Home Πολιτικά - Φωκίδα Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Μαΐου στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα
Πολιτικά - Φωκίδα - 21 Μαΐου, 2013

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 23 Μαΐου στην Πλατεία Λαού στην Άμφισσα

Συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Λαού, στις 23 Μαΐου, στις 20:00 με βασικό αίτημα την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων και την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.


 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες,  νέοι-νέες.

Δεκάδες Ομοσπονδίες, σωματεία, το εργατικό κέντρο Φωκίδας και οι συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απευθύνουν κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους εργαζομένους για συντονισμένο αγώνα, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, τώρα πριν είναι αργά! Να απορρίψουμε το σφαγιασμό τους.

 

Σας καλούμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 23 Μάη στη πλ. Λαού της Άμφισσας στις 8,00 μμ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ-ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

 

Η μάχη των συλλογικών  συμβάσεων αφορά όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες.

 

Πληρώνουμε ακριβά την κρίση για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τώρα θέλουν να πληρώσουμε με νέες θυσίες και αίμα την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Απαιτούν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δηλαδή να καθορίζεται με νόμο το κατώτερο μεροκάματο και ο κατώτερος μισθός ανάλογα με τις αξιώσεις των εργοδοτών.

 

Ζητούν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, να αντικατασταθούν με τις επιχειρησιακές και τις ατομικές συμβάσεις. Δηλαδή οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να χάσουν το δίχτυ προστασίας που επέβαλε η κλαδική σύμβαση, να είναι έρμαια στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Παράλληλα οι εργοδότες απαλλάσσονται από την πίεση της οργανωμένης πάλης και τη δράση των σωματείων, αφού θα μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τον εργαζόμενο, βάζοντας ως όριο το κατώτερο μεροκάματο που νομοθετικά ορίζει η κυβέρνηση.

 

Mε πρόσχημα την ανεργία, ζητούν τη σφαγή στο μεροκάματο, προσβλέποντας στις νέες βάρδιες των εργαζομένων, τις οποίες θέλουν κακοπληρωμένες χωρίς κανένα δικαίωμα.

 

Γι’ αυτό χτυπούν τις συλλογικές συμβάσεις, τη συλλογική διαπραγμάτευση. Προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεκδίκηση, στους αγώνες για καλύτερους μισθούς, για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας.

 

 

Απαίτησαν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Εκβιάζουν, απειλούν και προκαλούν χυδαία λέγοντας ότι «δεν απασχολεί τους εργαζόμενους το ύψος του μισθού αλλά το αν θα έχουν δουλειά». Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα,  χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους «άθλιους» να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

 

Εδώ και τώρα να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζομένων η υπογραφή Κλαδικών Συμβάσεων με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως έναρξη για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

 

Αν δεν τους σταματήσουμε, η σύγχρονη δουλεία θα γίνει πραγματικότητα!

 

Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων, την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι το καύσιμο για να αυξήσουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τα κέρδη τους.

 

Μας πηγαίνουν όλους στα 300 και 400 ευρώ! Και μισθούς και συντάξεις!

 

Για να αντιμετωπίσουν την ανεργία προτείνουν προγράμματα με ακόμα χαμηλότερο μεροκάματο και μισθούς, με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό μεγαλύτερο από 490 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι μισθό πάνω από 427 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών. Τις συντάξεις στα 350-370 ευρώ και όποιος αντέξει! Επιδιώκουν ακόμη και την βιολογική εξόντωση της εργατικής τάξης προς δόξα των κερδών του κεφαλαίου!

 

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της περιοχής μας που μετά τις ημέρες του Πάσχα βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται δραματικά ενώ οι νέες μειώσεις μισθών-συντάξεων σε συνδυασμό με εφορία και χαράτσια θα αποτελέσουν το σκηνικό για τον θάνατο του εμποράκου.

 

Κανείς να μη μείνει μόνος του.

 

Είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπή εισοδήματα. Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΗ 8,00 μμ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στην ΠΛ. ΛΑΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…