

Στον ενιαίο χαρακτήρα των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, εστίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  κ. Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του, κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Άμφισσα, στα πλαίσια της περιοδείας του στη Φωκίδα.

Νωρίτερα ο κ. Μαρίνος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ενώ κατά τη διάρκεια της περιοδείας του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους τόσο του νοσοκομείου όσο και με  διοικητικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας.
 

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η επιλογή που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα»
 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, η κ. Γεωργία Καλαντζάκου εκπροσωπώντας τη Νομαρχιακή Οργάνωση ΚΚΕ Φωκίδας, παρουσίασε του υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης στη Φωκίδα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως υποψήφιος στο Δήμο Δελφών θα είναι ο κ. Γιώργος Ιωσηφίδης, στο Δήμο Δωρίδας ο κ. Χρήστος Τριανταφύλλου ενώ υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον Γιώργο Μαρίνο θα είναι ο κ. Δρόσος Τσελές.
Κατά την διάρκειά της ομιλίας του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Μαρίνος, κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες της Φωκίδας να θέσουν ως κριτήριο της ψήφου τους τα προβλήματα που καθημερινά γιγαντώνονται, να σκεφτούν σοβαρά την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αφού είναι η μόνη που μπορεί να τα λύσει οριστικά και να μετρήσουν της στάση του κάθε κόμματος απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Να ξεδοντιάσει τους υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας και να δει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, αποκαλούμενοι αντιμερκελιστές, κρύβουν  πίσω από πρόσωπα και συνθήματα  το βασικό πρόβλημα. Κρύβουν ότι η  Ε.Ε είναι ένωση των μονοπωλίων που συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να επεκταθούν σε νέες αγορές, να εκμεταλλευτούν συνεχώς και πιο άγρια της εργατική τάξη, τους λαούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε δε σε συμπόρευση τους εργαζόμενους που κρατούν επιφυλάξεις και αυτούς που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιλαϊκή πολιτική, εκείνους που απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές ή έκαναν άλλη επιλογή και τώρα το ξανασκέφτονται στη βάση των νέων δεδομένων.
Τόνισε επίσης την ανάγκη συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να παλέψει ο λαός να γίνει δική του περιουσία ο πλούτος που υπάρχει στη χώρα και στην περιοχή.  «Μιλάμε για το ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, για τον Βωξίτη, τον Μπετονίτη, τον Περλίτη, τον Ζεόλιθο και άλλα πολύτιμα υλικά. Γιατί να είναι στα χέρια του Μυτιληναίου, του Ηλιόπουλου, του Κυριακόπουλου  και των άλλων οικονομικών ομίλων, να γίνεται ο πλούτος αυτός κέρδη για τους λίγους, που εκμεταλλεύονται τους πολλούς;», τόνισε ο κ. Μαρίνος

«Η Στερεά Ελλάδα έχει τα πάντα»

Ο κ. Μαρίνος συνέχισε την ομιλία του με τη φράση «Η Στερεά Ελλάδα τα έχει όλα», επισημαίνοντας πως διαθέτει μεταλλεία και παραγωγικές δυνατότητες για σιδηρονικέλιο, ανοξείδοτο χάλυβα και άλλα  μέταλλα, τσιμέντο, Ναυπηγεία, επεξεργασία ξύλου, ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας και πως όλα αυτά τώρα τα κλείνουν, τα ξηλώνουν οι καπιταλιστές και το κράτος τους, ενώ επιδρά ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η μεταφορά κεφαλαίων και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, οι κρίσεις, αυτό που κρίνει είναι το κυνηγητό του κέρδους, τονίζοντας πως  όλα αυτά μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.   
«Να κοινωνικοποιηθούν ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Μεταφορές, η Αμυντική Βιομηχανία,  το εμπόριο, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, να γίνουν  λαϊκή περιουσία, να αναπτυχθεί η χώρα και η περιοχή μας με κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος», ξεκαθάρισε ο κ. Μαρίνος.

 

 Ισχυρό ΚΚΕ γιατί…
 

Ο κ. Μαρίνος αναφερόμενος στους λόγους που πρέπει οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:
«ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί παλεύει, γιατί πάλεψε κι αυτές τις μέρες  στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών και μεσαίων παραγωγών της ελιάς, στην Άμφισσα και στη Φωκίδα, των κτηνοτρόφων για να μη χάσουν το σπίτι τους, το χωράφι της από τις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους αγροτικών εφοδίων, τους εμπόρους των ζωοτροφών,  για να αποσυρθεί τώρα ο νόμος που τους εξοντώνει με την αβάστακτη φορολογία, για να αυξηθούν οι τιμές παραγωγού, να μειωθεί το κόστος , να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο που το απολαμβάνουν σήμερα οι εφοπλιστές. Μέσα σ αυτή την πάλη μπορούν να συγκεντρωθούν δυνάμεις και να ενισχυθεί ο αγώνας για ριζικές αλλαγές, για να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός ώστε να ζωντανέψει η ύπαιθρος και να εξασφαλιστούν υγιεινά διατροφικά προϊόντα για το λαό μας, να αξιοποιηθεί και η αγροτική παραγωγή για την ανάπτυξη εμπορικών , οικονομικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί η πρόταση του για την ανάπτυξη του λαϊκού τουρισμού ακουμπά στα σημαντικά γεωγραφικά , φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής και μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες για ξεκούραση, για αναψυχή.  
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, κατά των μονοπωλίων που τους συντρίβουν, κατά της αισχροκέρδειας των τραπεζών και της σκληρής φορολογίας.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί δίνει τη μάχη για να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΠΥ , οι μονάδες υγείας, για να καταργηθούν τα χαράτσια, να  προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής αλλά και για να  γίνει η ριζική αλλαγή, να  κατακτηθεί αποκλειστικά δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας –πρόνοιας , με βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σύγχρονο καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομεία και κέντρα υγείας, να υπάρχει φροντίδα για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες»

 

«Ο Μπακογιάννης και ο Αποστόλου ούτε ανεξάρτητοι είναι, ούτε άφθαρτοι, ούτε οραματιστές»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στους θεσμούς της τοπικής διοίκησης και τα κόμματα που τους υπηρετούν, επισημαίνοντας πως πέρασαν πολλοί Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, Νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι τα προηγούμενα χρόνια, δοκιμάστηκε η Περιφέρεια και ο Καλλικράτης, και το μόνο αποτέλεσμα ήταν ο αρνητικός λογαριασμός για το λαό της περιοχής αφού τα όποια κονδύλια τα μεγαλοσυμφέροντα, αναγκαία έργα απορρίφθηκαν γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε, δεν δίνουν κέρδος.   
Αναφερόμενος στις δημοτικές αρχές και το επιτελείο της περιφέρειας ξεκαθάρισε πως αποδείχθηκαν φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού συντάχθηκαν με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, χαράτσωσαν τις λαϊκές οικογένειες με δημοτικά τέλη, τονίζοντας πως έχουν ευθύνη για την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών, για την απαράδεκτη κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς, για το οδικό δίκτυο…
«Σήμερα που είναι καθαρότερο πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος της κεντρικής διοίκησης, κτισμένη πάνω σε ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς πόρους,  η εκλογή αγωνιστών στους δήμους και στην περιφέρεια είναι επιτακτική ανάγκη, υποχρέωση του λαού της περιοχής μας. Στην Άμφισσα και στους άλλους δήμους, στην Περιφέρεια», τόνισε.
Ο κ. Μαρίνος δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις υποψηφιότητες των κ.κ. Μπακογιάννη και Αποστόλου, επισημαίνοντας πως είναι υποψήφιοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου,  τονίζοντας παράλληλα πως ούτε ανεξάρτητοι είναι, ούτε άφθαρτοι, ούτε οραματιστές όπως αυτοδιαφημίζονται. «Είναι δοκιμασμένοι και φθαρμένοι. Απολογητές της Ε.Ε και της αντιλαϊκής της πολιτικής, είναι δεμένοι με πολλά νήματα από τα μεγάλα συμφέροντα γιατί η πολιτική τους αυτά υπηρετεί, σ αυτά δίνει εξετάσεις», ανέφερε.  
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…