Home Δήμος Δελφών Τροποποιείται η προγραμματική με την περιφέρεια Πλησιάζει στην αναζήτηση εργολάβου
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 19 Φεβρουαρίου, 2022

Τροποποιείται η προγραμματική με την περιφέρεια Πλησιάζει στην αναζήτηση εργολάβου

Τροποποιείται η προγραμματική με την περιφέρεια

Πλησιάζει στην αναζήτηση εργολάβου

-Είναι ένα μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη και ένα έργο υποδομής για την αύξηση της επισκεψιμότητας.

-«Η διαδικασία προχωράει κανονικά από την πλευρά του δήμου για τις απαλλοτριώσεις», εξηγεί ο Δήμαρχος κ.Π.Ταγκαλής.

 

 

 

Σε τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης θα πάνε ο δήμος Δελφών με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το έργο κατασκευής της περιφερειακής οδού Άμφισσας, ένα έργο 6,5 εκ ευρώ που συνδέεται με την πολυπόθητη ανάπτυξη, αφού κάνει το φράγκικο κάστρο της Άμφισσα πολύ πιο εύκολα προσβάσιμο σε λεωφορεία!

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από την πλευρά του δήμου για τις απαλλοτριώσεις και προχωράει κανονικά.

Ο περιφερειακός δρόμος της Άμφισσας είναι το σημαντικότερο έργο της πρωτεύουσας του νομού και φυσικό είναι να αναμένεται με ενδιαφέρον!

 

Το αντικείμενο του έργου

 

Αντικείμενο των εργασιών του υπόψη έργου είναι η κατασκευή του πρώτου τμήματος της  Περιφερειακής Οδού Άμφισσας από τη διασταύρωση με την οδό προς Αγία Ευθυμία –Λιδωρίκι (Ε.Ο 48) έως τη περιοχή του Κάστρου της Άμφισσας’’ μήκους περί τα 2 χλμ περίπου, καθώς και του Ισόπεδου Κόμβου σύνδεσης στην αρχή με την Ε.Ο Νο 48 Άμφισσα-Αγία Ευθυμία- Λιδωρίκι. ) ο οποίος χωροθετείται νότια της Πόλης και της περιοχής του Νοσοκομείου Άμφισσας, σε απόσταση περί τα 1.200μ από τον Ισόπεδο κυκλικό Κόμβο της νότιας εισόδου της Πόλης.

Το παραπάνω έργο αποσκοπεί στην δυνατότητα άμεσης σύνδεσης και πρόσβασης στο Κάστρο της Άμφισσας, τη Χάρμαινα και παράλληλα στη δυνατότητα οδικής εξυπηρέτησης της Δυτικής πλευράς της πόλης.

Η μελέτη και κατασκευή του πρώτου τμήματος της προβλεπόμενης από το ΓΠΣ Περιφερειακής οδού Άμφισσας, με σύνδεση στην αρχή με την οδό Άμφισσας- Αγίας Ευθυμίας, η οποία  αποτελεί οδό του Δευτερεύοντος Εθνικού Δικτύου και του βασικού οδικού δικτύου της περιοχής, θα εξασφαλίσει όχι μόνο μια ικανοποιητική σύνδεση και πρόσβαση του σημαντικού Αρχαιολογικού μνημείου του Κάστρου, συμβάλλοντας στη περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίηση του, αλλά και στην ασφαλέστερη σύνδεση των δυτικών συνοικιών, για τις οποίες τμήματα του υπάρχοντος δικτύου σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν τη μοναδική διαδρομή με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα έργα περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, κατασκευή μικρών τεχνικών (οχετών), κατασκευή τοίχων, εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης & ασφάλισης, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, και φυτοτεχνικές διαμορφώσεις.

 

Οδοφωτισμοί

 

Η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού θα εγκατασταθεί μόνον στην περιοχή του Ισόπεδου Κόμβου με την Ε.Ο.48 στην αρχή του Έργου και αφορά το τμήμα της Ε.Ο.48 και το αρχικό τμήμα της Περιφερειακής Οδού στη περιοχή του Κόμβου.

Οι εργασίες οδοφωτισμού περιλαμβάνουν:

  • Την προμήθεια και τοποθέτηση χαλυβδίνων ιστών οδοφωτισμού ύψους 10,00 m, με ευθύγραμμους βραχίονες στερέωσης των φωτιστικών.

Στις διαβάσεις υπό το κατάστρωμα θα τοποθετείται σωλήνας διέλευσης καλωδίων, όλοι δε θα είναι εγκιβωτισμένοι σε σκυρόδεμα. Τα άκρα των  σωλήνων διέλευσης καλωδίων θα καταλήγουν σε φρεάτιο καλωδίων.

Οι συνδέσεις των τροφοδοτικών καλωδίων θα γίνονται αποκλειστικά στα ακροκιβώτια των ιστών, δηλαδή το καλώδιο θα εισέρχεται στον ιστό, θα συνδέεται στο ακροκιβώτιο και θα εξέρχεται για την τροφοδότηση του επόμενου ιστού.

  • Την προμήθεια, εγκατάσταση και συνδέσεις των πίλλαρς διανομής
  • Την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων λυχνιών LED με τα χαρακτηριστικά που προβλέπονται στην Οριστική Μελέτη Οδοφωτισμού (7/2019)
  • Την κατασκευή των απαιτουμένων φρεατίων έλξης/σύνδεσης καλωδίων, πέραν αυτών των βάσεων των ιστών.

 

Έργα σήμανσης και ασφάλισης

 

Για τη Περιφερειακή Οδό και τον Ισόπεδο Κόμβο περιλαμβάνονται οι ακόλουθες εργασίες:

  • Τοποθέτηση των πινακίδων σήμανσης.
  • Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1317, σύμφωνα με τα σχέδια λεπτομερειών της εγκεκριμένης μελέτης του 2019.
  • Διαγράμμιση με θερμοπλαστικά ή ψυχροπλαστικά υλικά υψηλής οπισθανάκλασης, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1424, συνοδευόμενα με πιστοποιητικό επιδόσεων κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1436, δοκιμών πεδίου κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1824 και φυσικών χαρακτηριστικών κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1871.
  • Τοποθέτηση μεταλικών ανακλαστήρων στη περιοχή του Κόμβου
  • Τοποθέτηση ακουστικών ταινιών στην Ε.Ο48 στη περιοχή του Κόμβου, από ελαστικοπλαστικό υλικό.

Επισημαίνεται ότι κατά την εκτέλεση εργασιών στο τμήμα της Ε.Ο 48 που υπάρχει κυκλοφορία, απαιτούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εφαρμογή εργοταξιακής σήμανσης, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις ισχύουσες προδιαγραφές του ΥΠΥΜΕΔΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…