Home Δήμος Δελφών Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων: Προκλητικό έργο στο Γαλαξίδι
Δήμος Δελφών - 7 Ιουνίου, 2013

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων: Προκλητικό έργο στο Γαλαξίδι

 Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων

Προκλητικό έργο στο Γαλαξίδι

-Προνομιούχα αντιμετώπιση του ζεύγους Γουργουρή, καταγγέλλουν Γαλαξιδιώτες.

-Στρώθηκε πρώτος με ασφαλτικό υλικό 3 Α αγροτικός δρόμος που οδηγεί σε νεόδμητες προς πώληση βίλες του ζεύγους Γουργουρή, εν αγνοία του Αντιδημάρχου κ. Στάθη Μαντζώρου.

-Ερωτηματικά αν χρειαζόταν και αν είχε αδειοδοτήσεις το έργο, όπως και είναι ενημερωμένος ο δήμαρχος, όσο και η αντιπεριφεριεάρχης που πιθανότατα εκτελεί το Ιτέα – Γαλαξίδι.

 

 

Την εποχή που οι Έλληνες στενάζουν από την φτώχεια και τη σκληρή λιτότητα, η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, κάποιοι φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται προνομιούχα.

Παρότι ο δήμος Δελφών αγκομαχάει να καλύψει τις βασικές του ανάγκες και τους προμηθευτές του και σε περίοδο που το ευρώ έχει γίνει ακριβοθώρητο, η Δημοτική Αρχή επέλεξε να στρώσει με 3Α αγροτικό δρόμο στο Γαλαξίδι με 4 βίλες πολυτελείας, οι οποίες είναι μεν ακατοίκητες, αλλά ανήκουν δε, στη νύν αντιδήμαρχο και το σύζυγό της πρώην δήμαρχο Γαλαξιδίου, κα και κ. Γουργουρή.

 

Το ιστορικό, οι καταγγελίες και η έκπληξη Μαντζώρου

 

Η εφημερίδα μας την Τετάρτη νωρίς το μεσημέρι δέχτηκε την πρώτη καταγγελία, γιατί ακολούθησαν και άλλες, ότι ασφαλτοστρώνεται με μέσα του δήμου αγροτικός δρόμος στο Γαλαξίδι, μπροστά από τις βίλες που κατασκευάζει προς πώληση το ζεύγος Γουργουρή.

Συντάκτες της εφημερίδας μας, πήγαν στο σημείο για να διασταυρώσουν την καταγγελία, όπου διαπίστωσαν ότι έχει πέσει το υλικό, αλλά το μηχάνημα του δήμου και ο οδηγός της νομαρχίας είχαν αποσυρθεί.

Νωρίς χθες το πρωί, δεχτήκαμε άλλες δυο καταγγελίες, που ισχυρίζονταν ότι συνεχίζεται το στρώσιμο του δρόμου με ασφαλτικό υλικό. Όπως ήταν απολύτως φυσικό επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αντιδήμαρχο κ. Στάθη Μαντζώρο, υπεύθυνο για τέτοια έργα, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα, δηλώνοντας ότι δε γνωρίζει απολύτως τίποτε σχετικά. Μας διευκρίνισε μόνο, ότι ο ίδιος είχε παρακαλέσει τον ανάδοχο που φτιάχνει το δρόμο Ιτέα – Γαλαξίδι με το υλικό που βγάζει από το φρεζάρισμα, να στρώσει τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στην ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος.

Στην συνέχεια ενημερώθηκε η κ. Γουργουρή, η οποία μας πρόλαβε και επικοινώνησε μαζί μας την ώρα  που ετοιμαζόμασταν να την καλέσουμε. Η Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι δεν αποτελεί διάκριση, το γεγονός ότι ασφαλτοστρώθηκε ο συγκεκριμένος δρόμος. «Περίσσευε το υλικό και ανέλαβαν να φτιάξουν κάποιους αγροτικούς δρόμους. Ξεκίνησαν από το δρόμο που τυχαίνει να έχουμε και εμείς ιδιοκτησία, αλλά θα στρωθούν και άλλοι, όπως ο δρόμος που είναι το σπίτι του κ. Μοσχονά. (σσ: εννοεί το δρόμο προς την ΕΣΤΙΑ, για τον οποίο είχε πραγματικά δώσει εντολή ο κ. Μαντζώρος, από την αρχή). Βασικός αποδέκτης των εργασιών είναι η ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος και θα γίνουν δρόμοι που οδηγούν και σε άλλα σπίτια», δήλωσε η κ. Γουργουρή.

Ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γουργουρής ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος, όταν επικοινώνησε μαζί μας και τόνισε ότι δεν προτίθεται να δεχτεί λασπολογίες. «Θέλω να δω τι λένε οι καταγγελίες και θα προχωρήσω σε μήνυση κατ’ αγνώστων. Αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες να βγουν και να μιλήσουν επώνυμα. Ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί δεκαπέντε ιδιοκτησίες», είπε, ενώ όταν τον διακόψαμε σχολιάζοντας ότι ανάμεσα σε αυτές είναι και η δικιά του, μας απάντησε εύθυμα: «και τι να κάνω, να την μετακομίσω για να μη λένε;», ενώ διευκρίνισε ότι δεν είχε ανάγκη την ασφαλτόστρωση, δεομένου, ότι, όπως είπε πάει από άλλο δρόμο στην ιδιοκτησία του (σσ: ο δρόμος τον οποίο εννοεί ο κ. Γουργουρής είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν είναι άσφαλτος).

Τα ερωτήματα

 

Το έργο που έγινε στο συγκεκριμένο δρόμο είναι μήκους περίπου 280 μέτρων, τα οποία στρώθηκαν με ασφαλτικό υλικό και αν πέσει σήμερα λάδι, δημιουργείται δρόμος με πρόχειρη άσφαλτο. Οι καταγγέλλοντες που επικοινώνησαν μαζί μας, αναρωτήθηκαν αν υπάρχει άδεια από την Πολεοδομία και αν έχει περιβαλλοντολογική μελέτη το έργο.

Επίσης, αδιευκρίνιστο είναι αν έχει εγγραφεί στη ΣΑΤΑ, όπως και αν έχει εγκριθεί από το Τοπικό Συμβούλιο και αν έχει επικυρωθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιπλέον, στέκονται στη δαπάνη καυσίμων για τη μεταφορά των υλικών και το στρώσιμο του έργου, ρωτώντας μέσω της εφημερίδας μας επίσημα το δήμο από πού καλύφθηκαν, με ποιόν τρόπο και γιατί.

Επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι όντως το γκρέιτερ που έκανε το έργο ήταν του δήμου Δελφών, προερχόμενο από το δήμο Δεσφίνας, ως προίκα του καλλικρατικού δήμου, ενώ ο χειριστής του είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Πέρα, όμως από τις καταγγελίες προκύπτουν και άλλα σοβαρά ζητήματα. Πως είναι δυνατόν να γίνεται έργο σε έναν αγροτικό δρόμο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος  κ. Μαντζώρος να μην το γνωρίζει. Πώς είναι δυνατόν, ο κ. Μαντζώρος να δίνει εντολή να στρώσουν άλλο δρόμο (της ΕΣΤΙΑΣ) και να ξεκινούν εν αγνοία του από άλλον που είναι σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση. Αν στρωνόταν πρώτα ο δρόμος της ΕΣΤΙΑΣ και το υλικό περίσσευε θα ήταν κατά κάποιο τρόπο λογικό, αντί να πεταχτεί να στρώσουν και κάτι άλλο. Αυτό το άλλο όμως θα μπορούσε να είναι ένας άλλος αγροτικός δρόμος με πολλά κατοικημένα σπίτια και όχι να στρωθεί πρώτα ο δρόμος που οδηγεί στις ιδιοκτησίες πολιτικών προσώπων που ασκούν και διαχειρίζονται εξουσία στο Γαλαξίδι. Για την ακρίβεια, μια που το ζεύγος Γουργουρή συνδέεται με πολύ στενούς φιλικούς δεσμούς με το δήμαρχο κ. Νίκο Φουσέκη, θα έπρεπε να μην δεχτεί να γίνει αυτό το κομμάτι, προλαμβάνοντας τις εντυπώσεις που θα δημιουργήσει και πολύ περισσότερο να μη δεχτεί να γίνει πρώτος ο δρόμος αυτός. Εξάλλου, ακριβώς λόγω αυτής της στενής σχέσεις, θα έπρεπε να προστατεύσουν το Δήμαρχο και την υπόλοιπη δημοτική παράταξη, μιας που πλέον έχουμε ήδη μπει σε άτυπη προεκλογική περίοδο και είναι λογικό, οι αντίπαλοι του κ. Φουσέκη να περιμένουν τέτοια λάθη. Άλλωστε, ήδη κατηγορείται, ακόμη και από ομοϊδεάτες του, ότι τόσα χρόνια διοικεί με μια κλειστή παρέα φίλων.

Προς το παρόν πάντως παραμένει άγνωστο, αν ο ίδιος ο Δήμαρχος γνωρίζει τι έχει συμβεί και την προτεραιότητα που δόθηκε στο συγκεκριμένο δρόμο.

Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι πρόσφατα ο δήμος Δελφών επέκτεινε το δίκτυο ύδρευση σε εκείνο το σημείο φτάνοντας το μέχρι τις εν λόγω βίλες, μιας που το νερό είναι απαραίτητο, καθώς διαθέτουν πισίνα. Τώρα λοιπόν που απέκτησαν και στρωμένο δρόμο απομένει μόνο να επεκταθεί ο κοινοτικός φωτισμός και θα είναι κομπλέ!

 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το έργο Ιτέα – Γαλαξίδι κατά πάσα πιθανότητα είναι της περιφερειακής ενότητας. Θα είχε λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε από την κ. Γαζή, αν όντως είναι δικό της, αν γνώριζε τις εργασίες που θα γίνουν, σε ποιους αγροτικούς δρόμους και αν καλύπτει τα έξοδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…