Home Δήμος Δελφών Όπισθεν με αναδίπλωση 180 μοιρών
Δήμος Δελφών - 31 Ιανουαρίου, 2013

Όπισθεν με αναδίπλωση 180 μοιρών

Όπισθεν με αναστροφή 180 μοιρών έκανε η κυβέρνηση  στην πρόθεση της , δια μέσω φωτογραφικής διάταξης του υπουργού Ανάπτυξης κου Χατζηδάκη, να ενισχύσει κεφαλαιακά τη μεταλλευτική βιομηχανία S&B για να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον(!), παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ρυπαντών του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης., αλλά και των καταστροφέων των βουνών της Φωκίδας

Η αναδίπλωση της κυβέρνησης έγινε μετά την έντονη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης η απόφαση Χατζηδάκη και έπειτα
από οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου, η συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη αποσύρεται από το νομοσχέδιο με τίτλο «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» και δεν θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
 
Τι προέβλεπε η φωτογραφική διάταξη για την ενίσχυση της S&B

Στο νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και έχει καθυστερήσει μήνες να ψηφιστεί λόγω απαιτήσεων που έχει εγείρει η Τρόικα, ο κ. Χατζηδάκης με άλλοθι (;) την ανάπτυξη επιχείρησε να προσφέρει πολύτιμο στήριγμα στην βιομηχανία που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου με τη βούλα της δικαιοσύνης.
 
Ό,τι δηλαδή αποτελεί υποχρέωση μιας επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους μιας χώρας, να τηρεί τους νόμους και να προστατεύει το περιβάλλον, επανεπενδύοντας μέρος των κερδών για την αποκατάστασή του σε περιπτώσεις υποβάθμισης, ο νέος νόμος το διαγράφει.
 
Η υποχρέωση αυτή μετατοπίζεται πλέον ολοφάνερα στην πολιτεία(!), η οποία καλείται να διαθέσει στους ιδιώτες τους αναγκαίους πόρους για να πράξουν το αυτονόητο δηλαδή να προστατεύσουν το περιβάλλον. Στερώντας με τον τρόπο αυτό πολύτιμους πόρους από άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που σε αυτή τη συγκυρία, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η ελληνική οικονομία.
 
Η διάταξη που επιχειρήθηκε να προωθηθεί προς ψήφιση προέβλεπε ότι «επιδοτούνται μεταλλευτικές επιχειρήσεις, στις οποίες ενισχύονται δαπάνες επενδύσεων για προστασία του περιβάλλοντος, περιορισμό της ρύπανσης του εδάφους, του υπεδάφους, των υδάτων και της ατμόσφαιρας και για ανακύκλωση του ύδατος».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, η συγκεκριμένη διάταξη αποσύρεται από το σχέδιο νόμου για τις επενδύσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…