Home Πολιτικά - Φωκίδα «Άνθρακες ο Θησαυρός» του Πανεπιστημίου: Χάθηκε στη διαδρομή το ένα τμήμα στην Άμφισσα
Πολιτικά - Φωκίδα - 31 Δεκεμβρίου, 2018

«Άνθρακες ο Θησαυρός» του Πανεπιστημίου: Χάθηκε στη διαδρομή το ένα τμήμα στην Άμφισσα

 Μας έμειναν οι πανηγυρισμοί, τα μπράβο και τα ζήτω στο χέρι αμανάτι για τα δυο πανεπιστημιακά τμήματα του Γεωπονικού που θα φιλοξενούσε η Άμφισσα, καθώς στο δρόμο για την ψηφοφορία του στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου απώλεσε το ένα τμήμα και μάλιστα το υφιστάμενο, το οποίο ήταν πενταετούς φοίτησης.

Το Τμήμα Αγροτικού Τουρισμού και Πολιτισμού που θα αντικαθιστούσε το Διοίκησης Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων χάθηκε στη διαδρομή, δεδομένου ότι μπαίνει στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου μόνο με ένα τμήμα στην Άμφισσα, το Περιφερειακής Ανάπτυξης της σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, το οποίο είναι υποβαθμισμένο από την ίδρυσή του, αφού είναι τετραετούς φοίτησης και το Γεωπονικό έχει τμήματα πενταετούς.

Φυσικά ως νέο τμήμα μπορεί να μην προλάβει να προετοιμαστεί και να λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και η περιοχή να αδειάσει, για ένα ή και δυο ακαδημαϊκά έτη. Κανένας φυσικά δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι ακόμη και αυτό το ένα «κουτσό» τμήμα που περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου θα περιλαμβάνεται στο τελικό Νομοσχέδιο και δεν θα χαθεί στη διαδρομή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…