Home Δήμος Δελφών ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Δήμος Δελφών - 23 Απριλίου, 2014

ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

 
Του Δ.Γ Παπαδήμα- Ιτέα Φωκίδας

Στο προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στα διαχρονικά λάθη της εξωτερικής μας πολιτικής . Σ αυτό θα προσπαθήσω να προσεγγίσω την επίπτωση της ανυπαρξίας Ιστορικών στόχων στην ενσυνείδητη διαμόρφωση ιδεολογικοπολιτικού πλαισίου Εθνικών δράσεων.
Ένας σημαντικός παράγοντας απορρύθμισης  της συνείδησης έθνους είναι η ατομικότητα που συνεπάγεται τόσον  η αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων όσον και η υποκατάστασή τους  από τον Δυτικό τρόπο ζωής.
Δεν εξορκίζω τον καταναλωτισμό , ούτε τον θεωρώ ανήθικο , για να τον υποβιβάσω παρατάσσοντας τον απέναντι σε ανώτερα πνευματικά ιδεώδη ζωής. Θα ήταν εξ άλλου εξωπραγματικό και ανόητο να ζητά κανείς να στερείται ή να υπολείπεται  ο λαός μας μέσα στην Ευρώπη , από την  ικανοποίηση των βιοτικών αναγκών του , που η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της παραγωγής μπορεί να προσφέρει.
Όμως , η υπερβολική ροπή για κατανάλωση , πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για το αδιέξοδο που βρίσκεται η πατρίδα μας , ανήμπορη πλέον να ικανοποιήσει , με την εγχώρια παραγωγή , την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση κυρίως για προϊόντα υψηλής τεχνολογίας , δανειζόμενη από τις διεθνείς αγορές , υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της.
Έτσι , οι όποιες προσπάθειες γίνονται και θα γίνονται στο εγγύς μέλλον για την επίλυση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων της χώρας θα έχουν τον χαρακτήρα πρόσκαιρης αντιμετώπισης με έντονα τα στοιχεία της ψευδούς ευημερίας που φραστικά οι πολιτικοί συνηθίζουν να προσφέρουν στον εξαθλιωμένο λαό μας , που αντιμετωπίζουν ως  «αγέλη ψηφοφόρων» , που θα τους εξασφαλίζει συνεχώς την παραμονή τους στην εξουσία .
Πολλοί απ τους πολιτικούς μας πέρασαν την ζωή τους , σε περιβάλλον «εικονικής πραγματικότητας» , χωρίς να έχουν άποψη για τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας που με βάση τους σημερινούς δείκτες και με όρους οικονομίας ελεύθερης αγοράς , είναι πλέον σε κατάρρευση.  Σε ένα τέτοιο περιβάλλον , αφ ενός μεν οικονομικής στενότητας αφ ετέρου δε ηθικής κατάπτωσης και παραλυσίας , μεγαλώνει η ανασφάλεια του έθνους μας. Aντί να υποστηρίζεται μια ανεξάρτητη στρατιωτική πολιτική της χώρας , αναζητείται η εύκολη και οικονομικότερη λύση της υπαγωγής των ενόπλων δυνάμεων στην «προστασία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το άλλοθι της πολιτισμένης και «απόλεμης» ουδέτερης Ευρώπης που κατά την άποψή μου αποτελεί επικίνδυνη θεώρηση της κατάστασης που επικρατεί στην ΝΑ Ευρώπη , απόρροια της άγνοιας των πολιτικών μας για τον πραγματικό γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας. Ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή πρέπει οι πολιτικοί μας να κατανοήσουν ότι ο «Ευρωπαϊκός προσανατολισμός» της πατρίδος μας  σε μια οικονομικά και πολιτικοστρατιωτικά ενοποιημένη Ευρώπη είναι ουτοπία και δεν διασφαλίζει την εδαφική της ακεραιότητα.
Ένας τέτοιος πολιτικός κόσμος φαίνεται πως δεν θα μπορέσει  να επιλύσει τα σύγχρονα προβλήματα της χώρας ή να δώσει όραμα προόδου ή έμπνευση δημιουργίας στον πολίτη αυτής της δοκιμαζόμενης χώρας. Δυστυχώς οι νέοι πολιτικοί μας , αποτελούν καρπό της υπερκατανάλωσης υλικών αγαθών  και σαν προϊόν κοινωνικού παρασιτισμού είναι ανήμποροι απ την φύση τους να αντιταχθούν στους διεθνείς γνωστούς «άγνωστους τοκογλύφους» της ανθρωπότητας που αφού υπερδάνεισαν και υποθήκευσαν την χώρα σήμερα απαιτούν την εκποίησή της .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…