Home Φθιώτιδα «Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, κάτω τα ξερά σας από τον μόχθο του λαού»
Φθιώτιδα - 9 Δεκεμβρίου, 2017

«Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, κάτω τα ξερά σας από τον μόχθο του λαού»

 Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, κάτω τα ξερά σας από τον μόχθο του λαού»

Με αυτό σαν κεντρικό σύνθημα, αγρότες με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και με την συμμετοχή εργατών, συνταξιούχων και γενικά ανθρώπων του μόχθου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας κόντρα σε κάθε κλίμα απογοήτευσης και εφησυχασμού που προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να καλλιεργήσει. Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας, αναφέρεται: 

«Κατά τη διάρκεια επίδοσης των αιτημάτων μας και αφού εξηγήσαμε στον Διευθυντή της εφορίας ότι οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που είναι σε συνέχεια και των προηγούμενων, οδηγούν καθημερινά όλο και περισσότερες οικογένειες μικρομεσαίων αγροτών στην εξαθλίωσή, απαιτήσαμε να μας δοθούν σαφείς απαντήσεις για το τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να τα ικανοποιήσει.

Αιτήματα που δεν ξεχωρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες από τις άλλες εργαζόμενες ομάδες, αλλά που τις συμπεριλαμβάνουν μιας και απαιτούμε την ικανοποίησή τους για όλους μας.

Απαιτήσαμε να σταματήσει το απαράδεκτο από την μια οι μεγαλέμποροι ανενόχλητοι να μας παίρνουν “μπιρ παρά” τα προϊόντα μας και το κράτος όχι μόνο να μην παρεμβαίνει ώστε η τιμή και η αποπληρωμή τους να είναι εγγυημένη αλλά και να μας ζητάει από την άλλη και τον αναλογούν φόρο και ΦΠΑ από τα ανεξόφλητα τιμολόγια.

Απαιτήσαμε να καθοριστεί ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός στις 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μιας και οι αγρότες δεν έχουμε μηνιαίο μισθό αλλά εισπράττουμε 2-3 φορές το πολύ τον χρόνο, με αποτέλεσμα τράπεζες, εφορίες, Δήμοι να μας κατάσχουν ότι σχεδόν εισπράττουμε και να μας αφήνουν ανίκανους να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της οικογένειας μας και της παραγωγής μας.

Απαιτήσαμε όχι μόνο να μην μειωθεί το αφορολόγητο αλλά να αυξηθεί για όλους στις 12.000 ευρώ ατομικό εισόδημα συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Και φυσικά τους προειδοποιήσαμε να μην διανοηθούν να βάλουν χέρι σε καμιά πρώτη, δεύτερη κατοικία και χωράφι κανενός μικρομεσαίου αγρότη και γενικότερα μεροκαματιάρη ή άνεργου ανθρώπου. “Τους στρατηγικούς κακοπληρωτές” τους ξέρουν ποιοι είναι και ας τα πάρουν από αυτούς, μιας και τα μηχανογραφικά συστήματα που έχουν εγκαταστήσει σε υπουργεία, υπηρεσίες, μαγαζιά και τράπεζες τους δίνουν την γνώση ακόμα και για το πως πίνουμε το καφέ μας.

Ενημερώσαμε ότι εάν οι απαντήσεις δεν είναι θετικές τότε το καζάνι των αγροτών που βράζει θα ξεχειλίσει, μιας και δεν αποτελεί επιλογή μας ο καναπές αλλά ο διεκδικητικός οργανωμένος αγώνας.

Πριν αποχωρήσουμε, οι αγρότες δώσαμε ραντεβού στις 14 Δεκέμβρη στις 10.00 στην πλατεία Πάρκου προκειμένου να συμμετάσχουμε και εμείς στο απεργιακό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας δυναμώνοντας την συμμαχία μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές παλιές και νέες, διεκδικώντας ένα μέλλον στο μπόι των αναγκών και των δυνατοτήτων μας.

Οι αγρότες ενημερώθηκαν ότι η ΟΑΣΦ και οι σύλλογοι που την απαρτίζουν στις 17 του Δεκέμβρη θα συμμετάσχουν στη Πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων στη Λάρισα, όπου εκεί θα καθορίσουμε και θα προγραμματίσουμε τις επόμενες δράσεις και κινητοποιήσεις μας.

Αιτήματα που κατατέθηκαν σε υπόμνημα στην Εφορία

  1. Να μην υπολογίζονται τα ανεξόφλητα τιμολόγια μας στον φόρο εισοδήματος και να μας επιστραφεί ο αντίστοιχος ΦΠΑ για αυτά.

  2. Καμιά κατάσχεσή επιδοτήσεων και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί για την μικρομεσαία αγροτιά και κάθε λαϊκή οικογένεια.

  3. Ακατάσχετο τραπεζικού λογαριασμού στις 12.000 ευρώ και 3.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί αφού οι μικρομεσαίοι αγρότες πληρωνόμαστε 2 φορές το χρόνο και δεν έχουμε μηνιαίο εισόδημα.

  4. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα για όλους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και από εκεί και πέρα προοδευτική φορολόγηση με συντελεστή μέχρι 45% για τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου .

  5. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση οι ασφαλιστικές εισφορές, οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου και να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια.

  6. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, στα τρόφιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις υπηρεσίες.

  7. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Λ. Αναγνωστόπουλος: Το πρόγραμμα δράσης της πενταετίας για τη Δ.Ε. Άμφισσας

Η ομάδα της «Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών», με επικεφαλής τον Λουκά Αναγνωστόπουλο παρ…