Home Πολιτικά - Φωκίδα Υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό για τον διαγώνιο
Πολιτικά - Φωκίδα - 10 Απριλίου, 2019

Υπευθυνότητα απέναντι στο λαϊκισμό για τον διαγώνιο

 Όπως κατά το παρελθόν έτσι και σήμερα, οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αλλαγής και της ελπίδας που αρέσκονται στην εξαπάτηση του λαού μέσω ψευδών μη κοστολογημένων υποσχέσεων, ξεπρόβαλαν μπροστά μας. Λογικό θα σκεφτεί κανείς εν όψη εκλογών. Μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου υποδομών της ΝΔ από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, κάποιοι βιαστικοί που προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική παρουσία τους στην παραπληροφόρηση και τους σανοφάγους, έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για τη μη ένταξη του Διαγώνιου Άξονα Λαμίας – Ιτέας –Αντιρρίου στον προγραμματισμό. Σημειωτέον, τα 12δις ευρώ και οι 240.000 θέσεις εργασίας του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στις υποδομές, πέρασαν στα ψηλά για τους ίδιους και τους συν αυτώ. Επίσης, το ξεπάγωμα σειράς έργων υποδομής που επί ημερών τους έμειναν κλειδωμένα στα υπουργικά συρτάρια, εκτός από λίγα που εξασφάλισαν ότι θα δοθούν σε τεχνικές εταιρείες ιδιοκτητών βοσκότοπων ή υποψήφιων σημερινών Ευρωβουλευτών, δεν έδειξε να τους επηρεάζει θετικά την σκέψη τους για το καλό της χώρας. 

Σχετικά με το Διαγώνιο Άξονα, ο εύκολος αντιπολιτευτικός λόγος της ΝΔ θα ήταν να αναζητήσουμε στοιχεία για την τελευταία 5ετία και τους χειρισμούς της σημερινής κυβέρνησης προς της κατεύθυνση υλοποίησης του εξαιρετικά δαπανηρού αυτού έργου. Δεν θα δυσκολευτούμε να καταλήξουμε στο γεγονός ότι δεν προχώρησε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ σήμερα κάποιοι στρέφουν το δάκτυλο σε εμάς. Μιας και αναφερόμαστε σε υποδομές, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενθουσιάστηκαν όταν η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε προ μηνών το νέο Χωροταξικό Στερεάς Ελλάδας που κατά κοινή ομολογία οδηγεί σε ολική απαξίωση και ερημοποίηση το Νόμο Φωκίδας. Το ανωτέρω συμπέρασμα δεν είναι δικό μου. Προκύπτει από ψηφίσματα και δηλώσεις των αιρετών εκπροσώπων του Νομού, που όπως οι ίδιοι λένε το αρμόδιο υπουργείο δεν έλαβε καθόλου υπόψη του τις παρατηρήσεις των τοπικών οργάνων στη φάση της διαβούλευσης, με αποτέλεσμα το νέο Χωροταξικό να αποτελεί πλέον τετελεσμένο γεγονός για όλους εμάς. 
Η ΝΔ και ο πρόεδρος της δεν επιλέγει αυτό το στείρο αντιπολιτευτικό μονοπάτι. Δεν χωρά καμία αμφιβολία, ότι ο Διαγώνιος Άξονας αποτελεί ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο μας. Ο σημερινός αρμόδιος τομεάρχης έχει ενημερωθεί πολλάκις από εκπροσώπους του κόμματος της ΝΔ και αιρετούς στο νομό Φωκίδας για την αναγκαιότητα του έργου. Η αναζήτηση Ευρωπαϊκών και μη χρηματοδοτικών πόρων δεν σταματά ποτέ και μόνο όταν καρποφορήσει αποτελέσματα θα ανακοινωθεί κάτι. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ήθους μας με τους σημερινούς επαγγελματίες μαυρογιαλούρους.  
 

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής

Οικονομολόγος-M.Sc
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…