Home Δήμος Δελφών Το κόστος για τη συναυλία της Φωτεινής Δάρας είναι 12.300, ενώ το 1/3 των προσκλήσεων Δεσμεύτηκαν για τους Συμβούλους
Δήμος Δελφών - 2 Αυγούστου, 2020

Το κόστος για τη συναυλία της Φωτεινής Δάρας είναι 12.300, ενώ το 1/3 των προσκλήσεων Δεσμεύτηκαν για τους Συμβούλους

 Το κόστος για τη συναυλία της Φωτεινής Δάρας είναι 12.300, ενώ το 1/3 των προσκλήσεων

Δεσμεύτηκαν για τους Συμβούλους

-Ο δήμος Δελφών, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων πληρώνει συναυλία για την απολαύσουν μόνοι τους.

-Καμιά διαφάνεια στη διανομή των λίγων ελεύθερων προσκλήσεων που έμειναν.

 

 

 

Πρώτη φορά στα χρονικά ο δήμος Δελφών κάνει εκδήλωση αποκλειστικά σχεδόν για αυτοδιοικητικούς, φίλους και κολλητούς, καθώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας καταγγέλλουν ότι δε μπόρεσαν να βρουν προσκλήσεις.

 

Άφαντες οι προσκλήσεις

 

Ο λόγος για τη συναυλία της Φωτεινής Δάρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Ρωμαϊκή Αγορά, ενώ στοιχίζει 12.300 ευρώ, όπως φαίνεται από το πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Στην εκδήλωση θα μπουν μόνο 300 άτομα, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η συναυλία που γίνεται στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχει γίνει έντονο θέμα συζήτησης καθώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας από όλο το δήμο, επικοινωνούν με την ΩτΦ και καταγγέλλουν ότι δε μπορούν να βρουν προσκλήσεις. Και που να τις βρουν, αφού όπως πληροφορηθήκαμε, ο δήμος Δελφών κράτησε 100 περίπου θέσεις για τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις οικογένειές τους και άλλες 20 το Μουσείο για το προσωπικό του. Οι περίπου 180 προσκλήσεις που έμειναν ελεύθερες κανείς δεν ξέρει με τι κριτήρια διατέθηκαν. Στην αρχική ανακοίνωση, για τη διάθεση προσκλήσεων, ο δήμος σημείωνε αναφορικά με τη διαδικασία: «Η είσοδος είναι ελεύθερη, για περιορισμένο αριθμό ατόμων, τα οποία θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή για να εξασφαλίσουν από πριν τηλεφωνικώς την κράτησή τους, ώστε να απολαύσουν τη συναυλία με ασφάλεια, και πάντοτε κατά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο τηλ.: 2265350026 (από τις 9.00 μέχρι τις 13:00)».

 

Η διαφωνία στην Οικονομική Επιτροπή

 

Μάλιστα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως αναφέρεται το επίμαχο απόσπασμα, το θέμα τέθηκε ως εξής:

«Ο Δήμος Δελφών διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στην Ρωμαϊκή Αγορά, στις 03.08.2020. Η Ρωμαϊκή Αγορά είναι το πρώτο μνημείο που συναντά ο επισκέπτης μπαίνοντας στον Ιερό περίβολο του τεμένους του Απόλλωνα. Κάτω από το φως της πανσελήνου, μέσα σε αυτό το υποβλητικό φυσικό τοπίο, ο Δήμος μας επιθυμεί να προωθήσει και να αναδείξει την πόλη των Δελφών, δημιουργώντας ένα καινοτόμο πολιτιστικό προϊόν. Με αφετηρία την πόλη των Δελφών θα προκύψει και ένα διαφημιστικό τουριστικό σποτ που στόχο θα έχει την ανάδειξη συνολικά του Δήμου μας.

Στις 03.08.2020, στο πλαίσιο της μουσικής βραδιάς , ο Δήμος μας θα καλύψει τα έξοδα της ερμηνεύτριας κ. Φωτεινής Δάρα, των μουσικών, της ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης, της μαγνητοσκόπησης (δημιουργία σποτ) και live streaming από τα social media (σκηνοθέτη, κάμερες, drone, μοντάζ και post production, φωτογραφία, κονσόλα μίξης εικόνας) καθώς και της μετακίνησης των καλλιτεχνών και των τεχνικών που θα λάβουν μέρος. Στο πλαίσιο αυτής της υπηρεσίας θα προκύψει δαπάνη, το ύψος της οποίας ανέρχεται στις 12.300,00€».

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση με την εκδήλωση διαφώνησε ο κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος αναφέροντας τα κάτωθι: «Δεν είμαι κατά της χρηματοδότησης σοβαρών πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά σε κάθε περίπτωση: 1ον: Θεωρώ ότι το ποσό που πρόκειται να διαθέσει ο Δήμος Δελφών για την αναφερόμενη εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών είναι υπερβολικό και 2ον: Ως Δήμος πρέπει να προάγουμε την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τα Μουσεία μας όπως το Μουσείο Δελφικών Εορτών, Εύας και Άγγελου Σικελιανού και το Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού, Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου».

Το αίσθημα δικαίου πήγε περίπατο

 

Απορίας άξιον είναι πραγματικά και έξω από κάθε λογική, πως μπορεί να δαπανώνται τόσα χρήματα για μια συναυλία και να μη μπορούν δίκαια και αξιοκρατικά να μπουν οι δημότες; Συνηθίζεται οι εκδηλώσεις να γίνονται για τον κόσμο. Εδώ έχουμε το παράδοξο, να γίνονται για τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς και δη για τους Δημοτικού Συμβούλους Δελφών.

Είναι κατανοητό να μπει περιορισμένος αριθμός ατόμων, λόγω κορονοϊού. Όπως κατανοητό είναι να διατεθούν και κάποιες προσκλήσεις σε επίσημους ή χρήσιμους καλεσμένους. Όταν έχεις όμως μόνο 300 θέσεις, οι προσκλήσεις που δεσμεύεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 10-15 θέσεις. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να προσκληθούν ο Μητροπολίτης, ο Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος Δωρίδας με διπλές προσκλήσεις και να δωθεί από μια μονή σε κάθε μέσο ενημέρωσης για την κάλυψη και προβολή της συναυλίας. Για όλες τις άλλες ο δήμος και οι αρμόδιοι είχαν ηθική υποχρέωση να εξασφαλίσουν δίκαιες συνθήκες και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με κλήρωση.

 

Να μην πάνε

 

Το να πληρώσουν οι δημότες 12.500 ε για μια συναυλία που θα πάνε δημοτικοί σύμβουλοι να την απολαύσουν και παράλληλα να προβληθούν μιας που θα βιντεοσκοπηθεί για να χρησιμοποιηθεί στην τουριστική προβολή, δεν είναι ούτε σωστό, ούτε ηθικό, ούτε βεβαίως και λογικό.  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έχουν προσκληθεί καλό είναι να μην πάνε και να αφήσουν τις θέσεις στον κόσμο που θα επιχειρήσει να μπει χωρίς πρόσκληση. Από τα χρήματα του δήμου πρέπει να έχουν  ωφέλεια πρωτίστως οι δημότες. Δεν γίνεται να αποκλείεται ο κόσμος για να ωφελούνται οι αιρετοί.

 

Θα βιντεοσκοπηθεί για λόγους τουριστικής προβολής

 

Η συγκεκριμένη συναυλία θα μείνει στην ιστορία, καθώς θα βιντεοσκοπηθεί, προκειμένου το υλικό να χρησιμοποιηθεί στην τουριστική προβολή του δήμου. Στην επίσημη ανακοίνωση για τη συναυλία σημειώνεται ότι «το κινηματογραφικό γύρισμα της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί παρουσία κοινού, γίνεται με τις υψηλότερες προδιαγραφές: 6 κάμερες 4Κ, 1 γερανό και ένα drone! Το αποτέλεσμα θα είναι μια κινηματογραφικού επιπέδου προβολή των Δελφών μέσα από μια συναυλία διάρκειας 1.30 ώρας», όπως συγκεκριμένα τονίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…