Home Δήμος Δωρίδας Φοβήθηκαν μήπως κερδίσει περισσότερα το ΟΑΚΑ από τη συμφωνία
Δήμος Δωρίδας - 9 Απριλίου, 2021

Φοβήθηκαν μήπως κερδίσει περισσότερα το ΟΑΚΑ από τη συμφωνία

 Μπορεί να πάρουν υλικό από τα γήπεδα της Φωκίδας

Φοβήθηκαν μήπως κερδίσει περισσότερα το ΟΑΚΑ από τη συμφωνία

 

Πολύ γέλιο πραγματικά είχε η συζήτηση του θέματος που αφορούσε το μνημόνιο συνεργασίας με το ΟΑΚΑ, καθώς η μειοψηφία αφενός στάθηκε στο ενδεχόμενο να κερδίσει περισσότερα οι γνωστές αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών από το δήμο, αφετέρου φοβήθηκαν τη λέξη «εχεμύθεια»!

 

Τη γνωστή παροιμία «κάποιου χαρίζανε ένα γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια», θύμισαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδας που κατά τη συζήτηση του μνημονίου (σύμφωνο) συνεργασίας δήμου και ΟΑΚΑ μέλη της μειοψηφίας φοβήθηκαν, μήπως βγει περισσότερο κερδισμένο το γνωστό αθλητικό κέντρο!

 

Κατά τη συζήτηση του θέματος ο δήμαρχος κ. Γιώργος καπεντζώνης εξήρε την απόδοση του κ.Κωνσταντίνου Χαλιορή στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός συντοπίτης μας, με καταγωγή από το Καστράκι, είναι ορισμένος διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου αθλητικού κέντρου της χώρας.  

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάσος Φλώρος κόλησε με τη λέξη εχεμύθεια που αναφερόταν στο κείμενο και επεσήμανε ότι δεν διαφωνεί ως προς τη συνεργασία, αλλά επιθυμεί να γίνει με διαφάνεια. «Τα άρθρα και οι ρήτρες περί εχεμύθεια, τι χρειάζονται. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια», διευκρίνισε.

Στην αντίπερα όχθη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννης Λάιος αναρωτήθηκε τι χρειάζεται το μνημόνιο συνεργασίας, και υποστήριξε πως δε χρειάζεται ειδική συνεργασία για να πάει ένα σχολείο στο ΟΑΚΑ. «Τα ευχολόγια δήμαρχε, άστα για μετά, να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα της συνεργασίας, εμείς θα καταψηφίσουμε», εξήγησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Ξεσπάθωσε για τους Ρομά ο κ. Γιάννης Καγιάς, παρότι υποσχέθηκε πως θα υπερψηφίσει τη συνεργασία, αν και δεν τήρησε τα υθπεσχημένα, καθώς απουσίασε κατά την ψηφοφορία του θέματος. «Εσείς τα κάνετε όλα τέλεια, τι τις θέλετε τις συνεργασίες», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο. «Είναι λίγο για κάποια παλιά κοντέινερ που θα πάμε στους Ρομά να υπογράφουμε μνημόνια. Ναι, στην στήριξη των αναξιοπαθούντων, αλλά από ένα σημείο και μετά φτάνει. Η κοινωνία θεωρεί ότι γίνεται για ψηφοθηρία», είπε. 

 

Επί προσωπικού για το πρόσωπο του κ. Γιάννη Φλέγγα ήταν η αντίρρηση του κ Καλλιαμπέτσου, αν και στη συνέχεια κάμφθηκε και υπερψήφισε το δίδυμο Φλέγγα – Μαρτέκα που είχε εξ αρχής προταθεί.  Εδώ να επισημάνουμε ότι και οι δυο αυτοί σύμβουλοι είναι γνωστοί για την προσφορά τους στον αθλητισμό και έχουν διακριθεί επί σειρά ετών.

 

Ο αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Πολίτης τόνισε πως «είναι τιμή μας που ένας συμπατριώτης μας είναι σε μια τόσο μεγάλη θέση» και διευκρίνισε ότι η εχεμύθεια είναι για τη διακίνηση των εγγράφων. «Η δυναμική της συνεργασίας αυτής είναι τεράστια, όπως και οι προοπτικές της», τόνισε ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης.

 

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του ο Δήμαρχος από την τροπή που έλαβε η συζήτηση.  «Έχετε επίγνωση τι σημαίνει ΟΑΚΑ; Το ένα σας βρωμάει και το άλλο σας ξινίζει. Τι φοβάστε μη σας κρύψουμε, ειδικά, όταν βάζουμε εκπρόσωπο από άλλες παρατάξεις; Εκπρόσωπο από τη δικά σας παράταξη. Ευχαριστώ τον κ. Καγιά, που με εκτιμά τόσο πολύ που θεωρεί ότι τα λύνω όλα και δε χρειάζομαι βοήθεια. Αλήθεια το πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να βγούμε ζημιωμένοι από τη συνεργασία; Υπάρχει περίπτωση να έρθει το ΟΑΚΑ να μας πάρει πράγματα από το γήπεδο Λιδωρικίου; Δεν περίμενα τέτοια αντίδραση σε ένα σοβαρό θέμα και μια πολύ μεγάλη συνεργασία απολύτως συμφέρουσα για το δήμο μας», είπε ο Δήμαρχος σε πολύ αυστηρό τόνο.

Στο παρά ένα επιχείρησε να σώσει την κατάσταση ο κ. Φλώρος που ζήτησε από το Δήμαρχο να μη διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του.  

Τελικά η συνεργασία των δυο φορέων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …