Home Κοινωνικοί φορείς Τα σχέδια Μπακογιάννη για την ΑΝΦΩ ΑΕ σοκάρισαν την τοπικη κοινωνία : Έκπληξη και αμηχανία
Κοινωνικοί φορείς - 2 Μαΐου, 2018

Τα σχέδια Μπακογιάννη για την ΑΝΦΩ ΑΕ σοκάρισαν την τοπικη κοινωνία : Έκπληξη και αμηχανία

 Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται για την ΑΝΦΩ και το σχέδιο με το οποίο επιχειρεί να την αλλάξει ο Περιφερειάρχης πλέον αρχίζουν να λαμβάνουν δημοσιότητα, όπως η καταγγελία του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας κ. Σάββα Γιαννοσπύρου που φιλοξενείται στο σημερινό μας φύλλο (σελ 5). 

Προβληματίζει η  μυστικοπάθεια

 
Κανένας, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτό το σχέδιο κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, ωσάν να ήταν θέμα εθνικής άμυνας. Ο τρόπος που το διαχειρίστηκε έδειξε ότι υπήρχαν λόγοι που δεν έπρεπε να λάβει διάσταση, οι οποίοι όμως δεν είναι ορατοί και άμεσα αντιληπτοί. 
Ιδίως δε, η επιλογή να μην ενημερωθούν οι μέτοχοι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι μετατρέπει το ζήτημα σε άλυτο γρίφο. Η επιλογή διεύρυνσης, θα μπορούσε πραγματικά να αποτελέσει μια λύση, αν είχαν ερωτηθεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αν τους είχαν ζητηθεί προτάσεις και αν όντως συναινούσαν. Ποιος πρότεινε, ποιος αποδέχθηκε, ποιος υποστήριξε και ποιος αναμείχθηκε, ούτε και κατάλαβε κανένας. 
Πολλοί δεν κατανοούν τη λογική του κ. Μπακογιάννη, να αποφασίσει μόνος του, δίχως να πάρει μια δεύτερη άποψη και δίχως να ενημερώσει, τουλάχιστον όλους τους περιφερειακούς συμβούλους (και τον κ. Δρόσο Παρασκευά) και όλα τα μέλη του ΔΣ.
 
Γιατί δεν τους εμπιστεύεται
 
Κανένας δεν κατανοεί επίσης, την έλλειψη εμπιστοσύνης που έδειξε ο Περιφερειάρχης στους συνεργάτες του. Δεν τους ενημέρωσε καν, αλλά και δεν τους ρώτησε αν κάποιος από τους άλλους τρεις περιφερειακούς συμβούλους ενδιαφέρεται για την ΑΝΦΩ. Αν το είχε χειριστεί διαφορετικά και κυρίως πιο συναινετικά, πιθανόν κανένας να μην είχε λόγο να του φέρει αντίρρηση. Έτσι και αλλιώς, όλοι επιθυμούν τη λύση του προβλήματος. 
Φάνηκε πάντως ότι η ομάδα του είναι διασπασμένη με τη βασική ευθύνη να βαρύνει τον ίδιο. Εξάλλου, οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι είναι συσπειρωμένοι σε αρραγές μέτωπο, αφού είναι απολύτως λογικό να αισθάνονται θιγμένοι και στεναχωρημένοι από τη στάση του Περιφερειάρχη, για τον οποίο και οι τρείς καταβάλλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους ο καθένας και ανάλογα με τις δυνατότητές τους. 
Πολλοί διερωτούνται τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Μπακογιάννη να μην εμπιστεύεται τους συνεργάτες του ή έστω γιατί δε θέλησε να εμπιστευτεί έναν από τους δυο δημάρχους, κάτι που θα μπορούσε να το κάνει άνετα. Ενδεικτική είναι η αναφορά του κ. Γιαννοσπύρο, ο οποίος ρωτάει δημόσια που ενοχοποιούνται και αποκλείονται ως λύση για την προεδρία οι άνθρωποι αυτοί. 
 
Διαφωνίες και ως προς την ουσία
 
Οι διαφωνίες που εκδηλώνονται στην ουσία του ζητήματος έχουν να κάνουν με τη λύση που επιχειρήθηκε. Πολλοί θεωρούν ότι η διεύρυνση που σχεδιάστηκε, όχι μόνο δεν αποτελεί επουσιώδη αλλαγή που μπορεί να φέρει οφέλη ως προς τη λειτουργία της, αλλά απεναντίας ότι η χαλαρότητα στην οποία οδηγείται μέσω τριανδρίας θα φέρει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. 
Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι αυτό που χρειάζεται η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η εκ βάθρων αναδιάρθρωση, μια λύση που όμως απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση και διάθεση για ριζικές αλλαγές. 
Ειδικά πάντως, οι μειώσεις μισθών, της τάξης του 15% για το Διευθυντή και 10% για τα στελέχη της ΑΝΦΩ, προκάλεσαν πολλά χαμόγελα και κλίμα ευθυμίας, το οποίο πιστώνεται πραγματικά ο κ. Μπακογιάννης. Τα ποσοστά των μειώσεων έδειξαν ότι ο Περιφερειάρχης δε θέλει να δώσει λύση στο θέμα της ΑΝΦΩ, ούτε και θεωρεί προφανώς, ότι μισθολογικά κόστη της τάξης των 60 και 55.000 ετησίως είναι σημαντικά ποσά. 
 
Να προχωρήσουν άμεσα
 
Ανεξαρτήτως από τις όποιες εντυπώσεις προκάλεσε το θέμα του σχεδιασμού αυτού και οι χειρισμοί που έγιναν, οι αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, έστω και χωρίς τη μείωση του μισθολογικού κόστους, που φαντάζει σκέτη κοροϊδία, ώστε η  ΑΝΦΩ  να βρει τις ισορροπίες της και το βηματισμό της.  
Πραγματικά, δεν κατανοεί κανένας γιατί, εφόσον έχουν αποφασίσει κάτι τέτοιο και το «λιβανίζουν» επί διμήνου, δεν προχωρούν ώστε τα πρόσωπα που αποτελούν την εταιρεία να έχουν προσαρμοστεί στην εποχή του LEADER, όταν θα πρέπει να καταβάλλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…