Home Πολιτισμός Της ήρθε το σήμαντρο στο κεφάλι
Πολιτισμός - 30 Ιουλίου, 2015

Της ήρθε το σήμαντρο στο κεφάλι

 Παραλίγο να τραυματιστεί σοβαρά μια 66χρονη που την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στο Μοναστήρι Αγίων Αυγουστίνου και Σαρώφ στη Φωκίδα, του ηγούμενου Νεκτάριου Μουλατσιώτη. Η γυναίκα είχε πάει να προσκυνήσει, μιας και η μονή γιόρταζε. Σύμφωνα με το έθιμο ετών, οι πιστοί χτυπούν τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες της. Η γυναίκα χτύπησε το σήμαντρο, όμως τμήμα του ξεκόλλησε, με αποτέλεσμα να της έρθει στο κεφάλι. Η κατάληξη ήταν να χρειαστεί να της γίνουν 15 ράμματα.

Εκείνη την ώρα, στο σημείο βρίσκονταν και μικρά παιδιά καθώς επίσης και πολλοί άλλοι πιστοί. Τελικά, το βαρύ τμήμα έπεσε στο δάπεδο και από την πτώση προκλήθηκε προς στιγμήν πανικός.
Αρχικά αναζητήθηκε γιατρός στη μονή μεταξύ των πιστών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Τελικά, οι ίδιοι οι ιερείς επεδίωξαν χθες να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας της γυναίκας και εκείνη τους διαβεβαίωσε ότι δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά και ότι είχε μεταβεί στο εξοχικό της στην Ακράτα για τις διακοπές της.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…