Home Δήμος Δελφών “…Στο πρόγραμμα για τη Βουνιχώρα αναφέρουν σειρά ανακριβειών και παραπληροφορήσεων”
Δήμος Δελφών - 9 Μαΐου, 2014

“…Στο πρόγραμμα για τη Βουνιχώρα αναφέρουν σειρά ανακριβειών και παραπληροφορήσεων”

 Τη δική τους εκδοχή για τις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου δημάρχου κου Παναγιωτόπουλου δίνουν η  κ Μάρω Τασιού -Γο0υργουρή, αντιδήμαρχος Γαλαξειδίου και ο κος Δημήτριος Τσελές, πρόεδρος της Βουνιχώρας.

Αναλυτικά η απαντησή τους, αυτούσια, όπως μας στάλθηκε.

Παραπληροφόρηση στο πρόγραμμα του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου κ. Αθ.  Παναγιωτόπουλου, για τη Βουνιχώρα.Κα Διευθύντρια 
  

Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα σας υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα υποψήφια μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του συνδυασμού του κ. Αθ.  Παναγιωτόπουλου αναφέρουν, στο πρόγραμμα τους για τη Βουνιχώρα, σειρά ανακριβειών και παραπληροφορήσεων.
Συγκεκριμένα, στις επιδιώξεις και τους στόχους τους χωρίς φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι γίνεται στο χωριό τους, συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους έργα τα οποία ΗΔΗ έχουν υλοποιηθεί ή πραγματοποιούνται τη περίοδο αυτή.
Επειδή λοιπόν εσκεμμένα εμφανίζεται απουσία έργων της σημερινής δημοτικής αρχής και κακόβουλα τον νυν έργο εμφανίζεται ως τμήμα του μελλοντικού προγραμματισμού του ανωτέρω συνδυασμού ενημερώνουμε τους συμπολίτες για τα εξής:


ΜΟΝΟΠΑΤΙ  ΚΕΔΡΟΔΑΣΟΥΣ 


Το έργο  ανάδειξης του μονοπατιού που οδηγεί στο Κεδροδάσος είναι δρομολογημένο έργο σε φάση ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.
Συγκεκριμένα το 2011 ο Δήμος εκπόνησε μελέτη για την ανάπλαση του μονοπατιού με δαπάνη ύψους 12.000€. Στη συνέχεια και κατόπιν πολλών προσπαθειών  του Δήμου τον Ιανουάριο 2014 εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER το έργο «ανάπλασης μονοπατιού του κεδροδάσους Βουνιχώρας» με το ποσό των 55.899€.


ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 

Πολύ σύντομα θα έχουμε στη Βουνιχώρα πρόσβαση στο διαδίκτυο.  Αυτό το πετύχαμε με σειρά εγγράφων και προφορικών πιέσεων. Αναλυτικά και για να γίνει σαφές η κατάσταση έχει ως εξής: Έγινε η τοποθέτηση του καλωδίου των οπτικών ινών από τον εργολάβο που κατασκεύαζε το δρόμο Βουνιχώρας – Αγίας Ευθυμίας και πραγματοποιήθηκε σύνδεση με το κέντρο του ΟΤΕ Βουνιχώρας. Υπολείπετε μόνον η τελική σύνδεση 3 «μουφών» μεταξύ Αγίας Ευθυμίας- Βουνιχώρας για να είναι έτοιμος ο φορέας οπτικής ίνας και να τοποθετηθεί το μηχάνημα «ντισλάμ», που έχει εγκριθεί στο πλαίσιο του κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΤΕ για το 2014. Συμφώνα λοιπόν με το προγραμματισμό του ΟΤΕ, μέχρι τέλος του Ιουλίου η παροχή υπηρεσιών διαδικτύου θα είναι έτοιμη. 

ΟΜΒΡΙΑ 

Το έργο απορροής όμβριων υδάτων εντός Τ.Κ. Βουνιχώρας έχει ήδη ξεκινήσει και κατασκευάζεται. Ειδικά μάλιστα για ορισμένα σημεία στη Ν.Δ. πλευρά του χωριού έχουν  γίνει  προμετρήσεις από τη Τεχνική Υυπηρεσία του Δήμου προκειμένου να συμπεριληφθούν συμπληρωματικά στη αρχική μελέτη.


ΞΕΝΩΝΑΣ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ 

Έχει ήδη δρομολογηθεί η πολεοδομική τακτοποίηση του ξενώνα με δαπάνες του Δήμου (2.200€ παράβολα και πρόστιμο). Στην αρχή το ποσό είχε διατεθεί από τις ΑΠΕ επεστράφη όμως στον ειδικό κωδικό του Δήμου για να διατεθεί για άλλη δράση στο χωριό.

 

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ


Για όσους δεν το γνωρίζουν έχει καθιερωθεί εδώ και καιρό η συνεργασία με το δίκτυο μαρτυρικών χωριών της χώρας μας και έχουν υποβληθεί και σχετικές προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας των μελών του δικτύου με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του. Επίσης στο λεύκωμα που εκδόθηκε από το δίκτυο μαρτυρικών χωριών η παρουσία της Βουνιχώρας είναι σημαντική. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί μαρμάρινες πλάκες στις εισόδους του χωριού που αναγράφουν το χαρακτηρισμό. Εξάλλου μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας θα έχει ολοκληρωθεί ο καλλωπισμός του πάρκου της 10ης Απρίλιου 1943, στην είσοδο του χωριού.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ


Έχει κατασκευαστεί η ιστοσελίδα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Βουνιχώρας «Βλαχοθανάσης» και εκκρεμεί ο ορισμός χειριστή   και η δημιουργία Επιτροπής Έγκρισης Δημοσίευσης. 
ΟΙΚΙΑ ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ
Υπάρχει ήδη στο προγραμματισμό μας η αγορά της οικίας Βλαχοθανάση και έχουμε έρθει σε σχετική επικοινωνία με τους 3 ιδιοκτήτες της. Στόχος μας η ανακαίνιση της οικίας και η ένταξη της Βουνιχώρας, με τον εμβληματικό προεπαναστατικό αυτό ήρωα μας, στους «Δρόμους του 21».
Επειδή η παραπληροφόρηση δεν ενισχύει την δύναμη του πολιτικού λόγου αντίθετα τον απαξιώνει και μαζί με αυτό και τους εκφέροντες τέτοιο λόγο, ας είμαστε πιο προσεκτικοί. Ας υπηρετούμε την αλήθεια και τη καθαρότητα και  ας μην επιδιώκουμε την απαξίωση του έργου κάποιων αυτοδιοικητικών αλλά και στελεχών του Δήμου μας. Πάντως με τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων εκλογές δεν κερδίζονται.
 ΜΑΡΩ ΤΑΣΙΟΥ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΛΕΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…