Φουσέκης: «Δεν υπάρχει έξοδος από το ευρώ. Υπάρχει διάλυση του ευρώ» – “Στοχεύουν στη διάλυση του χρηματοπιστωτικού μοντέλου”
Φουσέκης: «Δεν υπάρχει έξοδος από το ευρώ.
Υπάρχει διάλυση του ευρώ»
Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη του δημάρχου Δελφών κου Νίκου Φουσέκη ο οποίος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι διαθέτει πολιτική σκέψη την οποία μπορεί και τεκμηριώνει με χαρακτηριστική ευκολία.
«Όπως είχα δηλώσει και σε παλαιότερη συνέντευξη μου στην εφημερίδα σας δεν υπάρχει για κανέναν κράτος έξοδος από το ευρώ, υπάρχει όμως διάλυση του ευρώ.
Η Ε.Ε. είναι ένας πολιτικός συνασπισμός κρατών στον οποίο όταν υπάρχουν εποχές παχιών αγελάδων όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όταν όμως βρισκόμαστε σε εποχή κρίσης , όπως η σημερινή, και επειδή ακριβώς δεν μιλάμε για ισότιμους εταίρους αλλά για δυνατούς και αδύναμους , τότε λογικό είναι τα πλούσια κράτη του Βορά να προσπαθούν να επωφεληθούν και να ρίξουν τα Βάρη στις χώρες του Νότου, όπως έγινε χτες με την Ελλάδα και σήμερα με την Κύπρο» θα τονίσει χαρακτηριστικά .
Στοχεύουν στη διάλυση του χρηματοπιστωτικού μοντέλου
Ενδιαφέρουσα όμως – και σωστή κατά την άποψή μου – είναι και η σκέψη του για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο:
«Το πρόβλημα για τα κράτη του Βορά είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα των Κυπρίων, το οποίο έχει καταφέρει και μαζέψει καταθέσεις πολλών δις, δέκα φορές παραπάνω από το ετήσιο ΑΕΠ. Σε αυτό ακριβώς το κατόρθωμα οφείλεται εν πολλοίς και η ευημερία των πολιτών της,. Εκεί στοχεύουν λοιπόν αυτοί που προσπαθούν να τις επιβάλλουν λύσεις. Οι Κύπριοι δεν είναι αφελείς όταν είπαν το ΟΧΙ, το οποίο φαινομενικά είναι πιο επώδυνο από το να πάρουν ποσοστό από τις καταθέσεις .
Όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν τελικά βάλουν χέρι στις καταθέσεις τότε θα καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μοντέλο , στο οποίο οφείλουν τόσα πολλά οι αδελφοί Κύπριοι»
Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα
Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…