Home Εικόνες Αρχικής Σύσκεψη την Τρίτη συγκαλεί το ΕΚΦ
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 10 Σεπτεμβρίου, 2022

Σύσκεψη την Τρίτη συγκαλεί το ΕΚΦ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Προς όλα τα Σωματεία της δύναμής μας. Τους συλλόγους και Σωματεία του Δημοσίου. Τις συνταξιουχικές ενώσεις

    Συνάδελφοι,

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο συνδικαλιστή, εργαζόμενο, συνταξιούχο που αγωνιά για όλα αυτά που συμβαίνουν στις εργατικές οικογένειες, για τη φτώχεια που πλέον μπαίνει και στα «καλύτερα» σπίτια, για την πείνα συνανθρώπων μας, για την εξαθλίωση που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια αυτή η μία ίδια και απαράλαχτη πολιτική που στο κέντρο της έχει όχι τον άνθρωπο αλλά τα κέρδη, τη μεγιστοποίηση των κερδών, για να ακριβολογούμε, των μεγάλων επιχειρήσεων, των μονοπωλίων!

Αυτή η πολιτική που εκφράστηκε και εκφράζετε απαρέγκλιτα στη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια είτε με μνημόνια είτε χωρίς αυτά!

Είναι η πολιτική που κάνει τον πλούσιο πλουσιότερο και το φτωχό φτωχότερο. Που τσακίζει δικαιώματα. Που ενώ φαινομενικά μπορεί να αυξάνει το μεροκάματο στην ουσία φτηναίνει την εργατική δύναμη είτε με τζάμπα εργασία (κατάργηση στην ουσία υπερωριών), είτε με επιδότηση εργοδοτών, είτε με μειώσεις εργοδοτικών εισφορών και με αυξήσεις ορίων ηλικίας για σύνταξη, είτε με κατάργηση επιδομάτων (τριετιών, γάμου κλπ), είτε με προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εργοδότες και νέα χαράτσια σε εμάς.

Την ώρα που επιδοτούν τους ενεργειακούς ομίλους, κουνάνε σε μας (τους «σπάταλους») το δάχτυλο για οικονομίες στην ενέργεια! Από την ΕΕ μας λένε κατάμουτρα να ξεχάσουμε τις εποχές της αφθονίας και να χώσουμε τα κεφάλια μέσα, σαν εκείνους τους πολιτικούς υφιστάμενούς τους που λίγα χρόνια πρίν  μας έλεγαν «μαζί τα φάγαμε»! Το μόνο που δεν μας έχουν ακόμη πεί ότι έρχεται και η διατροφική φτώχεια κάτι που βέβαια έχει ήδη γίνει για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, με τους στάσιμους μισθούς και συντάξεις. Αυτά δε που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ είναι το καμουφλάζ για την ακόμη πιο μεγάλη επίθεση που ετοιμάζουν στα εισοδήματα και στη ζωή μας

Όλοι εμείς ένα μόνο όπλο έχουμε, τη συσπείρωσή μας, την οργάνωσή μας, σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική. Σε αυτή την πολιτική που έχει κάνει εμπόρευμα το ρεύμα και το νερό. Που συνεχίζει εμπορευματοποιώντας και την παιδεία και την υγεία…και το καταλαβαίνουμε τώρα ειδικά πολύ καλά και ανοίγοντας τα σχολεία με έναν σκασμό λεφτά για σχολικά αλλά και με την εγγραφή μας για τον «θεσμό» του οικογενειακού γιατρού, που δεν υπάρχει ούτε καλά καλά για δείγμα στην περιοχή μας (Να πούμε εδώ ότι μόνο 5 γιατροί είναι ενταγμένοι στο θεσμό [2 από Άμφισσα που είναι ήδη καλυμμένοι με τις δύο χιλιάδες εγγραφές που θέτει το υπουργείο και 3 γιατροί από το Κέντρο Υγείας Ιτέας που σύντομα θα καλυφθούν και αυτοί]. Για να καταλάβουμε την κοροϊδίας υπάρχουν 5 γιατροί σε μια Φωκίδα με 40.000 ασφαλισμένους!! Μια ακόμη απόδειξη ότι και αυτό το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και έρχεται και αυτό να επανα-βεβαιώσει πως η έχεις λεφτά έχεις υγεία, ή αν δεν έχεις λεφτά κάνεις κηδεία. Ο χειμώνας λοιπόν που μας προετοιμάζουν ότι θα είναι σαν του 1942, θα είναι γιατί έτσι τον ετοιμάζουν εκεί στη κυβέρνηση και στα υπόλοιπα επιτελεία. Χειμώνας σε απόλυτη ένδεια, χωρίς ρεύμα και χωρίς γιατρούς (πληρώνοντας  χαράτσια έως και 45% για φάρμακα και εξετάσεις)!

Για όλους αυτού τους λόγους και για πολλούς ακόμη σας καλούμε

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 Σεπτέμβρη στις 18,30 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

…για να συζητήσουμε, για να σχεδιάσουμε πως και πόσο οργανωμένα θα σταθούμε απέναντι στη φτώχεια που μας οδηγούν 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…