Home Εικόνες Αρχικής Σ. Σχοινας για βιολογικό Ιτεας :“Δεν έχω το δικαίωμα να αποκρύψω την αλήθεια”
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 5 Σεπτεμβρίου, 2023

Σ. Σχοινας για βιολογικό Ιτεας :“Δεν έχω το δικαίωμα να αποκρύψω την αλήθεια”

Σφοδρότατη επίθεση στις δημοτικές αρχές Δελφών εξαπολύει με ανοιχτή επιστολή του ο πολιτικός μηχανικός κ Στέλιος Σχοινάς ισχυριζόμενος ότι ο Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων Ιτέας δεν δουλευει καλά
Όπως σημειώνει, οι εκπρόσωποι του Δήμου γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια και κάνει λόγο για “διάτρητο αποχετευτικό δίκτυο της Ιτέας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, βυθισμένο μέσα στο νερό της, υποχρεώνει την μεταφορά στον βιολογικό καθαρισμό πολύ μεγαλύτερης ποσότητας θάλασσας από την αντίστοιχη των λυμάτων.”
Ακόμη, καλεί τους υπευθυνους των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων να ανοίξουν προεκλογικά τη συζήτηση διότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων.
Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή Σχοινά

Ιτέα 02/09/2023

Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Ανάδοχος-κατασκευαστής του έργου:
«ΜΕΛΕΤΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ»

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΕΜΠΗ
(Στο βωμό της μικροπολιτικής και του προσωπικού πολιτικού ή άλλου συμφέροντος των πολιτικών μας Αρχόντων)

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΙΤΕΑΣ
(ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

(Επειδή οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες γνωρίζουν άριστα ή οφείλουν να γνωρίζουν άριστα το πρόβλημα)

{Επιβάλλεται οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι να ζητήσουν την διαλεύκανση των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων που βασανίζουν την Ιτέα και γενικότερα τον Δήμο Δελφών, απαιτώντας ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, παρουσία ειδικών επιστημόνων}

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

(Εξαιρέστε, από το κακοήθες αυτό καρκίνωμα της χώρας μας, τουλάχιστον τους κινδύνους που επηρεάζουν την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών)

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Δελφών, παρά τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας, συνεχίζει να σκορπάει δημόσιο χρήμα για επικοινωνιακούς σκοπούς, ακόμη και για θέματα που άπτονται της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, όπως η ΔΗΘΕΝ σωστή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων Ιτέας και η αναγκαιότητα εκτέλεσης έργων ΔΗΘΕΝ βελτίωσής του.

Επιμένει ο Δήμος Δελφών, αντίθετα από μένα που ήμουν ο ανάδοχος της ΜΕΛΕΤΗΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ του Βιολογικού Καθαρισμού Ιτέας, ότι ο Βιολογικός λειτουργεί κανονικά και επεξεργάζεται τα λύματα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει άριστα ότι το απαράδεκτα διάτρητο αποχετευτικό δίκτυο της Ιτέας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, βυθισμένο μέσα στο νερό της, υποχρεώνει την μεταφορά στον βιολογικό καθαρισμό πολύ μεγαλύτερης ποσότητας θάλασσας από την αντίστοιχη των λυμάτων.
Είναι ασύλληπτο, ακόμη και για τριτοκοσμική χώρα, να παρουσιάζεται το απαράδεκτο φαινόμενο σοβαρότατου υποβιβασμού όλου του υπόγειου ορίζοντα της πόλεως (θάλασσα), κατά την 24ωρη άντληση των λυμάτων από το κεντρικό φρεάτιο ακαθάρτων της πόλεως προς τον βιολογικό καθαρισμό.
Η αδυναμία σωστής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι λειτουργεί κανονικά, είναι ηλίου φαεινότερη, διότι η παρουσία των τεράστιων αυτών ποσοτήτων θάλασσας, κατά την διεθνή βιβλιογραφία και εμπειρία, καθιστά ΑΔΥΝΑΤΗ την Βιολογική επεξεργασία των λυμάτων, πέρα των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργεί στην ασφάλεια των οικοδομών η άντληση, μαζί με τα λύματα, τεράστιων ποσοτήτων θάλασσας, που καλύπτει τον υπόγειο ορίζοντα της πόλεως, υποβιβάζοντάς τον σημαντικότατα!!!
ΟΙ δημοσιεύσεις μου από το 1987 που κατασκεύαζα τον Βιολογικό Καθαρισμό μέχρι σήμερα, ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, έγιναν αφορμή να δεχθώ σοβαρότατα αντίποινα, από τους τοπικούς μας Άρχοντες, σε σημείο που με ανάγκασαν να προσφύγω, ΔΥΟ φορές, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Και τις ΔΥΟ φορές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δικαίωσε, καταδικάζοντας την χώρα μας, για εξόφθαλμες παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων μου, από τον τότε Δήμο Ιτέας και για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των Δικαστικών Αρχών της χώρας μας.
Οι καταδίκες συνοδεύονταν και από συμβολική οικονομική αποζημίωσή μου:
20.000 ευρώ επιδίκασε η πρώτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και 10.000 ευρώ η δεύτερη.
Το γεγονός αυτό οι τοπικοί μας άρχοντες επιμελώς αποσιωπούν διότι δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα, κρατώντας σε άγνοια την τοπική κοινωνία, παρά την σοβαρότητα του προβλήματος που άπτεται όχι μόνο της σωστής λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, αλλά και κινδύνων που απειλούν την σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ως συνέπεια της προβληματικότατης λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου της Ιτέας.
Το 1987 που κατασκεύαζα τον Βιολογικό Καθαρισμό, ως ανάδοχος της Μελέτης-Κατασκευής του, διαπίστωσα το σοβαρότατο πρόβλημα της κάκιστης στεγανότητας του αποχετευτικού δικτύου της Ιτέας, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, δηλαδή βυθισμένο μέσα στο θαλασσινό νερό.
Στο δίκτυο αποχέτευσης εισέρχονται τεράστιες ποσότητες θαλασσινού νερού, πολύ μεγαλύτερες από την ποσότητα των λυμάτων.
Απόδειξη του γεγονότος αυτού είναι ότι η άντληση των ακαθάρτων υδάτων από το κεντρικό φρεάτιο αποχέτευσης προς τον βιολογικό καθαρισμό, μεταφέρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΛΥΜΑΤΑ.
Το αρνητικό αυτό γεγονός ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΔΥΝΑΤΗ την βιολογική επεξεργασία και είναι ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ εκείνα που διατίθενται για την αγορά καινούργιων μηχανημάτων, τροποποίηση της όδευσης του καταθλιπτικού αγωγού κλπ, διότι δεν αγγίζουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι η κάκιστη στεγανότητα του αποχετευτικού δικτύου.

Επιτέλους οι υπεύθυνοι των πολιτικών παρατάξεων που κατέρχονται στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, οφείλουν, ΑΜΕΛΛΗΤΙ, να ανοίξουν το θέμα καλώντας καθηγητές από σχετικές έδρες των Πολυτεχνικών μας σχολών, διότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων.
Επιτέλους πρέπει να μπει φρένο στην μικροπολιτική και πελατειακή πολιτική, τουλάχιστον στα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των οικοδομών, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να συνεπάγεται.
Επί 35 χρόνια ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να επαναφέρω το θέμα, επειδή το μελέτησα και το έζησα, χωρίς, μέχρι σήμερα, να πάρω υπεύθυνη απάντηση.
Η αυτονόητη υποχρέωσή μου να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ των δημόσιων κινδύνων που διαπίστωσα, ενόχλησε τους τοπικούς μας άρχοντες, διότι αναδείκνυε τις διοικητικές τους αδυναμίες, δεχόμενος πολύ σοβαρά προσωπικά και οικογενειακά αντίποινα!!
Μέχρι σήμερα, επί 35 χρόνια, οι διαχρονικοί μας Άρχοντες ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να ανοίξουν δημόσια το θέμα, λόγω των, πράγματι, τεράστιων προσωπικών τους ευθυνών και των μεγάλων οικονομικών και τεχνικών απαιτήσεων που επιβάλλει η τεχνική αποκατάσταση του δικτύου αποχέτευσης Ιτέας-Κίρρας.
Όμως, είναι γνωστό, ότι άλυτο τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει και κανένας διαχρονικός τοπικός Άρχοντας δεν έχει δικαίωμα να αποκρύπτει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που άπτεται της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, φοβούμενος την ανάληψη του μεριδίου ευθύνης που του ανήκει, μη διστάζοντας ακόμη και να ξοδεύει τεράστια ποσά δημόσιου χρήματος που δεν επιλύουν το πραγματικό πρόβλημα, εξυπηρετώντας μόνο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ σκοπούς!
Με την από 20/04/2016 ανοιχτή επιστολή μου προς κάθε τοπικό άρχοντα, ορμώμενος από σχετική αντιπολιτευτική δημοσίευση του τότε αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δελφών και νυν Δήμαρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, θέτω τους παραπάνω, αναπάντητους μέχρι σήμερα προβληματισμούς, με αφορμή την δημοπράτηση έργου αντικατάστασης μηχανικών μερών του βιολογικού καθαρισμού, ως δήθεν λύση του πραγματικού προβλήματος.
Στην Επιστολή μου αυτή δεν πήρα καμία απάντηση, διότι όλοι οι αρμόδιοι Δήμαρχοι από το 1987 έως σήμερα, γνωρίζουν άριστα το πρόβλημα του αποχετευτικού δικτύου της Ιτέας, επιλέγοντας την διαιώνισή του από την επιλογή ανάληψης του μεριδίου της ευθύνης που τους ανήκει και επίλυσης ενός, πραγματικά, δύσκολου τεχνικού προβλήματος, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥ.
Εύχομαι στην ωραία πόλη της Ιτέας μας, να βάλει το χέρι του ο Υπέρτατος Άρχοντας Θεός και να αποτρέψει τα χειρότερα,
Επιβάλλεται οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι να ζητήσουν την διαλεύκανση των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων που βασανίζουν την Ιτέα και γενικότερα τον Δήμο Δελφών, απαιτώντας δημόσια συζήτηση, παρουσία ειδικών επιστημόνων.
Ήρθε η ώρα το βασίλειο της μικροπολιτικής και των απύθμενων πελατειακών πολιτικών σχέσεων να σταματήσει να καταστρέφει την χώρα μας.

ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ. ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΤΕΜΠΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…