Home Δήμος Δωρίδας Τι σηματοδοτεί η εκλογή Γιαννόπουλου Η επόμενη μέρα στο δήμο Δωρίδας

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Γιαννόπουλου Η επόμενη μέρα στο δήμο Δωρίδας

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Γιαννόπουλου
Η επόμενη μέρα στο δήμο Δωρίδας
-Η ιδιομορφία των στελεχών της παράταξής του δεν εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δήμο.
-Η αντιπολιτευτική τακτική του Γιώργου Καπεντζώνη δεν θα αφήσει περιθώρια για πανηγυρισμούς και δικαιολογίες.

Οι εκλογές ανέδειξαν τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε όλη την επικράτεια της χώρας, μεταξύ αυτών και στο δήμο Δωρίδας, όπου από την ίδρυσή του για πρώτη φορά είχαμε αλλαγή φρουράς. Οι νέες διοικήσεις θα αναλάβουν την 1/1/2024 και μέχρι τότε τα στελέχη όλων των παρατάξεων ξεκουράζονται και περιμένουν να αναλάβουν το δύσκολο έργο τους.

Δήμαρχος δυο θητειών

Νέος δήμαρχος Δωρίδας αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γιαννόπουλος με μεγάλη διαφορά από το Γιώργο Καπεντζώνη. Η περιοχή, όπως αποδείχθηκε από το πλέον αλάνθαστο γκάλοπ, την κάλπη, διψούσε για αλλαγή προσώπων και πολιτικής κατεύθυνσης.
Ο κ.Γιαννόπουλος αυτοπροβαλλόμενος ως ο εκφραστής της «δεξιάς» παράταξης του δήμου κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Ήδη αρκετοί υποστηρίζουν ότι για δυο θητείες ο κ.Γιαννόπουλος είναι σίγουρος δήμαρχος και δε μπορεί ν’ απειληθεί από κανέναν άλλο. Την άποψη αυτή στηρίζουν στην έλλειψη δυνατών αυτοδιοικητικών στελεχών στο απέναντι στρατόπεδο, αλλά και στο χαμηλό προφίλ του νεοεκλεγέντος δημάρχου.

Συνεργασία με περιφέρεια και βουλευτή

Ο ίδιος ο νέος Δήμαρχος σήμερα επαναπαύεται στην καλή σχέση με τον μέντορα και υποστηρικτή του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ.Γιώργο Δελμούζο, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ανανεωθεί η θητεία του, δεδομένου ότι ο κ.Σπανός έχει εκλέξει δυο συμβούλους την 8η Οκτωβρίου.
Παράλληλα υποστηρίχθηκε η υποψηφιότητά του από το βουλευτή Φωκίδας και υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιάννη Μπούγα, με τον κ.Γιαννόπουλονα περιμένει μια καλή συνεργασία που θα οδηγήσει σε προσέλκυση κονδυλίων από την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να στηριχθεί η νέα διοίκηση.

Χαμηλό το επίπεδο

Το πιο σημαντικό πρόβλημα του κ. Γιαννόπουλου είναι το πολύ χαμηλό επίπεδο των στελεχών που εξέλεξε, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Οι περισσότεροι είναι άπειροι, με πλήρη άγνοια από θέματα διοίκησης, ευρωπαϊκών προγραμμάτων και όρων που διέπουν το ελληνικό δημόσιο και τους οργανισμούς αυτού.
Οι άνθρωποι αυτοί μέχρι να εγκλιματιστούν και να κατανοήσουν πως διοικείται ο δήμος θα έχουν οδηγήσει σε απώλεια σημαντικά έργα, ενώ θα έχουν χάσει και σημαντικούς πόρους.
Η αδυναμία τους αυτή θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του δήμου και θα αποτελέσει αφετηρία για πολύ αυστηρή και σκληρή αντιπολίτευση.

Μέχρι πότε θα φταίνε οι «πρώην»;

Το πρώτο διάστημα είναι αναμενόμενο, αλλά όχι θεμιτό η Δημοτική Αρχή να προσπαθήσει να επιστρέψει σε προγενέστερο στάδιο σειρά έργων προκειμένου να βάλει τη δική της πινελιά, προσπαθώντας να τα οικειοποιηθεί. Αυτή η τακτική φυσικά θα έχει ως αποτέλεσμα να φέρει μεγάλες καθυστερήσεις που πιθανόν να κοστίσουν την απένταξη των έργων που θα καθυστερήσουν να απορροφήσουν πόρους.
Παράλληλα, είναι αναμενόμενο και από την πλευρά της μειοψηφίας να επιχειρηθεί το πρώτο διάστημα να αποδοθούν ευθύνες στους προηγούμενους διοικούντες, καθώς αναμενεται η νέα Δημοτική Αρχή να ακολουθήσει το μοτίβο «φταίνε οι πρώην». Αυτό φυσικά δεν είναι μια δικαιολογία που μπορεί να ξεπεράσει χρονικά το τρίμηνο, το χρόνο δηλαδή που απαιτείται για να ενημερωθούν οι νέοι Άρχοντες.

Φουλ επίθεση από τον Γιώργο Καπεντζώνη

Από την πλευρά του πάντως ο απερχόμενος δήμαρχος κ.Γιώργος Καπεντζώνης έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τη θέση στην οποία τον ενέταξε το εκλογικό σώμα και θα ασκήσει τα καθήκοντα της μείζονος μειοψηφίας μαζί με τους συνεργάτες του με ζήλο, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια σαν εκλεγμένος δήμαρχος.
Η αντιπολίτευση που θα ασκήσει θα είναι σκληρή και απαιτητική, όχι μόνο γιατί γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, αλλά κυρίως επειδή, τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του έχουν βαθιά γνώση του δήμου. Ξέρουν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του.
Η ομάδα του κ.Γιαννόπουλου δεν θα καταφέρει για πολύ καιρό να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της και να αποδίδει ευθύνες στους πρώην διοικούντες, γιατί οι απαντήσεις που θα λαμβάνει θα είναι αποστομωτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…