Home Συνεντεύξεις-Άρθρα «Το 1.5 εκατομμύρια άνεργοι περιμένουν συγκεκριμένες δεσμευσεις από τη ΝΔ»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 30 Δεκεμβρίου, 2012

«Το 1.5 εκατομμύρια άνεργοι περιμένουν συγκεκριμένες δεσμευσεις από τη ΝΔ»

Από την Ωρα της Φωκίδας 24-5-2012

 

 

 

 

Για την ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος στις 18 Ιουνίου από μια μεγάλη πλειοψηφία του κεντροδεξιού χώρου που θα εξασφαλίσει την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. και της ευρωζώνης μιλά ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΚ και στέλεχος της ΝΔ Θύμιος Αλεξανδρής στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη με αφορμή τη συνεργασία με την κα Μπακογιάννη αλλά και την έλευση αρκετών πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ..
Ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση στα κόμματα της αριστεράς για τη μη επίτευξη κυβέρνησης ενώ ειδικά για το κόμμα του Τσίπρα αφήνει αιχμές για «ψευτοτσαμπουκάδες» και χαρακτηρίζει τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως «ανεύθυνο και λαϊκιστή
»

Κάνοντας την αυτοκριτική του σε ότι αφορά το χαμηλότερο , στην ιστορία της, εκλογικό ποσοστό της ΝΔ αφήνει αιχμές για την προσπάθεια συμμετοχής Συμπιλίδη στις λίστες του κόμματος, μη ξεχνώντας να αναφέρει ότι «Ο κυριότερος λόγος είναι η πολιτική διαχείριση που έγινε ή δεν έγινε, αν προτιμάτε, των επιλογών του κόμματος κατά τους τελευταίους έξι μήνες.(συμμετοχή στη κυβέρνηση Παπαδήμου, υπερψήφιση δανειακής σύμβασης ,ημερομηνία εκλογών).Οι διαγραφές από το κόμμα των 21 βουλευτών δημιούργησαν αμέσως ένα νέο κόμμα που πήρε ψήφους κυρίως από τη Ν.Δ»
Επιπλέον καλεί το κόμμα του να δώσει καθαρές απαντήσεις στο 1,5 εκατομμύρια ανέργους εκπέμποντας «πιο κρυστάλλινο προγραμματικό λόγο: τι, πότε, πώς» ενώ εντύπωση προκαλεί η μη αναφορά του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου
Τέλος αφού τονίζει το πιστεύω του ότι η νέα βουλευτής , η κα Μανδρέκα, θα «είναι μια καλή βουλευτής» προσθέτει ότι
«δεν είναι ώρα για κριτική στο κόμμα, η οποία πρέπει να γίνει συνολικά μετά τις 17 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος»
Αναλυτικά:

“ΩτΦ”: Είστε το πρώτο στέλεχος από τη Φωκίδα της ΝΔ που ευθύς εξαρχής – ήδη 2-3 ημέρες μετά τη δημιουργία της ΔΗ.ΣΥ. – μιλήσατε για την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς παράτασης . Τώρα που η κα Μπακογιάννη και αρκετά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. «επαναπατρίζονται» θεωρείται ότι αυτό είναι αρκετό για να αναχαιτιστεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις;

Αλεξανδρής: Ήμουν πάντα υπέρ των μεγάλων κομματικών σχηματισμών. Σήμερα ακόμη πιο φανατικά, μετά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης με ευθύνη κυρίως της Αριστεράς( ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και ΔΗΜ.ΑΡ.).
Η επανένωση δεν μπορεί να κοιτάει μόνο προς το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Πρέπει να δημιουργήσει στιβαρή πλειοψηφία για να κυβερνηθεί ο τόπος και να διεκδικηθεί καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας ,πάντα μέσα στην Ευρώπη με συνεχή σκληρή διαπραγμάτευση και όχι ψευτοτσαμπουκάδες.
Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 6ης Μαΐου κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της. Οι λόγοι που οδήγησαν σ αυτή την εκλογική επίδοση είναι πολλοί και ποικίλοι. Έχουν σχέση με τη στρατηγική του κόμματος, τις οργανωτικές αδυναμίες, τις ατυχείς επιλογές κατά την προεκλογική περίοδο(μη συμμετοχή στο debate,περίπτωση Συμπιλίδη κλπ).Ο κυριότερος λόγος είναι η πολιτική διαχείριση που έγινε ή δεν έγινε, αν προτιμάτε, των επιλογών του κόμματος κατά τους τελευταίους έξι μήνες.(συμμετοχή στη κυβέρνηση Παπαδήμου, υπερψήφιση δανειακής σύμβασης ,ημερομηνία εκλογών).Οι διαγραφές από το κόμμα των 21 βουλευτών δημιούργησαν αμέσως ένα νέο κόμμα που πήρε ψήφους κυρίως από τη Ν.Δ.
Αξιολογώντας τα εκλογικά ποσοστά των μικρότερων κομμάτων του χώρου, σε συνάρτηση πάντα με την εκλογική και πολιτική στόχευση της Ν.Δ. στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Α. Σαμαράς πήρε την πρωτοβουλία της πανστρατιάς που οδήγησε στη επιστροφή της Ντ. Μπακογιάννη και των στελεχών της, αλλά και στην ένταξη στη Ν.Δ. αρκετών πολιτευτών του ΛΑ.Ο.Σ.
Τώρα, αν αυτό είναι αρκετό; όχι βέβαια. Θα δώσει μια ώθηση, άλλα πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα. Κυρίως να εκπέμψει η Ν.Δ. ακόμα πιο κρυστάλλινο προγραμματικό λόγο: τι, πότε, πώς .
Οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι περιμένουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Όχι ευχολόγια και μνημόσυνα, στα οποία ειδικεύεται η δημαγωγούσα Αριστερά .
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ , να πάψουν σύντομα να είναι «δήθεν ασφαλισμένοι»,όπως διαπιστωνουμε αυτές τις μέρες.

“ΩτΦ”:Ένα μεγάλο κομμάτι της παράταξης συνεχίζει να είναι εκτός ΝΔ. Μιλάμε για τον κο Καρατζαφέρη, τον κο Τζημέρο, τον κο Μάνο κλπ.
Το κάλεσμα σας απευθύνεται και προς αυτούς;

Αλεξανδρής: Από τις ανακοινώσεις στο Τύπο μάθαμε ότι με τον κ. Καραντζαφέρη δεν υπήρξε συμφωνία. Ο κ. Τζήμερος έλεγε μέχρι προχθές πολιτική χωρίς πολιτικούς και χθες
συμφώνησε σε συνεργασία με το Μάνο, έναν πολιτικό που πολιτεύεται από το 1977 Είπαμε φταίνε οι πολιτικοί μας, αλλά μεγαλύτερη ζημιά γίνεται από τέτοιους τύπους, οι ποιοι διαψεύδουν αμέσως τι προσδοκίες που καλλιέργησαν.

“ΩτΦ”:Αρκετά απογοητευμένα μέλη της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές επέλεξαν να ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή του κου Μιχαλολιάκου. Το κάλεσμά απευθύνεται και προς αυτό το κόμμα και τους ψηφοφόρους του;

Αλεξανδρής: Ενόψει των εκλογών όλοι πρέπει να σκεφτούν τη στάση τους και να επανεκτιμήσουν τα δεδομένα. Νομίζω όλοι θα μπουν στη λογική της χαμένης ψήφου. Πρέπει όλοι οι πολίτες που κινούνται εκτός Αριστεράς να μελετήσουν τις συνιστώσες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., τις κατά καιρούς προγραμματικές θέσεις τους, όχι μονό για το μνημόνιο. Εκεί θα ανακαλύψουν τη συνύπαρξη σταλινισμού, μαοϊσμού και άλλων ιδεολογημάτων που πραγματικά έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Προσωπικά είμαι υπέρ της συνολικής ιδεολογικής, πολιτικής και προγραμματικής αναμέτρησης με τον ανεύθυνο λαϊκισμό του Τσίπρα.

“ΩτΦ”: Ποια η γνώμη σας για το αποτελέσματα της Ν.Δ. στη Φωκίδα; Σας είδαμε να είστε παρών στο προεκλογικό αγώνα, αν και τα τελευταία χρόνια έχετε επιλέξει συνειδητά την αποχή από τα στενά κομματικά δρώμενα;

Αλεξανδρής: Nέα Δημοκρατία με την κα Μανδρέκα κατάφερε να ξαναπάρει την έδρα στο τόπο μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλή βουλευτής. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ίδια, στους συνυποψηφίους της, αλλά και σε όσους βοήθησαν σε αυτό το αποτέλεσμα(ΝΟΔΕ ,Τ.Ε., στελέχη) , μάλιστα δε στα παιδιά της Ο.Ν.ΝΕ.Δ.
Προέχει η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, με πρόσθεση περισσοτέρων δυνάμεων και ακόμη καλύτερο ποσοστό. Για τούτο, δεν είναι ώρα για κριτική στο κόμμα, η οποία πρέπει να γίνει συνολικά μετά τις 17 Ιουνίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος .
Σχετικά με την παρατήρησή σας που με αφορά, η παρουσία μου στα δύσκολα της παράταξης είναι αυτονόητη. Επέλεξα να είμαι στη παράταξη αυτή με βάση τον κώδικα αξιών μου από μαθητής. Δεν κατάγομαι από τζάκι, ούτε ακολούθησα ρουσφετολογικές διαδρομές και προσεγγίσεις με πολιτικά γραφεία της εποχής. Δεν αντιμετώπισα ποτέ τον όρο δεξιός και δεξιά, ως μειονεξία, όπως κανοναρχεί η επίσημη και ανεπίσημη αριστεροφροσύνη. Όταν γίναμε οννεδιτες η Αριστερά και ο σοσιαλισμός σε όλες τις εκδοχές του,. ήταν κυρίαρχοι. Παλέψαμε ,το αλλάξαμε. Η φοιτητική παράταξη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. είναι από τότε πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…