Home Κοινωνικοί φορείς Την αντικατάσταση του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Α. Λοβέρδος!
Κοινωνικοί φορείς - 24 Σεπτεμβρίου, 2014

Την αντικατάσταση του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Α. Λοβέρδος!

  Την αντικατάσταση του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Α. Λοβέρδος!

 
Την αντικατάσταση του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ντίνου Αναστασίου εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. 
Ας σημειωθεί ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς είναι σε  εκκρεμότητα μετά και την νέα, άγονη, συνεδρίαση του Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής, την επόμενη Τρίτη θα φέρει τροπολογία για την τοποθέτηση υπηρεσιακού προέδρου και την απομάκρυνση του Ντίνου Αναστασίου, εναντίον του οποίου  εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση  αποδίδοντας τα προβλήματα λειτουργίας στο ΤΕΙ αποκλειστικά στην ανικανότητα του Προέδρου . Πρόκειται για μια παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας που δεν έχει προηγούμενο  με αφορμή τις καταγγελίες για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο ΤΕΙ Στερεάς  και ιδιαίτερα στο ΤΕΙ Χαλκίδας με τη διακοπή της σίτισης των φοιτητών και τα προβλήματα  καθαριότητας και φύλαξης.
Είναι φανερό πως η  πρωτοφανής  παρέμβαση του Υπουργού  και  η  στοχοποίηση του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς ανεξάρτητα  από τις όποιες ευθύνες και παραλείψεις της Διοίκησης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα στην παρούσα συγκυρία  εξυπηρετεί και άλλες σκοπιμότητες. Αποδίδοντας στην ανικανότητα της Διοίκησης  όλα τα οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα του ΤΕΙ  ο κ. Λοβερδος  κατ΄αρχάς  αποκρύπτει τα  δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα  της χώρας μας εξ αιτίας των μνημονιακών περικοπών και του αυταρχικού  θεσμικού πλαισίου που επιβλήθηκε στην Ανωτάτη Εκπαίδευση μέσω του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.  Πολύ περισσότερο,  η επίθεση αυτή φαίνεται να  στοχεύει  και την αυτοτελή ύπαρξη του νεοσύστατου ΤΕΙ Στερεάς. Ως γνωστόν, από τη νέα χρονιά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  με βάση το σχέδιο ΑΘΗΝΑ θα πρέπει αναγκαστικά να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης τους. Να καταγράψουν τμήματα, μόνιμο προσωπικό και φοιτητες και να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων.   Η προβλεπόμενη περικοπή ιδιαίτερα στην περιφέρεια υπολογίζεται θα φτάσει  το 30%  έως το 2016 . Να σημειωθεί ακόμα πως το αντικείμενο συζήτησης στη  χθεσινή συνεδρίαση  της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αφορούσε  πιθανές καταργήσεις τμημάτων Πανεπιστημίων, μετακινήσεις διοικητικών Υπαλλήλων καθώς και θέματα μετεγγραφών φοιτητών.
Οσον αφορά το ΤΕΙ Στερεάς,    η ετήσια έκθεση της  ΑΔΙΠ κρούει το κώδωνα του κινδύνου καθώς τμήματα του βρίσκονται μεταξύ των 49 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που υστερούν  σε βασικό κριτήριο  της αξιολόγησης,  που είναι να έχουν μόνιμο διδακτικό προσωπικό  τουλάχιστο 10 ατόμων. 
Στις δεδομένες συνθήκες τα σενάρια διάσπασης του ΤΕΙ  Στερεάς με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Λαμίας στο αντίστοιχο της Λάρισας και του ΤΕΙ Χαλκίδας στο ΤΕΙ Αθηνων φαίνονται να επανέρχονται. Πολύ περισσότερο που τέτοιου είδους προτάσεις  προωθούνται παρασκηνιακά από πολιτικούς παράγοντες της Ευβοιας που  ποτέ δεν παραιτήθηκαν από την διεκδίκηση της έδρας του ΤΕΙ Στερεάς. Πάντως ο Υπουργός Παιδείας  κατά τη χθεσινη τοποθέτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής δήλωσε πως η επιλογή του νέου Προέδρου του ΤΕΙ θα γίνει από παλιότερους διοικήσαντες το ένα ή το άλλο Ίδρυμα, αλλά ο ίδιος  θα προτιμούσε  να είναι από την Λαμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…