Home Πολιτισμός ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΥΚΟΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Πολιτισμός - 27 Ιουνίου, 2014

ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΒΑΡΥΚΟΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ



Ο ζεστός καιρός είναι πάντα καλοδεχούμενος αλλά για τους χρήστες ακουστικών η ζέστη δεν είναι πάντα  φίλος, ενώ μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές ζημιές στα ακουστικά αν δεν προσεχθεί.

Γι  αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε μια λίστα με τα πρέπει και τα μη που πρέπει πάντα οι χρήστες να έχουν στο μυαλό τους κατά τους θερινούς μήνες.

·         Μην αφήνεις τα ακουστικά σου εκτεθειμένα στον ήλιο ή σε μεγάλη ζέστη( π.χ μέσα στο αμάξι κατά την διάρκεια της ηλιοφάνειας)

Η εκτεταμένη ζέστη μπορεί να καταστρέψει τις ενώσεις ενός ακουστικού ενώ μπορεί να μικρύνει την διάρκεια ζωής του. Η βλάβη αυτή δεν προέρχεται μόνο από την υψηλή θερμοκρασία αλλά και από την υγρασία που δημιουργείται από την διαφορά θερμοκρασίας.(Για παράδειγμα από ένα aircondition σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον απότομα).Ακόμη σε πιο ακραίες καταστάσεις το εξωτερικό του ακουστικού που είναι ως επί το πλείστον από πλαστικό μπορεί να λιώσει. ΠΑΝΤΑ αποθήκευε τόσο το ακουστικό , όσο και τις μπαταρίες του σε ένα δροσερό ,ξηρό μέρος.

 


·         Μην επιτρέπεις να αναπτύσσονται βακτήρια και μικροοργανισμοί στο ακουστικό σου

Ο ζεστός καιρός σε συνδυασμό με την υγρασία είναι ιδανικός για δημιουργία βακτηρίων που μπορεί να μολύνουν το αυτί σας δημιουργώντας σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και ωτίτιδες .Έχε πάντα μαζί σου καθαριστικές ταμπλέτες που απολυμαίνουν το ακουστικό , ενώ καλό είναι να το σκουπίζετε σε καθημερινή βάση με ειδικές μαντηλάκια που τραβάνε την υγρασία.

 


·         Μην βρέξεις το ακουστικό.
Είναι αρκετά σύνηθες χρήστες ακουστικών , συνήθως μακροχρόνιοι που τα έχουν πλέον συνηθίσει εντελώς, πολλές φορές να βρέχουν  το ακουστικό τους είτε κάνοντας μπάνιο μαζί με αυτό ή ακόμη σε πιο ακραίες περιπτώσεις μπαίνοντας στην θάλασσα μαζί του. Πρέπει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να απομακρύνουμε το ακουστικό μας πριν από οποιαδήποτε επαφή με το νερό ώστε να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία του ακουστικό μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το νερό είναι η πιο συνήθεις αιτία κατεστραμμένων ακουστικών

 



·         Μην ξεχνάς μπαταρίες και αναλώσιμα κατά την διάρκεια των διακοπών σου.

Πάντα ειδικά κατά την διάρκεια των διακοπών φρόντισε να έχεις μαζί με το ακουστικό σου και όλα τα αναλώσιμα που χρειάζονται για την καλή λειτουργία του. Από μπαταρίες και μαντηλάκια καθαρισμού μέχρι το κουτί του ώστε να το έχεια πάντα προστατευμένο.

 


Για τους χρήστες που το εργασιακό τους περιβάλλον είναι στην ύπαιθρο με αποτέλεσμα να εκθέτουν τα ακουστικά τους σε υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία είναι απαραίτητο να προμηθευτούν από το πλησιέστερο κατάστημα εφαρμογής ακουστικών, ειδικούς αφυγραντήρες στους οποίους διατηρούν τα ακουστικά τους κατά τις βραδινές ώρες έτσι ώστε να τα διατηρούν πάντα καινούργια.

 


Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού για το εκάστοτε ακουστικό πρόβλημα  μπορεί να γίνει μόνο από πιστοποιημένους ακοοπροθετιστές δηλαδή αυτούς που επωμίζονται την σωστή εφαρμογή, ρύθμιση αλλά και συντήρηση του ακουστικού βοηθήματος και  που είναι οι καθ είδη αρμόδιοι για να δώσουν λύση στο πρόβλημα του ασθενούς και όχι από διάφορες αμφιβόλου ποιότητας διαδικασίες που περισσότερο οξύνουν παρά λύνουν το πρόβλημα.

 


 

Ο Στάθης Καραγκούνης είναι ειδικός ακοοπροθετιστής εκπρόσωπος του Κέντρου Ακοής Φωκίδας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…