Home Συνεντεύξεις-Άρθρα Τα τρία προσόντα που πρέπει να έχουν οι αιρετοί αναφέρει σε συνέντευξή του στην ΩτΦ ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Α.Κρασσάς: «Ήθος, συνέπεια και σοβαρότητα»
Συνεντεύξεις-Άρθρα - 14 Απριλίου, 2019

Τα τρία προσόντα που πρέπει να έχουν οι αιρετοί αναφέρει σε συνέντευξή του στην ΩτΦ ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Α.Κρασσάς: «Ήθος, συνέπεια και σοβαρότητα»

 Τα τρία προσόντα που πρέπει να έχουν οι αιρετοί αναφέρει σε συνέντευξή του στην ΩτΦ ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Α.Κρασσάς:

«Ήθος, συνέπεια και σοβαρότητα»

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τον κόσμο» και υπόσχεται ότι αν τον τιμήσει το εκλογικό σώμα θα ασχοληθεί δυναμικά με τα κοινά.

-Λειτουργεί το Διαβητολογικό Ιατρείο όπου είναι επιστημονικός υπεύθυνος, ενώ συνέχισε να νοσηλεύει ασθενείς στην Παθολογική, ακόμη και όταν ήταν μόνος του.

 

 

 

Άνθρωπος με πραγματικό, γνήσιο και πηγαίο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό του ο Παθολόγος – Διαβητολόγος του Νοσοκομείου Άμφισσας κ.Αντώνης Κρασσάς και το αποδεικνύει με πράξεις.

Με προσωπικό κόστος νοσήλευε ασθενείς στην Παθολογική Κλινική, ακόμη και όταν ήταν μόνος του, ενώ ξεκίνησε και λειτουργεί Διαβητολογικό Ιατρείο. «Εκατοντάδες ασθενείς ανά έτος νοσηλεύτηκαν στην παθολογική κλινική σύμφωνα και με τα καταγεγραμμένα στοιχεία του νοσοκομείου. Απλά και ταπεινά χωρίς τυμπανοκρουσίες», λέει ο ίδιος.

Η απόφασή του να μείνει στη Φωκίδα δεν ήταν μια αναγκαστική διαδικασία στα πλαίσια της επαγγελματικής του αποκατάστασης, αλλά μια συνειδητή πράξη, εξ ου και έχει μετακομίσει οικογενειακώς. Όπως λέει άλλωστε ο ίδιος η οικογένειά του τον στηρίζει ανεπιφύλακτα και τον ακολουθεί.

Η έλλειψη προβολής, η έλλειψη κατάλληλων υποδομών και διάφορες άλλες παθογένειες δεκαετιών δεν έχουν επιτρέψει στην Φωκίδα και στους κατοίκους της να έχουν την περίοπτη θέση που της αρμόζει, σημειώνει αναλύοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής.

Ο κ. Κρασσάς τονίζει ότι αν εκλεγεί θα ασχοληθεί δυναμικά με τα προβλήματα της περιοχής και εύχεται «να δούμε στον Δήμο μας τους καλύτερους και πιο άξιους, χωρίς κομματικά ή άλλου είδους «καπελώματα», μια ευχή που μας βρίσκει όλους σύμφωνους.

 

«Επέστρεψα γιατί αγαπούσα την περιοχή»

 

ΩτΦ: Καμιά φορά η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια. Θα περιμένατε ποτέ να συνεχίσετε μετά από πολλά χρόνια εκεί από όπου ξεκινήσατε; Και εννοώ φυσικά το νοσοκομείο της Φωκίδας, από την οποία ξεκινήσατε με το Αγροτικό σας. Πολλοί συνάδελφοί σας αρνήθηκαν μόνιμη θέση, εσείς γιατί πήρατε αυτή τη γενναία απόφαση και μετακομίσατε οικογενειακώς;

 

Α.Κ.: Η σταδιοδρομία μου ξεκίνησε στην Φωκίδα ως αγροτικός Ιατρός στο Μαυρολιθάρι καλύπτοντας και τα χωριά Πανουργιά, Καστριώτισσα, Στρώμη και Πυρά. Στην διετή παραμονή μου στην περιοχή γνώρισα τους καλύτερους ανθρώπους, πολλούς έχω φίλους έως σήμερα. Η αγάπη μου για την Φωκίδα και τους ανθρώπους της ήταν ο βασικός παράγοντας που με ώθησε να λάβω την απόφαση της επιστροφής μου ως Διευθυντής πια της Παθολογικής κλινικής  του Νοσοκομείου μας. Υπήρχαν βεβαίως προβληματισμοί για τις προηγούμενες πολλαπλές παραιτήσεις εκλεκτών ιατρών-παθολόγων που όμως δεν με πτόησαν. Η οικογένεια μου ανεπιφύλακτα με ακολούθησε και είναι πηγή δύναμης για εμένα.

 

ΩτΦ: Με κλειστή Παθολογική κρατούσατε ασθενείς και τους κουράρατε, δεν φοβηθήκατε μήπως κάτι δεν πάει καλά και βρείτε το μπελά σας;

 

Α.Κ.: Ανέλαβα Διευθυντής της παθολογικής κλινικής τον Ιούνιο του 2015.Δυστυχώς βρήκα μία παντελώς κλειστή κλινική, άνευ νοσηλειών, με κανέναν παθολόγο σε οργανική θέση. Επιστρατεύοντας επιστημονική γνώση, εμπειρία, θυσιάζοντας πολύ χρόνο από την προσωπική μου ζωή και σε συνεργασία με τους άξιους και ικανούς συναδέλφους μου ξεκίνησα άμεσα να νοσηλεύω ασθενείς που μπορούσαν με ασφάλεια να νοσηλευτούν. Εκατοντάδες ασθενείς ανά έτος νοσηλεύτηκαν στην παθολογική κλινική σύμφωνα και με τα καταγεγραμμένα στοιχεία του νοσοκομείου. Απλά και ταπεινά χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Στην ενάσκηση του λειτουργήματος μας υπάρχουν κίνδυνοι, υπέρτατο αγαθό όμως του ανθρώπου είναι η υγεία και στην προάσπιση της υγείας πρέπει όλοι να εστιαζόμαστε.

 

ΩτΦ: Γιατί αποφασίσατε να λειτουργήσετε το διαβητολογικό ιατρείο στο νοσοκομείο, το οποίο σας προσθέτει υποχρεώσεις;

 

Α.Κ.: Έχω κάνει εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και είναι υποχρέωση μου το Διαβητολογικό Ιατρείο όπου είμαι επιστημονικός υπεύθυνος. Δυστυχώς ο Σακχαρώδης Διαβήτης θεωρείται και είναι μάστιγα της εποχής μας ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η λειτουργία του σχετικού ιατρείου στο νοσοκομείο μας. Πάνω από 3000 ασθενείς το έχουν επισκεφτεί κατά την περίοδο της λειτουργίας του.

 

«Νιώθω κομμάτι της τοπικής κοινωνίας»

 

ΩτΦ: Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τον κ. Ταγκαλή και πως αποφασίσατε να ζητήσετε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, δεδομένου ότι δεν είστε από την περιοχή;

 

Α.Κ.: Ο κ. Ταγκαλής είναι εξαιρετικός άνθρωπος, άξιος επιστήμονας και οικογενειάρχης με άριστη γνώση των αυτοδιοικητικών. Πιστεύω ότι σήμανε η ώρα που θα εκλεγεί Δήμαρχος και είμαι βέβαιος ότι με τις γνώσεις του και την ικανότητα του θα βοηθήσει τον τόπο. Δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος στο κάλεσμα που μου απηύθυνε, είναι τιμή για μένα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά τα τελευταία έτη ζω με την οικογένεια μου και εργάζομαι στην Άμφισσα. Νιώθω κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Φυσικά πάντα αποφασίζει ο κόσμος…

 

ΩτΦ: Βλέπουμε συχνά γιατρούς να κατεβαίνουν σε ψηφοδέλτια, αλλά να μην έχουν χρόνο μετά να ασχοληθούν. Εσείς τι θα κάνετε αν εκλεγείτε και τελικά θέλετε να επωμιστείτε τις ευθύνες που θα προκύψουν από τυχόν αξιοποίησή σας;

 

Α.Κ.: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να περιφρονεί τον κόσμο. Όποιος εκλεγεί πρέπει να σεβαστεί την ψήφο των δημοτών και να ασχοληθεί σοβαρά με τα κοινά.

Εάν με τιμήσουν οι ψηφοφόροι βεβαίως και θα ασχοληθώ δυναμικά με τα κοινά.

 

ΩτΦ: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας κατά τη γνώμη σας και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν;

 

Α.Κ.: Ο Δήμος μας είναι ένας τόπος ευλογημένος. Έχει ένδοξη ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων, έχουμε πανέμορφες παραλίες, όμορφα βουνά, πλούσια φύση και ορυκτό πλούτο. Τολμώ να πω ότι είναι ο ωραιότερος νομός της πατρίδας μας. Δυστυχώς όμως η έλλειψη προβολής, έλλειψη κατάλληλων υποδομών και διάφορες άλλες παθογένειες δεκαετιών δεν έχουν επιτρέψει στην Φωκίδα και στους κατοίκους της να έχουν την περίοπτη θέση που της αρμόζει. Η ανάδειξη του συνδυασμού μας υπό τον κ. Ταγκαλή θα βοηθήσει τον τόπο προχωρώντας πολλά βήματα μπροστά.

 

ΩτΦ: Ειδικά στην Άμφισσα που είναι η εκλογική σας περιφέρεια, τι θα προτάξετε αν εκλεγείτε;

 

Α.Κ.: Καθημερινά συναντώ δεκάδες ανθρώπους και έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι είναι προβληματισμένοι έως αγανακτισμένοι με τις τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου. Επομένως είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Θα ακολουθήσει  η επίλυση και των άλλων προβλημάτων όπως περιγράφονται και στο πρόγραμμα του συνδυασμού.

 

«Οι Δημοτικές εκλογές είναι οι λιγότερο κομματικές»

 

ΩτΦ: Πιστεύετε ότι η κομματική στήριξη στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια Α βαθμού είναι μια «ασπίδα προστασίας» ή ένα «συνεχόμενο καπέλωμα» της τοπικής κοινωνίας;

 

Α.Κ.: Οι Δημοτικές εκλογές έχουν την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι λιγότερο κομματικές δίνοντας στους πολίτες την ευκαιρία να επιλέξουν τους εκλεκτούς τους χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Εύχομαι να δούμε στον Δήμο μας τους καλύτερους και πιο άξιους, χωρίς κομματικά ή άλλου είδους «καπελώματα».

 

ΩτΦ: Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος έχει τη δυνατότητα να κάνει συνεργασία, ακόμη και αν τελικά δεν βγει δήμαρχος ο επικεφαλής με τον οποίο κατέβηκε. Εσείς θα αξιοποιούσατε αυτή την ευχέρεια του νόμου;

 

Α.Κ.: Είναι γνωστό ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ισχύει η απλή αναλογική για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων. Αυτό σημαίνει ότι όποιος Δήμαρχος δεν αποκτήσει το 50% των ψήφων από την πρώτη Κυριακή είναι υποχρεωμένος σε συνεργασίες με δημοτικούς συμβούλους άλλων συνδυασμών για την Διοίκηση του Δήμου αλλιώς δεν θα υπάρχει επί της ουσίας διοίκηση και θα έχουμε το φαινόμενο «διακοσμητικών» Δημάρχων. Αλλά μεγάλη ευθύνη θα έχουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρέπει να βρουν ένα «modus vivendi» μεταξύ τους.

 

ΩτΦ: Θα σας κάνω μια ανορθόδοξη ερώτηση, που δε συνηθίζετε κυρίως προεκλογικά. Στην ενασχόλησή σας με τα κοινά, τι δεν είστε διατεθειμένος να ανεχθείτε, εκτός, αλλά και εντός της παράταξής σας;

 

Α.Κ.: Δεν θα ανεχτώ από κανέναν πράξεις και πρακτικές που δεν θα βοηθούν ή και θα ζημιώνουν τον τόπο.

Θεωρώ ότι οι αιρετοί πρέπει και οφείλουν να αποτελούν το στολίδι της κοινωνίας και να διακρίνονται για το ήθος, την συνέπεια και την σοβαρότητα τους.
Έντυπη έκδοση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων του Παραρτήματος Φωκίδας της Ε.Α.Ε.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μελών και φίλων διοργανώνει το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής …