Home Δήμος Δωρίδας Το νέο Τ. Σ.Κάμπου Δωρίδας κάνει «υπόθεση όλων των κατοίκων» τη διοίκηση του χωριού
Δήμος Δωρίδας - 6 Σεπτεμβρίου, 2014

Το νέο Τ. Σ.Κάμπου Δωρίδας κάνει «υπόθεση όλων των κατοίκων» τη διοίκηση του χωριού

 «Υπόθεση όλων των κατοίκων κάνει το νεοεκλεγέν Τοπικό Συμβούλιο Κάμπου τη διοίκηση του χωριού, καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τη θητεία του με Γενική Συνέλευση. 

Στη συνέλευση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ύδρευση, η καθημερινότητα, η πρόνοια, ενώ ζητήθηκε τακτικότερη αποκομιδή απορριμμάτων.
 

«ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΚΑΜΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ  ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»


Την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και από ώρα 11.00 στο χωριό ΚΑΜΠΟΣ του Δήμου Δωρίδος πραγματοποιήθηκε η πρώτη ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μετά από 16 χρόνια .
Με συμμετοχή πενήντα (50) και πλέον κατοίκων, με δεδομένο ότι είχε αποχωρήσει πλέον του 80% των θερινών επισκεπτών, η Λ.Σ. θεωρήθηκε πολύ επιτυχής.
Το νέο Τοπικό Συμβούλιο πήρε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει την Λ.Σ. με τη σύμφωνη γνώμη του απερχόμενου Τοπ. Εκπροσώπου και νυν Δημοτικού Συμβούλου Ιωάννη Καγιά.
Με την έναρξη της Λ.Σ. ο πρόεδρος του Τ.Σ Ιωάννης Κορτέσης ζήτησε την ευλογία του παριστάμενου εφημερίου π. Κων/νου Βαβάτσικου.
Στη συνέχεια ανέπτυξε το θεσμό της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ,  που εκ πεποιθήσεως υιοθετεί, και τόνισε ότι, ευελπιστεί από την Δημοτική Αρχή μετά από την ανανέωση της θητείας της, να τρέξει αυτόν τον πολύ σημαντικό θεσμό, που είναι πηγή δύναμης για τους σκούντες διαχείριση και εξουσία.
Κυρίαρχο θέμα της Λ.Σ. ήταν η ύδρευση. 
Ακούστηκαν από πολλούς δημότες- κατοίκους απόψεις και παρατηρήσεις, με έντονο αλλά πολιτισμένο διάλογο, και συμπερασματικά αξιολογήθηκε ότι η ρίζα του προβλήματος αυτού είναι η ΜΗ σωστή διαχείριση αυτού του αγαθού που προσφέρει η ίδια η φύση. Μέσα από αυτό το διάλογο, στο φως της ημέρας, βρέθηκε η σωστή λύση, πηγή δύναμης για το Τ.Σ.,  που την επομένη ημέρα 01-09-2014 σε συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την θεραπεία του προβλήματος.
Ακούστηκαν πολλές παρατηρήσεις και υποδείξεις από τους κατοίκους σε θέματα καθημερινότητας, όπως η πρόνοια για έργα προστασίας του χωριού από όμβρια ύδατα που συρρέουν από τις γύρω πλαγιές, η συντήρηση κάποιων υποδομών απορροής όμβριων υδάτων  μέσα στο χωριό. Επίσης αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να γίνεται τακτικότερη περισυλλογή των απορριμμάτων κατά τους θερινούς μήνες και να προσδιοριστούν χώροι για τη συγκέντρωση αδρανών υλικών κ.λπ.
Επίσης η αγροτική οδοποιία ήταν θέμα που απασχόλησε τη Λ.Σ. 
Το Τ.Σ. στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας εξέφρασε άποψη πρωτοπόρα, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου Δωρίδος θα την υλοποιήσει, αρχής γενομένης την  ΄Ανοιξη του 2015. 
Μία σημαντική παράμετρος διατυπώθηκε από τους συμμετέχοντες στη Λ.Σ. σχετική με τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την όρεξη για νοικοκύρεμα .
Μια διάθεση για αναγέννηση  στον τρόπο συνοχής και αλληλεγγύης στον τόπο διαμονής τους. ΄Εγινε εκτενής αναφορά στη διαχρονική προσφορά του συλλόγου σε έργα υποδομής για τη νεολαία του χωριού. Λειτουργεί το γήπεδο ποδοσφαίρου, φέτος λειτούργησε το γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ.
Αυτή η υποδομή έγινε δυνατή με τη βοήθεια του δήμου Δωρίδος αλλά προπαντός και με τη  γενναία συνδρομή των κατοίκων.
΄Εγινε αναφορά  στη συγκινητική προσφορά εκπαιδευτικών του χωριού, όπου οργάνωσαν, τους θερινούς μήνες, καθημερινή δράση για πάνω από σαράντα (40) μικρά παιδιά,  με τα μικρά τραπεζάκια και καρεκλάκια (προσφορά των κατοίκων) ζωγραφική, διαλόγους και παραστάσεις υποκριτικής, παιδικές ταινίες και χαλάρωση στη σύγχρονη παιδική χαρά (προσφορά των κατοίκων), στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Αν όλα αυτά και πολλά άλλα δεν είναι τόνωση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, της ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ και ΣΥΝΟΧΗΣ, τότε τι είναι;  ΄Ετσι επιτυγχάνεται η πολυπόθητη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ….
Τονίστηκε από το Τ.Σ. η πρόθεση για συνεργασία και η δέσμευση ότι προέχει το συμφέρον του χωριού.
Δεν κρύψαμε τις αντιθέσεις μας και τις διαφορετικές απόψεις, αυτό άλλωστε συμβαίνει πάντα μέσα στην κοινωνία. Το ζητούμενο δεν είναι οι αντιθέσεις, αλλά πως θα διαμορφώσουμε ένα άλλο επίπεδο ΣΥΝΘΕΣΗΣ.
Στην τοποθέτησή του ο απερχόμενος Τοπ. Εκπρόσωπος και νυν Δημ. Σύμβουλος Ιωάννης Καγιάς, δήλωσε ότι θα είναι παρών στην κοινή προσπάθεια με το Τοπ. Συμβούλιο.
Επέκρινε ωστόσο τη δημοτική αρχή για παραλείψεις και καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμματισμένων έργων και αδικαιολόγητη όπως ανέφερε καθυστέρηση της ΣΑΤΑ που αναλογεί στο χωριό μας.
Κλείνοντας τη διαδικασία της Λ.Σ. ο Πρόεδρος του Τ.Σ. ευχήθηκε καλή δύναμη στο Τ.Σ. και υποσχέθηκε ότι η επόμενη συνέλευση θα έχει τα χαρακτηριστικά απολογισμού των πεπραγμένων του μεσοδιαστήματος και με οικονομικά παραστατικά καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων και έργων για την επόμενη περίοδο.
Συνεχίζουμε χέρι – χέρι Τ.Σ., σύλλογος και δημότες με ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ την προσπάθεια, για την ανάδειξη της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς, ομορφαίνοντας το χωριό με έργα και πράξεις για την ανακούφιση των κατοίκων.
 
Τοπικό Συμβούλιο Κάμπου 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…