Home Δήμος Δελφών Την παράταξή τυ παρουσίασε ο Π.Ταγκαλής
Δήμος Δελφών - 21 Απριλίου, 2019

Την παράταξή τυ παρουσίασε ο Π.Ταγκαλής

 Θα δώσουμε τον αγώνα μας μέσα από συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Π.Ταγκαλής στην ομιλία του για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Συγκεκριμένα ανέφερε τα ακόλουθα:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες από όλα τα μέρη του Δήμου Δελφών, ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου.

Αποφασίσαμε να  θέσουμε στη βούλησή σας το συνδυασμό μας, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019  στο Δήμο Δελφών.
Ένα Δήμο  προικισμένο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεωγραφικά, χωροταξικά και οικονομικά, αλλά και με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Παρουσιαζόμαστε ενώπιον σας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι των πολιτών, με  όραμα, με  εμπειρία, με γνώση των προβλημάτων και ταυτόχρονα με μεγάλη διάθεση για την επίτευξη των στόχων μας. 
Οι καιροί που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολοι.  Η απαξίωση της αυτοδιοίκησης και η συνεχής μείωση των πόρων έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. 
Δεσμευόμαστε, ότι ο αγώνας αυτός θα διεξαχθεί μέσα από τους όρους που επιτάσσει ο σύγχρονος πολιτικός Πολιτισμός,- το κάνουμε ήδη στην μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο που διανύουμε-  με απόλυτο σεβασμό στους συνδιεκδικητές, με επικέντρωση σε αντιπαράθεση με ουσιαστικά επιχειρήματα, που θα καταδείξουν ποιος είναι αληθινά έτοιμος και έχει την πραγματική ικανότητα διοίκησης του μεγάλου σε έκταση αλλά και σε δυνατότητες Δήμου Δελφών. Ενός Δήμου, όπως διαμορφώθηκε μέσα από τη μεταρρύθμιση του ‘Καλλικράτη’ και εξελίσσεται με το πείραμα του ‘Κλεισθένη’.  
Ο συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, ανανεωμένος, αδέσμευτος και αυτοτελώς χρηματοδοτούμενος. 
Βασικότερος στόχος του συνδυασμού μας είναι να μπει τέλος στο διχασμό, το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και καλλιεργήθηκε στο Δήμο μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια παθογένεια η οποία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Βιώσαμε πολιτική δύο  ταχυτήτων στις Κοινότητές μας. 
Εμείς θέλουμε να εκλείψουν οι ανισότητες, θέλουμε Πολίτες με ίση αντιμετώπιση, θέλουμε Κοινότητες με ίση αντιμετώπιση και ίδιες προοπτικές.
Η λέξη κλειδί για την επόμενη ημέρα είναι η ‘συναίνεση’ και αυτή θα επιδιώξουμε στη διαμόρφωση της πολιτικής μας, με όλους όσους έχουν τη διάθεση για διάλογο,- άλλωστε αυτό επιτάσσει η μετάλλαξη του αυτοδιοικητικού νόμου και ίσως οι ιδιαιτέρως αυξημένες ανάγκες της εποχής μας που τη χαρακτηρίζει η πολυεπίπεδη κρίση.
Ενώνουμε όλοι μαζί τις ανησυχίες μας, τους στόχους μας, την φιλοσοφία για τη ζωή μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενάντια στον κακό ανταγωνισμό, τη λάσπη,  τη διαπλοκή, το μίσος, τις μισαλλοδοξίες.
Όλοι εμείς που ζητάμε τη στήριξή σας, έχουμε ως σύνθημα την ομόνοια, τη σύμπνοια, τη σύνθεση και την διαφορετικότητα στην άποψη.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάμε πραγματικά μπροστά.
Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, γιατί τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας.
Αντίπαλός μας, κατά την γνώμη μας είναι η αδιαλλαξία, η έπαρση, η αλαζονεία, , η μη αναγνώριση και διόρθωση λαθών, η πολιτική αμνησία.
Φιλοδοξούμε να ενώσουμε όλες τις τοπικές και δημοτικές ενότητες και να σκύψουμε στα προβλήματά τους.
•Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε το Δήμο μας απ’ άκρη σ’ άκρη, από χωριό σε χωριό, δίνοντας πραγματικό ‘βήμα’ στα Τοπικά Συμβούλια.
•Στόχος μας είναι, η οικονομική σταθερότητα του Δήμου η οποία ταλαντεύεται επικίνδυνα από την Δ.Ε.Υ.Α. το  μεγάλο παθητικό της και τον κακό δρόμο στον οποίο οδεύει. 
•Στόχος μας είναι η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των οικονομικών και της υλοποίησης των έργων, με σύνεση ορθολογισμό και διαφάνεια.
•Στόχος μας είναι η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης του Δήμου, με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, με την υλοποίηση έργων που πέντε χρόνια έχουμε να δούμε.
•Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η διασύνδεσή της με τον Τουρισμό σε όλες τις γωνιές του Δήμου Δελφών.
Η καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων όλων των Δημοτικών Ενοτήτων έχει γίνει. 
Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν προτεραιότητες. Είναι ανάγκη να αξιοποιηθούν άνθρωποι  με εμπειρία και γνώση. Καλούμε όλους σας και κυρίως τους νέους να μην απέχουν και να ανταποκριθούν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Σας θέλουμε δίπλα μας.
Δηλώνουμε παρόντες στο κάλεσμα των καιρών και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Δήμο του Μέλλοντος, αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο στην ανάδειξή του.
Μπορούμε να σας αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για το αύριο αυτού του τόπου.
Ξέρουμε και μπορούμε συνδυάζοντας την εμπειρία τη γνώση και την  υπευθυνότητα,
Να διαχειριστούμε ένα Δήμο -δύσκολα διαχειρίσιμο- σε μια κρίσιμη περίοδο,
Να ανταποκριθούμε στις μεγάλες δυσκολίες της καθημερινότητας,
Να δώσουμε αναπτυξιακή τροχιά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες,
Δεν είναι εποχές για άλλους πειραματισμούς,
Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας,
Αυτούς τους ανθρώπους σας παρουσιάζω σήμερα. Καθένας τους είναι μέσα στην παραγωγική διαδικασία, έχει κολλήσει πολλά ένσημα στον επαγγελματικό του βίο, έχει δώσει δείγματα γραφής και έχει καταξιωθεί στην Κοινωνία.
Δώστε μας την ευκαιρία
 
Άμφισσα 20.4.2019
Παναγιώτης Ταγκαλής
Υποψήφιος Δήμαρχος Δ.Δελφών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνάντηση δικτύωσης ΣΒΘΣΕ με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στ…