Home Δήμος Δωρίδας Ψήφισμα Δήμου Δωρίδας για την αύξηση των τιμών των διοδίων και μείωση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
Δήμος Δωρίδας - 18 Φεβρουαρίου, 2014

Ψήφισμα Δήμου Δωρίδας για την αύξηση των τιμών των διοδίων και μείωση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

 ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ                                                                   Λιδωρίκι, 11 Φεβρουαρίου 2014

 

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

για την αύξηση των τιμών των διοδίων και μείωση των διοδίων

στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

                                  

     Από τον αρχηγό της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριανταφύλλου Χρήστο ετέθη θέμα διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδια Κρατική Αρχή για την αιφνιδιαστική υπεραύξηση των τιμών διοδίων και την εξ αυτής δυσβάστακτη επιβάρυνση, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη οικονομική κρίση, όλων των Ελλήνων και ειδικότερα και των δημοτών, ετεροδημοτών και επισκεπτών της Δωρίδος, με συνέπεια τον αποκλεισμό – μη δυνατότητα αυτών για τις αναγκαίες μετακινήσεις των και την επίσκεψη των χωριών τους και της Δωρίδος γενικότερα ως τόπο προορισμού.

     Ο Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος έθεσε επίσης θέμα για την μείωση των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου  για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Να υπάρχει 12ωρο περιθώριο για επιστροφή χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Κάτι αντίστοιχο και πιο βελτιωμένο απ’ το 10ωρο που ισχύει για τις Κυριακές κατά τους θερινούς μήνες. Αυτή  η προοπτική αποτελεί ένα πρόσθετο λόγο για την περαιτέρω τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Δωρίδας.

 

     Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος με την υπ’ αριθ. 4/18/2014 απόφασή του εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

   

     Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος:

1.      Διαμαρτύρεται εντόνως προς την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδια Κρατική Αρχή για την αιφνιδιαστική υπεραύξηση της  τιμής των διοδίων και την εξ αυτής δυσβάστακτη επιβάρυνση, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη οικονομική κρίση, όλων των Ελλήνων. Ειδικότερα για τους  δημότες, ετεροδημότες και επισκέπτες της Δωρίδος, έχει ως  συνέπεια την αδυναμία πλέον αυτών για τις αναγκαίες μετακινήσεις και επισκέψεις από και προς τα χωριά τους. Αυτό αποτελεί πρόσθετο λόγο περαιτέρω υποβάθμισης και οικονομικού μαρασμού της Δωρίδος.

 

2.      Συμπαρίσταται στο Δήμο Ωροπού Αττικής και στους κατοίκους του στον αγώνα διαμαρτυρίας τους για τα αντίστοιχα, σε σχέση με την υπεραύξηση των διοδίων, πρόσθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

3.      Ζητάει από την Κοινοπραξία ΓΕΦΥΡΑ που εκμεταλλεύεται τη γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου να καθιερώσει μειωμένο τιμολόγιο για αλερετούρ διελεύσεις μέσα σε ένα 12ωρο για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Το μέτρο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες Δωριείς, ιδιαίτερα από την περιοχή της Πάτρας, να επισκέπτονται πιο τακτικά τα χωριά τους προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Δωρίδας.

 

4.      Εξουσιοδοτεί τη Δημοτική Αρχή για την αποστολή αρμοδίως του παρόντος ψηφίσματος και την μεθόδευση κάθε αναγκαίας παράστασης σε υπεύθυνους Κρατικούς φορείς. Επίσης εξουσιοδοτεί τη Δημοτική αρχή για τις αναγκαίες συνεννοήσεις σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με τους Δήμους Ναυπακτίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου και Πατρέων.

 

5.      Εγκρίνει όπως το παρόν ψήφισμα αποσταλεί και στην ΚΕΔΕ για να ενεργοποιηθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας προς την κατεύθυνση αυτή. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…