Home Δήμος Δελφών Το κλείσιμο του Γηροκομείου Άμφισσας είναι…. ένα διαρκές έγκλημα
Δήμος Δελφών - 2 Μαΐου, 2014

Το κλείσιμο του Γηροκομείου Άμφισσας είναι…. ένα διαρκές έγκλημα

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει σε όλο το λαό της περιοχής και κυρίως στους συνταξιούχους, τη διαχειριστική επιτροπή του κληροδοτήματος του Γηροκομείου για το μελετημένο (κατά την άποψή μας) κλείσιμό του.
Η απόφαση αυτή πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτό, που με πάμπολλες θυσίες το στήριξαν με μόνο γνώμονα την ανάγκη που είχαν συνάνθρωποί μας για να μπορέσουν, στα γεράματά τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αυτούς τους γέροντες (που εν δυνάμει θα μπορούσαμε να ήμασταν στη θέση τους) τους πετάνε στους σύγχρονους Καιάδες.
Οι τοπικές αρχές θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να πάρουν θέση. Να σταματήσουν να ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον κάνοντας τα κορόιδα, μιας και ΟΛΟΙ, ναι ΟΛΟΙ, θέλουν να τελειώνει αυτή η ιστορία με το κλείσιμό του, για να μην υπάρχουν οικονομικά βαρίδια στα πόδια τα δικά τους, αλλά και της Κυβέρνησης. Έτσι ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ το αντιμετώπισαν από τη δημιουργία του έως σήμερα. Τη μια στιγμή πανηγύριζαν για τη δημιουργία του και την άλλη στιγμή ευχότανε να κλείσει το συντομότερο!!!
Θα πρέπει ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου, οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου, οι τρόφιμοι αλλά και οι συγγενείς να κάνουν συνείδηση τους ότι δεν μπορεί τη σημερινή εποχή να υπάρχουν οι διάφορες δομές υγείας, περίθαλψης, πρόνοιας σε χέρια ιδιωτών ή ΝΠΙΔ, που θα εξαρτούν την ύπαρξη και λειτουργία τους ανάλογα με το ποια κέρδη αποφέρει η συγκεκριμένη δομή. Δηλαδή να λειτουργούν οι δομές στη λογική της επιχειρηματικότητας και όχι στην ουσία τους, που είναι η κρατική φροντίδα για τα άτομα αυτά που πρόσφεραν μια ολόκληρη ζωή κέρδη και πλούτο σε εργοδότες και στο ίδιο το κράτος.
Το κλείσιμο του Γηροκομείου δεν πρέπει να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!
Να σημάνει συναγερμό σε κάθε μαζικό φορέα της περιοχής, Εργατικό Κέντρο, εργατικά Σωματεία τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, τον Εμπορικό Σύλλογο.
Να είναι απαίτηση μας ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και να αναλάβει αυτό να συνεχίσει τη λειτουργία του. Καμία άλλη θέση δεν θα λύσει το πρόβλημα απλά θα το μεταθέτει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή με αποτέλεσμα αυτό να διαιωνίζεται.
Οι όποιες κινήσεις εντυπωσιασμού (λόγω προεκλογικής περιόδου) είναι άνευ ουσίας. Οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καθώς και των υποστηρικτών της είναι τεράστιες και είναι ώρα για τους πολίτες να της τις αποδώσουν. Ίδιες ευθύνες φέρουν και οι εκάστοτε τοπικές αρχές που σήμερα και εκ του ασφαλούς μπορούν να φαίνονται ότι είναι υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του όμως το παρελθόν άλλα δείχνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απάντηση Ι. Μπούγα, σε Επίκαιρη Ερώτηση της “ΝΙΚΗ” για τηΣχολή Δικαστικών Λειτουργών

Στον προγραμματισμό πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κα…