Home Πολιτισμός Συνεδριάζει ξανά το Επιμελητήριο
Πολιτισμός - 6 Σεπτεμβρίου, 2013

Συνεδριάζει ξανά το Επιμελητήριο

Νέα συνεδρίαση, με πρώτο θέμα τις διαγραφές των κυρίων Φάκου και Τσατσαρώνη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη.

Επιπλέον με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» το οποίο φαίνεται να «στοιχειώνει» για τα καλά το Επιμελητήριο και μάλιστα διαχρονικά, αφού σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την κήρυξη του αναδόχου σε έκπτωτο, η οποία τον δικαιώνει και ανοίγει το δρόμο για μεγάλες οικονομικές διεκδικήσεις από πλευράς του.

Ειδικότερα, το ΣτΕ φέρεται να δέχτηκε ότι δεν τηρήθηκε η ενδεδειγμένη και τυπική νομική διαδικασία για την κήρυξη της αναδόχου εταιρείας «έκπτωτη» και υπό αυτό το πρίσμα τη δικαίωσε.

Η ανάδοχος έχει ήδη καταθέσει αγωγή, πριν ακόμη αλλάξει η διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπου αξιώνει αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη, όπως η ίδια υποστηρίζει.

Να διευκρινιστεί ότι για το δικαστήριο που θα κρίνει, αν έγινε ή όχι και σε ποια φάση παραδόθηκε το έργο του προγράμματος δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος. Βέβαια αυτό είναι ένα δικαστήριο πολύ βασικό για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς είναι πολύ σοβαρό να αποδεικνύεται ότι μια εργολήπτρια εταιρεία κακώς κηρύχθηκε έκπτωτη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, καθώς το έργο αυτό χρηματοδοτείτο από κοινοτικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Γ ΚΠΣ, το οποίο έχει λήξει και φυσικά τα χρήματα έχουν επιστραφεί στα κοινοτικά ταμεία. Στην περίπτωση που το Επιμελητήριο χάσει τα δικαστήρια, θα εξαναγκαστεί να καταβάλει τις 260.000 ευρώ και πιθανότατα εντόκως. Για να γίνει αυτό βεβαίως, θα πρέπει ο ανάδοχος να αποδείξει ότι παρέδωσε το όλο έργο, κάτι που σε συνεδριάσεις του προηγούμενου ΔΣ, ακόμη και οι υποστηρικτές της άποψης ότι το έργο έγινε, δεν επιβεβαίωναν, μιλώντας πάντα για παράδοση μεγάλου μέρους του έργου.

 

Ενημέρωση από τον κ. Γαζή στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου

 

Η απόφαση του ΣτΕ για το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας θα συζητηθεί στη νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 19:00 στο Δημαρχείο, καθώς ο πρόεδρος κ. Γιώργος Γαζής θα ενημερώσει το Σώμα.

Επίσης θα συζητηθούν θέματα όπως η σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας και την πυρκαγιά στον Ελαιώνα της Άμφισσας, τη διεξαγωγή φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη αναφέρει τα εξής:

1.Έκπτωση μελών ΔΣ κκ. Χ.Φάκου και Γ.Τσατσαρώνη.

2.Πρόταση Π.Μέγκου για το θέμα ου ελαιώνα.

3.Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου.

4.Επιστολή στην Κ.Ε.Ε.Ε. αναφορικά με τον Ο.Α.Ε.Ε. Ασφαλιστικές εισφορές – Ληξιπρόθεσμες οφειλές.

5. «Πρόσκληση 108 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας. Απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας.

6.Φεστιβάλ αγροτικών προϊόντων στην Άμφισσα.

7.Επιστολή Γ Κοτρώνη για το καθεστώς ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ ορισμένων επιχειρήσεων.

Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας και ΕΦΕΤ, όπως και για τα 10ήμερα καταναλωτή σε Άμφισσα και Ιτέα. 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…