Home Δήμος Δελφών Σωτήριο, το λάθος στο τοπογραφικό που πρόσθεσε στρέμματα για το Γυμνάσιο Δεσφίνας
Δήμος Δελφών - 11 Δεκεμβρίου, 2016

Σωτήριο, το λάθος στο τοπογραφικό που πρόσθεσε στρέμματα για το Γυμνάσιο Δεσφίνας

 Θα πληρώσουν αναδρομικά οι εταιρείες

Σωτήριο, το λάθος στο τοπογραφικό που πρόσθεσε στρέμματα για το Γυμνάσιο Δεσφίνας

-Με θετική εισήγηση εισάγεται από το Τοπικό Συμβούλιο στο Δημοτικό της Δευτέρα.

 

Ένα λάθος στα τοπογραφικά διαγράμματα των εκτάσεων που χρησιμοποιεί η VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α.Ε και η «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» πρόσθεσε στις εκτάσεις που χρησιμοποιούν άλλα 900 στρέμματα, τα οποία όμως θεωρούν απολύτως αναγκαία για τις εργασίες τους.

Οι δυο εταιρείες απευθύνονται στο δήμο Δελφών και ζητούν αλλαγή των συμβολαίων ώστε να μπουν και αυτές οι εκτάσεις στο συμφωνητικό και φυσικά θα καταβάλλουν αναδρομικά τα ενοίκια. Το θέμα πήγε στο Τοπικό Συμβούλιο Δεσφίνας, το οποίο αποφάσισε να αποδεχθεί κατά πλειοψηφία, με την διαφορά ότι τα επιπλέον έσοδα που θα εισπράξει ο δήμος θα διατεθούν για την συντήρηση του Γυμνασίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο πρακτικό ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας κ. Χαράλαμπος Καλλιακούδας  ανέφερε προ τους συναδέλφους του τοπικούς συμβούλους ότι έλαβε την αίτηση των εταιρειών «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α.Ε και «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α.Ε οι οποίες εδρεύουν στο Χαλάνδρι Αττικής.

Οι δυο εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων στην επιστολή τους αναφέρουν:   

…..Κατά την υπογραφή των υπ΄αριθ. 9.198/2015 και 9.199/2015 πράξεων της συμ/φου Δεσφίνας Γιαννίτσας Κουμπούρη-Καλαμάτα λόγω εσφαλμένης τοπογράφησης των μισθωμένων εκτάσεων παραλήφθηκε η συμπερίληψη σε αυτές μη ιδιωτικής γης εκτάσεως 871.839,46 τ.μ , η οποία είναι αναγκαία για την χωροθέτηση των Αιολικών Πάρκων των εταιριών.

Προς τούτο αιτούμεθα, όπως γίνει δεκτή η τροποποίηση των άνω πράξεων της συμ/φου Δεσφίνας Γιαννίτσας Κουμπούρη-Καλαμάτα, προκειμένου να επανέλθουν στο ορθό οι μισθωθείσες εκτάσεις…….»

Ο κ. Καλλιακούδας ενημέρωσε ότι υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και για το λόγο αυτό συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, ενώ υπενθύμισε στο Σώμα ότι είναι ενήμεροι σε ότι αφορά τα Αιολικά Πάρκα στη Δεσφίνα από προηγούμενες αποφάσεις μας. Εξέφρασε δε τη συμφωνία του με την  τροποποίηση των συμβολαίων με την υποχρέωση των εταιρειών να καταβάλουν το μίσθωμα για τις εκτάσεις αναδρομικά από 01/01/2016. Τα ποσό που θα καταβληθεί αναδρομικά πρότεινε να συμπεριληφθεί στο προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών ως ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων Γυμνασίου-Λυκείου Δεσφίνας.

Αποστάσεις πάντως κράτησε ο Τοπικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Σίδερης, ο οποίος δήλωσε «παρών», ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ενημερωθεί και δεν γνωρίζει καν σε ποιες περιοχές αναφέρεται η αίτηση.

Καλείται το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών την αποδοχή ή μη της τροποποίησης των συμβολαίων μίσθωσης.

Το Τοπικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για το θέμα και προτείνει στο Δήμο Δελφών που συνεδριάζει τη Δευτέρα «την τροποποίηση των 9.198/2015 και 9.199/2015 συμβολαίων  μίσθωσης της συμβολαιογράφου Δεσφίνας  Γιαννίτσας Κουμπούρη-Καλαμάτα σύμφωνα με την αίτηση των εταιρειών «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α.Ε και «VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο VECTOR ΑΙΟΛΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ Α.Ε., λόγω εσφαλμένης τοπογράφησης των μισθωμένων εκτάσεων, με την αυτονόητη υποχρέωση των εταιρειών να καταβάλουν το μίσθωμα για τις εκτάσεις αναδρομικά από 01/01/2016.

Το ποσό που θα καταβληθεί αναδρομικά να συμπεριληφθεί στο προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών, έτους 2017, ως ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη βελτίωση των Κτιριακών εγκαταστάσεων Γυμνασίου-Λυκείου Δεσφίνας.

Ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Σίδερης δήλωσε «παρών», όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση.

Το θέμα θα εισαχθεί τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπως φαίνεται το σχολείο της Δεσφίνας θα βγει πολλαπλά ωφελημένο.

Τελικά, η επιχειρηματική κίνηση του τότε καποδιστριακού δημάρχου κ. Στάθη Μαντζώρου αποδεικνύεται πανέξυπνη και σωτήρια για την περιοχή του. Αν δεν είχε γίνει δε, και ο καλλικράτης, η Δεσφίνα θα ήταν η πλούσια και περιζήτητη «νύφη», της Φωκίδας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …