Home Εικόνες Αρχικής Όλα βαίνουν ανάλογα με την…περίσταση !
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Όλα βαίνουν ανάλογα με την…περίσταση !

Του Νίκου Δρόλαπα

Το μέγα σκάνδαλο, η λεηλασία των περιουσιών των Κληροδοτημάτων Άμφισσας και του Γηροκομείου της, οδηγείται μεθοδικά στη τελευταία πράξη, που είναι η διάλυση και εκκαθάρισή του, χωρίς κανένας να τιμωρηθεί.
Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει, κανείς δεν μπορεί να αναφερθεί σε αυτό, κανείς δεν μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για τη πορεία της υπόθεσης. Κινδυνεύει ποικιλοτρόπως. Είτε με κατατρεγμούς, είτε με Δικαστήρια και στημένα κατηγορητήρια, για να σταματήσει να μιλάει.
Μία είναι η επωδός, η φράση που επαναλαμβάνεται ως ‘’απολίθωμα’’ της γραφειοκρατίας και της συγκάλυψης : « ΔΕΝ έχεις έννομο συμφέρον για τη χορήγηση των αιτουμένων στοιχείων ».
Δηλαδή, κανένας εκ των συμπολιτών μου δεν έχει πρόσβαση και ιδίως εγώ που τους ενοχλώ και δεν τους αφήνω ήσυχους, αφού ασχολούμαι μόνιμα επί μία δεκαετία σχεδόν με τα ζητήματα που προέκυψαν στο ματωμένο και τσαλαπατημένο Γηροκομείο. Βιώνω τον αποκλεισμό σαν Πολίτης από τη πρόσβαση στα ζητήματα των Κληροδοτημάτων Άμφισσας και της περιουσίας των, που αποτελεί, στα πλαίσια του Δημοσίου Συμφέροντος κοινή περιουσία όλων μας. Περιουσία την οποία μας ‘’υπέκλεψαν’’ και μας ‘’αφαίρεσαν’’ με τη κακοδιοίκηση και τις πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες και κατέληξαν σε χέρια συγκεκριμένων προσώπων έναντι πινακίου φακής.
Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, ουδέποτε μου χορηγήθηκαν τα στοιχεία που ζητούσα, όπως για το Πόρισμα του Δημοσιονομικού Ελέγχου με τους Καταλογισμούς συγκεκριμένων ποσών εις βάρος των διαχρονικά ευθυνομένων μελών των Διαχειριστικών Επιτροπών του Ιδρύματος « Στάλλειο – Γάτειο Γηροκομείο και Χρονίων Παθήσεων ». Επιμελώς απέφυγαν να μου χορηγήσουν την απόφαση, τα Πρακτικά των Επιτροπών των Δημοσίων Περιουσιών και της Επιτροπής Συντονισμού Ελέγχων και το εξαχθέν Πόρισμα.
Κρυφά είναι όλα αυτά τα θέματα που έχουν τόσο μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο ; Όμως, για όλα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Λογοδοσία. Να πληροφορούνται οι Πολίτες τι εισηγήθηκε, ποιος. Τι ψήφισε το κάθε μέλος των Επιτροπών αυτών και πως δικαιολογεί τη θέση που πήρε. Και οι ελέγχοντες ελέγχονται. Δεν πρέπει να κρύβονται. Γιατί από διαρροές πληροφορηθήκαμε ότι οι έχοντες γνώση, οικονομικά στελέχη της Επιτροπής, ψήφισαν ΥΠΕΡ των Καταλογισμών των ποσών και οι..διοικητικοί υπάλληλοι…κατά…!! Τι είναι αυτά τα πράγματα.
Και επειδή οι σημερινοί διοικούντες πολύ εύκολα μετατρέπουν τα σκάνδαλα σε …σκευωρίες, η απάντηση στη σωρεία των ερωτημάτων που έδωσε ο περιλαμβανόμενος στους Καταλογισμούς των ζημιών σύμφωνα με το Πόρισμα του Δημοσιονομικού Ελέγχου κ. Γεώργιος Δελμούζος, ήταν : ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΝΟΧΟΙ και ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΑΘΩΟΙ…! ! ! και όπως είναι ευνόητο τον εαυτό του τον κατατάσσει ο ίδιος στους αθώους αθώους, πέραν του τεκμηρίου αθωότητας, γιατί ως δικηγόρος τόσα χρόνια, φαίνεται ότι δεν έμαθε να είναι δίκαιος, αλλά τι να πει, ότι ευθύνεται ;
Όφειλε όμως για λόγους ευθιξίας να απέχει από τα καθήκοντά του ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία . Δεν το έπραξε όμως και με την ανοχή του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, ο οποίος έχει εξαιρέσει από τον πολιτικό του χάρτη τη Φωκίδα, σαν να μην υπάρχει και τη θυμήθηκε τώρα προεκλογικά για τα ψηφαλάκια, αλλά τώρα στις επερχόμενες εκλογές, επειδή διέψευσε τις ελπίδες όσων ψήφισαν τον ίδιο και τον κ. Δελμούζο, θα πάρουν τη θέση που τους αρμόζει. Ο κ. Απόστολος Γκλέτσος θα έχει την πρώτη προτίμηση των κατοίκων της Φωκίδας και απ΄ότι φαίνεται και ολόκληρης της Στερεάς, γιατί αυτός τώρα ενσαρκώνει την Ελπίδα.
Προχθές, η Δικηγόρος κ. Ανδριανή Παπακώστα, αναφερόμενη σε δημοσίευμά μου με ερωτήματα που απηύθυνα προς τον υποψήφιο Δήμαρχο Δελφών κ. Παν. Ταγκαλή για το Γηροκομείο Άμφισσας, στο οποίο την κατονόμασα ως Εκκαθαρίστρια του υπό διάλυση Γηροκομείου, θέλησε να γίνει η διευκρίνιση, ότι , όπως ισχυρίζεται η ίδια δεν είναι Εκκαθαρίστρια του Ιδρύματος, αλλά ως Δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου στο εις Άμφισσα αρμόδιο Δικαστικό Γραφείο έλαβε εντολή και πληρεξουσιότητα από το Ν.Σ.Κ. για τον χειρισμό της υπόθεσης διορισμού Εκκαθαριστή, καθόσον ο διορισμός γίνεται με Δικαστική απόφαση και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει, ούτε υπάρχει και διοικητική απόφαση.
Λησμόνησε ότι ως Εκκαθαρίστρια του Ιδρύματος του Γηροκομείου Άμφισσας αναφέρθηκε η κ. Ανδριανή Παπακώστα στο πρωτοσέλιδο της ημερήσιας εφημερίδας του Νομού ‘’Η Ώρα της Φωκίδας’’ στο φύλλο της 1ης Φεβρουαρίου 2023 και δεν αντέδρασε τότε, ούτε το διέψευσε ώστε να γίνει η σχετική διόρθωση. Γιατί δεν ζήτησε αποκατάσταση τότε η κ. Παπακώστα ; τότε ήταν αληθής η πληροφορία και σήμερα, που την αναπαρήγαγα απλώς εγώ, είναι αναληθής ; ….!!!, ή, θέλει αποκατάσταση τώρα, επειδή είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ;
Δοθείσης της ευκαιρίας, μήπως είναι δυνατόν να γίνει ενημέρωση για το ποιος ορίστηκε ως Εκκαθαριστής, αν όχι η κ. Παπακώστα ;
Επίσης, αν έγινε και πότε, με νομικές διαδικασίες, η σφράγιση του Κτιρίου του Ιδρύματος , αν δόθηκαν και σε ποιον και με ποιες εντολές τα κλειδιά του εν λόγω κτιρίου και αν επιμελήθηκε κανείς για τη λεηλασία του εξοπλισμού του κτιρίου του Ιδρύματος και αν αποδόθηκαν οι ευθύνες ; ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο

«Θύελλα» προκάλεσε η απομάκρυνση του «θεάτρου» από το κάστρο Έργο 100 χλδ ε με νέο θέατρο …