Home Β & Γ Εθνική Τι θα γίνει με τη Γ Εθνική;
Β & Γ Εθνική - 18 Φεβρουαρίου, 2021

Τι θα γίνει με τη Γ Εθνική;

Το πράσινο φως για την έναρξη προπονήσεων στην Football League από την περασμένη  Δευτέρα έδωσε το Σαββάτο το απόγευμα ο υφυπουργός αθλητισμου  Αυγενάκης.

Ταυτόχρονα επέτρεψε τη χρήση υπό όρους των ανοικτών κολυμβητηρίων για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων,

Σε αντίθεση, η Γ Εθνική παραμένει κλειστή και κανένας δεν γνωρίζει αν θα ανοίξει για φέτος ή η χρονιά θα οριστεί ως μη γενόμενη.

 

Ανοιχτές οι πισίνες και τα κολυμβητήρια

 

Επιτράπηκε η  χρήση των ανοιχτών κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων και υποψηφίους των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, από χθες  Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου .

Η λειτουργία και χρήση των ανοικτών κολυμβητηρίων , προβλέπεται πλέον εφόσον:

* τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού,

* διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID-19 και

* διατηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

 

Επιπλέον, οι προπονήσεις των ομάδων του πρωταθλήματος της Football League θα επιτρέπονται μόνο εφόσον ακολουθείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαίο έλεγχο των αθλητών με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

 

Τι συμβαίνει με τη  Γ Εθνική

 

Αν υποθέσουμε ότι τελικά θα ανοίξει η Γ Εθνική αυτό λογικά θα μπορούσε να συμβεί από το Μάρτιο. Αν υπολογίσει λοιπόν κανείς, πως η οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα έχει σταματήσει από τις 8 Νοεμβρίου, μιλάμε για 4 μήνες απραξίας, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί και ένα σεβαστό χρονικό διάστημα προσαρμογής, φτάνοντας, αν όλα πάνε καλά, στα μέσα Απριλίου για την επανέναρξη αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Σενάριο που ωστόσο δύσκολα θα υλοποιηθεί ακόμη και αν οι δείκτες της πανδημίας το επιτρέψουν.

Οι λόγοι είναι προφανείς και κυρίως διότι η συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων ομάδων της Γ Εθνικής το έχει ξεγράψει και για αυτό δεν αντιδρούν, ούτε έβγαλαν κάποια ανακοίνωση για να πιέσουν την κυβέρνηση , σε αντίθεση με τις άλλες κατηγορίες.

Και οι πρόεδροι δεν θέλουν να συνεχίσουν αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους καθώς δεν έχουν χρήματα για να ξανακαλέσουν τους παίχτες, να ξανακάνουν προετοιμασία, να πληρώσουν τα τεστ κορονοϊού σε μια περίοδο που δεν θα έχουν διαφημιστικά έσοδα από πουθενά και ταυτόχρονα θα παίζουν με άδειες κερκίδες.

 

Το παράδειγμα του Φωκικού

 

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο λιανά αρκεί να πούμε ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φωκικού κ Δημήτρη Καραγιάννη τα μηνιαία έξοδα της ομάδας είναι περίπου 14.000 ευρώ

Αυτά επιμερίζονται ως εξής:1.000 ευρώ ενοίκια, 2.000 φαγητά, 2.000 για τις εντός έδρας διαιτησίες, 1.000 ευρώ οι μετακινήσεις στα εκτός έδρας από εκεί και πέρα έχουμε το ρεύμα των σπιτιών, η θέρμανση και βεβαίως οι αμοιβές των παιχτών και του προπονητή που είναι τα μεγαλύτερα έξοδα .

“Με αυτά τα δεδομένα πως να θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμη και αν η πολιτεία ανάψει το πράσινο φως; Από τη μια έχουμε αυτά τα έξοδα αλλά από την άλλη δεν έχουμε καθόλου διαφημίσεις ή  έσοδα από τα εισιτήρια. Επιπλέον, ακόμη και οι οι τοπικοί φορείς φέτος δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε και όσο μας είχαν πει αρχικά  . Αλλά ούτε και ο ιδιωτικός τομέας βοήθησε όσο έπρεπε . Για παράδειγμα η IMERYS φέτος μας είχε τάξει το ποσό των 1.500 ευρώ και ακόμη ….τα περιμένουμε….Που να πάμε με τέτοια δεδομένα και επιπλέον να έχουμε τον Αυγενάκη με την αναδιάρθρωση να μας ζητάει  πάνω από όλα καλούς οικονομικούς δείκτες προκειμένου να πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα. Χωρίς πολλά λόγια ακόμη και αν ανοίξει η κατηγορία εμείς δεν θα είμαστε σε θέση να συμμετάσχουμε”, θα δηλώσει χαρακτηριστικά ο έμπειρος πρόεδρος της εκπροσώπου του Νομού στη Γ Εθνική.

Τι άλλο να συμπληρώσουμε; Τα πολλά λόγια είναι φτώχια..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση Ι. Μπούγα – Π. Ροϊλού: Στόχος η αναβάθμιση του ΕΠκΔ

Με το  νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (ΕΠΚΔ) Παναγιώτη Ροϊλό, Καθη…