Home Κοινωνικοί φορείς Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανοίγει τις πύλες του
Κοινωνικοί φορείς - 13 Φεβρουαρίου, 2019

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανοίγει τις πύλες του

 Στο κρίσιμο θέμα της κρίσης ασφάλειας, της αναγκαίας πολιτικής συναίνεσης, της κοινωνικής συνοχής, αλλά και της χάραξης κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής, προκειμένου να υπερκεραστούν οι σκόπελοι που αντιμετωπίζει πρωτίστως η Ελλάδα, εξαιτίας των πολυπληθέστερων προσφυγικών ροών που καταγράφηκαν ποτέ στην μεταπολεμική ευρωπαϊκή ιστορία, θα εστιάσει φέτος το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

Στην 4ήμερη ετήσια συνδιάσκεψη με σημαίνοντες ομιλητές, έμφαση θα δοθεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ως Programming Partner, κυρίως στο ζήτημα εξεύρεσης συλλογικών προοδευτικών πρωτοβουλιών που προασπίζουν την ειρήνη, την σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, μακριά από τη λογική της επιθετικής εθνικιστικής πολιτικής, ενώ θα τονιστεί η ανάγκη ευθυγράμμισης με το Διεθνές Δίκαιο, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις κοινές αξίες και την πολυμερή διπλωματία.
Ειδικότερα, για τη μετανάστευση και την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης των πολιτικών ασύλου, ο λόγος θα δοθεί μεταξύ άλλων, στον Ειδικό Απεσταλμένο της Γενικής Διεύθυνσης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα (ΔΟΜ) και Σύμβουλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης σε θέματα της Μεσογείου Daniel Esdras, αλλά και την Marie de Somer – επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Μετανάστευσης & Διαφορετικότητας και Senior Political Analyst στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής.
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αλλά και ο Βαλσάμης Μιτσιλέγκας – καθηγητής Ευρωπαϊκού Ποινικού Δικαίου στο Queen Mary University του Λονδίνου με τον Παναγιώτη Τσάκωνα – πρόεδρο του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) θα κληθούν να σχολιάσουν θέματα κυρίως εσωτερικής ασφάλειας, ενώ για τη χάραξη ευρωπαϊκής στρατηγικής τη σκυτάλη μεταξύ άλλων, θα πάρει ο πρέσβης και βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Tacan Ildem.
Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.
 
υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας
 
Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.
Η ετήσια συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με στόχο να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα επικεντρωθεί επίσης, στην ανάγκη της Ελλάδας για δομικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.
Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…