Home Δήμος Δελφών Τρία κορυφαία έργα του δήμου Δελφών ένα βήμα πριν την εκκίνηση
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 17 Ιανουαρίου, 2022

Τρία κορυφαία έργα του δήμου Δελφών ένα βήμα πριν την εκκίνηση

Τρία κορυφαία έργα του δήμου Δελφών

Ένα βήμα πριν την εκκίνηση

-Στο νήμα για την προκήρυξη ο Περιφερειακός Δρόμος της Άμφισσας, για τον οποίο ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση της μελέτης.

-Εκλείπει σύντομα ο λόγος που καθυστερεί την εγκατάσταση αναδόχου για το αντιπλημμυρικό της Άμφισσας.

-Έτοιμο για δημοπράτηση και το Κλειστό Ιτέας που εντός των ημερών υπογράφεται η προγραμματική με την περιφέρεια.

 

Αντίστροφα μετρά πια η κλεψύδρα για την προκήρυξη τριών κορυφαίων έργων του δήμου Δελφών, προεξάρχοντως του περιφερειακού δρόμου, ο οποίος προς τέρψη όλων μας, θα βγει σε διαγωνιστική διαδικασία νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε!

Άμεσα βέβαια θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το αντιπλημμυρικό Άμφισσας, ενώ θέμα ημερών είναι και η υπογραφή της προγραμματικής Σύμβασης Δήμου και Περιφέρειας, για το «ταλαιπωρημένο» κλειστό γυμναστήριο Ιτέας και όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής δεν υπάρχει άλλη εκκρεμότητα για την προκήρυξή του.

 

Ο περιφερειακός της Άμφισσας είναι ένας αστικός μύθος που γίνεται πράξη

 

Ο περιφερειακός δρόμος της Άμφισσας έχει απασχολήσει κάθε Δημοτική Αρχή, τον έχουν οραματιστεί και επικαλεστεί όλοι οι δήμαρχοι, αλλά η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κατάφερε να τον μεθοδεύσει με επιμονή και υπομονή, μέχρι που πήρε το δρόμο της ωρίμανσης. Η σημερινή Δημοτική Αρχή θα ευτυχήσει να βάλει το θεμέλιο λίθο και μάλλον η επόμενη θα είναι εκείνη που θα κόψει την κορδέλα και θα δώσει το έργο σε κυκλοφορία.

Το έργο με τίτλο «Περιφερειακή οδός Άμφισσας από την διασταύρωση με οδό προς την Αγ. Ευθυμία έως το Κάστρο της Άμφισσας», προϋπολογισμού 5.070.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή τμήματος της προβλεπόμενης στο εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Περιφερειακής οδού Άμφισσας, η οποία ξεκινά νότια από τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό προς Αγία Ευθυμία – Λιδωρίκι, κινείται δυτικά της πόλης διερχόμενη ανάντη του Νοσοκομείου, της Χάρμαινας, του Κάστρου και των Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια φτάνει έως την Επαρχιακή οδό προς Σπερχειάδα, βόρεια της πόλης και ακολούθως κινείται ανατολικά του οικιστικού ιστού και της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου, για να καταλήξει στο οδικό τμήμα της Βόρειας εισόδου της Άμφισσας, το οποίο εξασφαλίζει τη σύνδεση με την Ε.Ο Μπράλου – Ναυπάκτου. H ευθύνη της επίβλεψης του έργου βαρύνει το Δήμο Δελφών.

Το έργο αυτό δεν είναι απλώς ένα έργο υποδομής που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είναι ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, καθώς συνδέεται με το κάστρο της Άμφισσας.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη, με τα στελέχη του δήμου, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επικαιροποίησης της μελέτης και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Τα δυο υποέργα που εκκρεμούσαν, για τον τεχνικό σύμβουλο του έργου και την εκρίζωση δέντρων θα καλυφθούν με πόρους του δήμου Δελφών, όπως επεσήμανε ο κ. Ταγκαλής!

Το έργο υπολογίζεται να βγει σε διαγωνιστική διαδικασία τέλη Άνοιξης, με αρχές Καλοκαιριού.

 

Αντιπλημμυρικό Άμφισσας

 

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αντιπλημμυρική παρέμβαση από το κτίριο της Φιλαρμονικής μέχρι την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (μέσω της πλατείας Ησαΐα και της λεωφόρου Σαλώνων).

Να διευκρινίσουμε ότι το σημείο αυτό προκαλεί μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα και έχει σταθεί πολλές φορές αιτία για σημαντικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα.  Στο τεχνικό δελτίο προβλέπεται η αντικατάσταση του σημερινού αγωγού ομβρίων υδάτων με αγωγό πολύ μεγαλύτερης διατομής, για να αντιμετωπιστεί οριστικά το τακτικό φαινόμενο της υπερχείλισης των φρεατίων και των πλημμυρικών φαινομένων που αρκετές φορές έχουν ταλαιπωρήσει το κέντρο μας, καθώς και αρκετά εμπορικά καταστήματα. Το έργο αυτό έχει προκηρυχθεί. Ανάδοχος του έργου είναι ο κ. Γιώργος Σκοπελίτης και οι εργασίες θα ξεκινήσουν, μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσει τυπικά αυτή η εκκρεμότητα. Υπολογίζεται τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

 

Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας

 

Πολύ κοντά στη δημοπράτηση είναι το έργο που ήδη έχει ταλαιπωρηθεί και καθυστερήσει πάρα πολύ. Θυμίζουμε ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ δεν είχαν προβλεφθεί ράμπες εισόδου για ΑμεΑ, διαδικασία νομικά απαιτητή. Η συμπλήρωση των μελετών από την παρούσα Δημοτική Αρχή εκτόξευσε τον προϋπολογισμό του έργου στο 1,5 εκ ευρώ. Τη διαφορά κατάφερε να καλύψει η περιφέρεια, η οποία και ετοιμάζεται να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με το δήμο, για να προχωρήσει η δημοπρασία. Εξάλλου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, έχουν γίνει όλες οι διορθώσεις στην προγραμματική και όλα είναι έτοιμα να πέσουν οι υπογραφές. Αμέσως μετά μπορεί να βγει στον αέρα για την αναζήτηση αναδόχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ασφυκτιούν το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιτέας – Θα χαθεί η ευκαιρία;

Τραγική είναι η κατάσταση στο 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο, καθώς τα δυο σχολεία στεγάζονται σ…