Home Εικόνες Αρχικής Συνταξιούχοι ΙΚΑ Φωκίδας: Κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στην ενέργεια και τα βασικά είδη ανάγκης

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Φωκίδας: Κάλεσμα για την αυριανή συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια στην ενέργεια και τα βασικά είδη ανάγκης

Κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση στην πλατεία Λαού της Άμφισσας ενάντια στη γενικότερη ακρίβεια αλλά και τις αυξήσεις στο ρευμα απευθύνει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας η οποία τονίζει ότι αυτός ο Χειμώνας δεν θα είναι ο χειρότερος για όλους αλλά μόνο για τον παλό λαό, τους συνταξιούχους

Η ανακοίνωση

Ο χειρότερος χειμώνας για την Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» (περιοδικό Time)
«Η Ελλάδα εισέρχεται στον πιο δύσκολο
χειμώνα από το 1942» (Αδ. Γεωργιάδης…ο
γνωστός).

Για ποιον όμως θα είναι δύσκολος ο χειμώνας;
·Σίγουρα όχι για τα μονοπώλια της ενέργειας, με αυξήσεις κερδών μεγαλύτερη από 450% μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022, εξαιτίας και της απογείωσης των τιμών του πετρελαίου.
· Σίγουρα όχι για τους μεγάλους tour operators που θησαύρισαν και φέτος το καλοκαίρι από το «τουριστικό θαύμα», όταν σχεδόν κανένας από εμάς δεν πήγε ούτε μια μέρα διακοπές!
· Σίγουρα όχι για τους κλινικάρχες στη χώρα μας, με αυξήσεις κερδών γύρω στο 250% – εν μέσω πανδημίας- μάλιστα.

Δύσκολος χειμώνας, λοιπόν, δε θα είναι για όλους, θα είναι για τους λαούς! Για εμάς τους συνταξιούχους που μας έχουν σπάσει στην κοροϊδία, και οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους. Που μας λένε ότι ξεπαγώνουν οι χίλιο-πετσοκομμένες, έως και 50%, συντάξεις μας. Που θα δώσουν ένα ποσοστό 6 ή και 7% και δεν θα φτάνει ούτε για το τίποτα. Που δεν μας δίνουν πίσω δώρα και επιδόματα σύμφωνα με τις πρώτες αποφάσεις του ΣτΕ. Πού εξάγγειλε ο κ. πρωθυπουργός, προχθές στη ΔΕΘ, ένα τεράστιο τίποτα, θάβοντας ελπίδες και ψευδαισθήσεις για κάποια επιστροφή κάποιων από τα κλεμμένα μας.
Τον δύσκολο χειμώνα τον σχεδιάζουν τα επιτελεία της ΕΕ και των κυβερνήσεων για κάθε χώρα, για κάθε λαό. Στο σχεδιασμό τους και για την ιδιωτικοποίηση της υγείας αλλά και για να έχουν επι πλέον έσοδα, εντάξανε και το «θεσμό» του προσωπικού γιατρού! Όπου από τον επόμενο μήνα θα τρέχουν τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν γραφτεί με 10% επι πλέον στα φάρμακα και στις εξετάσεις. Και από 1/1/2023 άλλο ένα 10%, συνολικά δηλαδή 45% για την υποτιθέμενη «δωρεάν υγεία». Την υγεία που την πληρώνουμε ήδη με 6% παρακράτηση, κάθε μήνα από τη σύνταξή μας, κοντά μια σύνταξη το χρόνο. Στη Φωκίδα υπάρχουν σήμερα μόνο 3 γιατροί (από 5) για να εγγραφούν κοντά 40.000 άτομα!
Δηλαδή δε φτάνουν οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, τιμές προϊόντων και αγαθών, τώρα μας φορτώνουν και ένα πρόσθετο χαράτσι σε φάρμακα και εξετάσεις.
Δεν μας λένε ότι εμάς, τους συνταξιούχους, δεν μας θέλουνε στη ζωή! Παίρνουν και όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μας οδηγήσουν πιο γρήγορα στο θάνατο.

Συνάδελφοι,

Οι «προειδοποιήσεις», όπως αυτές που αναφέραμε παραπάνω, δεν έχουν σκοπό την προστασία του λαού, αλλά είναι «εκ του πονηρού». Επιδιώκουν να καλλιεργήσουν την παραίτηση από τη διεκδίκηση, την «παράλυση», την επικράτηση της λογικής «και μη χειρότερα».
Αξίζουν οι θυσίες μας σε αυτόν τον δρόμο; Για ποιον σκοπό; Για “να βγει λάδι” πάλι το σύστημά τους, αυτός ο βάρβαρος καπιταλισμός, οι κυβερνήσεις του, η ΕΕ και να συνεχίζουν να μας φορτώνουν με νέα χαράτσια, επιχορηγώντας το μεγάλο κεφάλαιο; Όχι, δεν αξίζουν οι θυσίες αυτές.
Στην κοροϊδία τους, στα ψέματά τους, απαντάμε με αγώνες.
Σε εμάς απομένει να κάνουμε το δικό μας σχεδιασμό.
Οργανωνόμαστε για να δώσουμε δυναμική απάντηση στον «δύσκολο χειμώνα» της πολιτικής της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Στην ακρίβεια που κατατρώει το οικογενειακό εισόδημα, την αβάσταχτη άμεση φορολογία αλλά και έμμεση, με ΦΠΑ, με Ειδικούς Φόρους (ΕΦΚ), με ΕΝΦΙΑ που απομυζούν τον μόχθο μιας ζωής

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 15 Σεπτέμβρη 11,00 στην πλ. Λαού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις σε τρόφιμα, καύσιμα, ρεύμα.
Πορεία στη ΔΕΔΔΗΕ με κάψιμο και ενταφιασμό λογαριασμών.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

“FAR WEST” ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ Σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόμενης σε επιχείρηση …