Home Δήμος Δελφών Το πάρτυ συνεχίζεται . . . . .
Δήμος Δελφών - 28 Σεπτεμβρίου, 2018

Το πάρτυ συνεχίζεται . . . . .

 Γράφει ο Νίκος Δρόλαπας

 
Το καλύτερο ο Δήμαρχος το κρατούσε για το τέλος.  Δεν είναι και λίγο ένα ταξιδάκι αναψυχής στην Αμερική.  Οικογενειακά, με τους φίλους και συνεργάτες. Μία φοβερή εμπειρία, που γίνεται ακόμη πιο ελκυστική αν είναι και όλα τα έξοδα πληρωμένα. 
       Εκείνο που δεν σκέφθηκε επαρκώς ο κ. Δήμαρχος είναι η οικονομική κατάσταση του υπερχρεωμένου Δήμου και κατά πόσον αυτή αντέχει να φορτώνεται συνεχώς με δαπάνες που θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί, όταν αυτές γίνονται χωρίς αποχρώντα λόγο και το κυριότερο,  χωρίς να προκύπτει καμία ωφέλεια για τον Δήμο και τους Δημότες.   
       Θα εκδράμουν λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, τέσσερες Αντιδήμαρχοι μετά συζύγων ή μη, Καθηγητές και τις οίδε ποίοι άλλοι,  για να παραστούν στο Συμπόσιο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Γαίηλ ( ( Yale ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τη παρουσίαση μελέτης για το ελαιόλαδο, την υγεία, την αναβάθμιση του ελαιώνα, τα ίδια δηλαδή  που πέντε χρόνια ανακυκλώνονται, αλλά τίποτα συγκεκριμένο δεν υπάρχει,  ούτε σε θεωρητικό ούτε σε πρακτικό επίπεδο.
        Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22-08-2018  για την προέγκριση των εκδρομικών δαπανών έμεινε στη μέση επειδή λογομάχησαν εντόνως οι κυρίες Ανδρεοπούλου και Ρομβοτσάνου –Κοτσάνου, χωρίς να ακουσθούν οι στιχομυθίες που διημείφθησαν μεταξύ των δύο κυριών.  Αν κρίνουμε από την ένταση και την ταραγμένη αποχώρηση της κ. Ανδρεοπούλου, μάλλον αντηλλάγησαν και κάποια  ‘’Γαλλικά ‘’,  χωρίς να δοθεί συνέχεια. 
       Δεν αποκλείεται, αιτία του συμβάντος να ήταν η επιλογή της κ. Ανδρεοπούλου για την Αμερική, επειδή η κ. Ρομβοτσάνου είχε πάει παραμονές Χριστουγέννων του 2017 στο Λονδίνο, συνοδευόμενη από φίλες και φίλους υπαλλήλους του Δήμου.  Όλοι έχουμε ακούσει βέβαια τι σημαίνει  Χριστούγεννα στο Λονδίνο, για ψώνια στα πιο διάσημα και κοσμοπολίτικα πολυκαταστήματα Harrods, Selfridges, κλπ..  
         Ασφαλώς και θα έγινε και μία περατζάδα από τη τουριστική έκθεση World, Travel Market  με φωτογραφίες…διακοπών, ώστε να δικαιολογηθεί το ταξιδάκι αυτό και να σωθεί τουριστικά η έρημη η Φωκίδα,  ρε γ….!
         Βεβαίως, η κ. Ρομποτσάνου – Κοτσάνου που ανιχνεύει, εντοπίζει και σχεδιάζει τα καλύτερα εκδρομικά σώου της  Δημοτικής Αρχής και τα επενδύει με τον μανδύα της ( ανύπαρκτης ) τουριστικής προβολής του Δήμου, είχε στη φαρέτρα της και άλλα ταξιδάκια , όπως τη πόλη ΡΙΖΑΟ της Κίνας, το ΤΕΛ ΑΒΙΒ κ.ά. και με αγωνία περιμένουμε να δούμε ποιοι θα εκδράμουν από τον Δήμο, ο οποίος παρέχει αφειδώς χρήμα και ευκαιρίες ταξιδίων για την αναψυχή των αιρετών. 
      Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22-08-2018 δεν ανακοινώθηκε το συνολικό κόστος του ταξιδίου αυτού, λόγω του επεισοδίου.
        Μάταια περιμέναμε να το ακούσουμε και στο επόμενο  Δ.Σ.  της 12-09-2018.  Ανατρέξαμε στις εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις οποίες δίδονται όλα τα στοιχεία των προς συζήτηση θεμάτων. Τίποτα και εκεί.  Δεν περίμενε βέβαια  κανένας να έχει δοθεί το ακριβές ποσό του ταξιδίου, αλλά ένα κατ΄εκτίμηση ποσό έπρεπε να υπάρχει, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά και οι συμφωνούντες σε όλα δημοτικοί σύμβουλοι.
        Πιστέψαμε, τέλος,  ότι θα έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των εν λόγω δαπανών στη  δι@ύγεια  στην οποία, ούτως ή άλλως, είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να δημοσιοποιούν όλες τις πράξεις του Δήμου.  Όσο και απίστευτο να φαίνεται και πάλι δεν είχαν αναφέρει το ποσό της δαπάνης. Το απέκρυψαν.     
        Φαίνεται πως η διαχείριση του δημοσίου χρήματος για τον Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο είναι υπεράνω του νόμου.  
        Και κατά το παρελθόν, πολλές φορές, τον είχαμε ρωτήσει, τον είχαμε παρακαλέσει, τον είχαμε προκαλέσει,  με σκοπό να ενημερώσει τους Δημότες πόσα εκατομμύρια χρωστάει ο Δήμος, πόσα χρέη βρήκε όταν ανέλαβε τον Δήμο από τους προηγούμενους,  πώς αυτά δημιουργήθηκαν, πόσα είναι τα νέα χρέη που επιβάρυνε τον Δήμο η σημερινή Δημοτική Αρχή, με την ΕΥΔΑΠ και τα υπόλοιπα, απ΄ευθείας αναθέσεις έργων, δικηγορικών αναθέσεων,  στους ίδιους και τους ίδιους εκλεκτούς της Δημοτικής Αρχής, πόσα χρωστάνε τα Κληροδοτήματα και τώρα προκύπτουν παλιά και νέα φέσια στο Δήμο από ύδρευση και αποχέτευση εκατομμυρίων ευρώ επειδή ο κ. Δήμαρχος και ο επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος φαίνεται ότι σκόνταψαν σε μεγαλοοφειλέτες φίλους τους, παρά τις διαβεβαιώσεις τους ότι θα συμμάζευαν τα οικονομικά  του Δήμου.
      Ποτέ δεν είπαν μέχρι σήμερα που έχουν φθάσει τα χρέη του Γηροκομείου, ποτέ δεν απάντησε ο Δήμαρχος, αν και εμείς συνεχώς τον ρωτούσαμε. Δεν υπάρχουν όμως στο λεξιλόγιο του Δήμου οι λέξεις λογοδοσία και απολογισμός πεπραγμένων, αν και την ενημέρωση αυτή την οφείλει στους Δημότες, εκτός του ότι είναι και εκ του νόμου υποχρεωτική.  
      Πρέπει να υπάρχει σε όλα διαφάνεια. Οι Πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα, όσο και αν αυτό ενοχλεί ορισμένους που θέλουν να κρατούν μυστικά, ιδιαίτερα στην οικονομική διαχείριση. 
      Τι φοβούνται ;  υπέχουν ευθύνες ;   αν, δεν θέλουν να μαθευτούν αυτά που κάνουν, γιατί τα κάνουν ;   Αναγκασθήκαμε κάποια στιγμή , υπερβαίνοντας ίσως και τα επιτρεπτά όρια,  να τους πούμε ότι δεν διαχειρίζονται χρήματα δικά τους  ή του πατέρα τους,  αλλά δημόσιο και δημοτικό χρήμα και έπρεπε να επιδεικνύουν τη δέουσα ευαισθησία.  Ούτε που ίδρωσε το αυτί τους !
      Τώρα, ακούγεται ότι ενδιαφέρονται και πάλι να είναι υποψήφιοι για το Δήμο και οι σημερινοί, αλλά και οι προηγούμενοι διοικήσαντες τον Δήμο, που όχι μόνο απέτυχαν να βγάλουν το τόπο από την οπισθοδρόμηση, αλλά τον καταχρέωσαν και από πάνω. Θέλουν να συνεχίσουν τα ίδια ;   Γι΄αυτό όταν πληροφορούνται ότι κάποιοι συμπολίτες μας,  που δεν έχουν σχέση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά,  σκέπτονται να θέσουν υποψηφιότητα για τον Δήμο ή την Αντιπεριφέρεια, οι παλιοί, που εκφράζουν και το παλιό,  πέφτουν ομαδικώς επάνω τους να τους μεταπείσουν και να τους εμποδίσουν;
       Αυτοί που έχουν πάλι, τις κατανοητές, όμως βλάσφημες φιλοδοξίες για όσα έχουν κάνει, θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια,  κινούμενοι ασφαλώς όχι προς το κοινό συμφέρον του τόπου και των κατοίκων, αλλά για ίδιον όφελος ;  Θεωρούν φαίνεται τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια επιχείρηση,  κάτι σαν ανώνυμη εταιρεία.   
        Ξεχνούν, ότι αναλαμβάνοντας, ιδιαίτερα τη διοίκηση του Δήμου, ο Δήμαρχος και το περιβάλλον του, έχοντας στο παρασκήνιο και το γνωστό διευθυντήριο με τους ‘’μέντορές’’ του, θεώρησαν ως φυσικό επακόλουθο ότι μπορούν να τον μεταβάλουν σε μαγαζάκι ; 
          Έκλειναν τις πόρτες σε όσους δεν ήταν δικοί τους, φίλοι, κουμπάροι , συγγενείς, τους είχαν κατατάξει στους  ‘’ανεπιθύμητους’’ , απέκλειαν κάθε διαφωνούντα, έφθαναν στο σημείο ακόμη και να ζημιώνουν , ή και εκδικούνται, όσους είχαν αντίθετη άποψη για τα κοινά.   Ενώ για τους κολλητούς πάσης προέλευσης, όπως και για τους εαυτούς τους πρωτίστως και τους γύρω τους επιφύλασσαν τον αφρό της εξουσίας, ωφελήματα, δουλειές, διορισμούς και ότι άλλο, γιατί αυτοί είναι η τελευταία τους ελπίδα να διασωθούν στις ερχόμενες εκλογές.  
        Όμως, η σιωπηρή πλειοψηφία των συμπολιτών μας είδε  και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πόσο καταχράστηκαν την εντολή που τους έδωσε. 
        Απέχουν από τον δημόσιο διάλογο, τον αποφεύγουν, νομίζοντας ότι έτσι εκφεύγουν των ευθυνών τους,  όχι μόνον οι σημερινοί που απέρχονται, αλλά και οι προκάτοχοί τους στον Δήμο, για τους οποίους είχε αναλάβει προεκλογικά την υποχρέωση να τους καλύψουν, με κάθε τρόπο.  Αυτό όμως,  για έναν Δήμαρχο αποτελεί απόδραση από τη πραγματικότητα.  
        Είναι τόσες οι αποτυχίες του ως Δημάρχου, που δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στις επιλογές του, φοβούμενος και νέα λάθη. Για τον λόγο αυτό εφάρμοσε καινούργιο ‘’εφεύρημα’’ να ειδοποιεί πλέον με μηνύματα SMS  έναν -  έναν τους συγγενείς και φίλους του να μετάσχουν σε υποτιθέμενες ‘’ διαβουλεύσεις ‘’ μακριά από τους ανεπιθύμητους Δημότες και τα κακά πνεύματα, εν κρυπτώ και παραβύστω,  να κάνουν κάτι,  να φανούν ότι κάτι έκαναν,  να ξεφύγουν από το ΤΙΠΟΤΑ.
        Αλλά αφού επί πέντε χρόνια δεν προσέφεραν τίποτα στο τόπο, τουλάχιστον να μη δεσμεύσουν τη νέα Διοίκηση του Δήμου με πρόσθετα λάθη και αποτυχίες.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…