Home Δήμος Δωρίδας Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας: Ομόφωνα να μείνει και να αναβαθμιστεί το τμήμα Ευπαλίου
Δήμος Δωρίδας - 17 Οκτωβρίου, 2014

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας: Ομόφωνα να μείνει και να αναβαθμιστεί το τμήμα Ευπαλίου

Με μότο «προσέχουμε για να έχουμε» πορεύεται πολιτικά ο δήμος Δωρίδας κατ’ επιλογή της Δημοτικής Αρχής, όπως φάνηκε από τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης άδραξε την ευκαιρία να κλείσει τους «λογαριασμούς του», με όσους τον αμφισβητούν.

 «Η πρόληψη καλύτερη της θεραπείας»

 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Αντωνόπουλος ανέλυσε την υφιστάμενη κατάσταση και πρότεινε την εξουσιοδότηση του Δήμαρχου κ. Γιώργος Καπεντζώνης ώστε να κάνει όλες τις απαραίτητες επαφές με το Υπουργείο, την Βουλευτή και τους αρμόδιους φορείς. Απαίτηση του δήμου είναι η παραμονή του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και η στελέχωσή του, καθώς καλύπτει 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα με 60 χλμ ευθνικό δρόμο. Τονίστηκε δε, ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών θα πρέπει να βασίζεται σε καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών και όχι σε κριτήρια που στοχεύουν μόνο στη μείωση του κόστους. «Το πλησιέστερο τμήμα είναι στην Άμφισσα και η απόσταση είναι 90 χιλιόμετρα. Εξάλλου, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται», είπε ο εισηγητής.
Ο κ. Ανδρέας Ευσταθίου σε σύντομη παρέμβασή του ζήτησε να λεχθούν καθαρά οι ενέργειες που έχουν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι διασπείρουν αμφισβήτηση για τις ενέργειες και τις προθέσεις της διοίκησης του δήμου. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε, είναι η δεύτερη. Εμείς δώσαμε λύση στο κτιριακό», διευκρίνισε.
Ο κ. Γιάννης Καγιάς από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας παρατήρησε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διέθεσε 25.000 ευρώ για το σταθμό της Ερατεινής. «Εμείς νομίζαμε ότι το κτίριο διατέθηκε δωρεάν από ιδιώτη και πληρώνει η Ένωση Ευπαλιωτών ένα μικρό αντίτιμο. Δεν ξέραμε ότι ο δήμος σιωπηρά κάλυπτε το μίσθωμα», είπε και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως το τμήμα του Ευπαλίου έχει το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, ενώ νωρίτερα ζήτησε εξηγήσεις γιατί ενώ έθεσε το θέμα δεν ορίστηκε εισηγητής, μιας και γνωρίζει καλά την κατάσταση, όπου του απάντησαν ότι είναι θέμα προεδρείου ποιόν θα επιλέξει.  
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χρήστος Τριανταφύλλου αν και εξέφρασε τη συμφωνία του να διεκδικηθεί η παραμονή και η πλήρης στελέχωση του Α.Τ. Ευπαλίου, αλλά τόνισε ότι πρέπει να επεκταθεί η σκέψη τους στο γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση. «Είναι ανίκανοι ή απλώς εφαρμόζουν την πολιτική που λέγεται μείωση του κράτους», αναρωτήθηκε, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Καγιά του είπε «πολλοί από εσάς που τώρα αντιδράτε, υπηρετείτε αυτήν ακριβώς την πολιτική που είναι καθαρά αντιλαϊκή».
 
Γ.Καπεντζώνης: «Φτάνει η λάσπη και η προπαγάνδα»
 
 
Την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει οριστικά τα πράγματα βρήκε στη συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον κ. Καγιά για ψευδείς κατηγορίες εναντίον του. 
Σε ένα από τα πρώτα συμβούλια της προηγούμενης θητείας ο τότε πρόεδρος της Ερατεινής είχε θέμα για το Σταθμό που κινδύνευε λόγω έλλειψης κτιρίου. Ο δήμος απάντησε άμεσα ως όφειλε παραχωρώντας κτίριο. Μετά αναπτύχτηκε μια έντονη φημολογία ότι βιαστήκαμε να σώσουμε την Ερατεινή για να αφήσουμε εκτεθειμένο το Ευπάλιο. Σας διαβάζω λοιπόν επιστολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Στερεάς Ελλάδας που ευχαριστεί προσωπικά το Δήμαρχο, γιατί με ποσό περίπου 4.000 ευρώ πλήρωσε τα μισθώματα του κτιρίου για το Β εξάμηνο του 2012, όπως και για τη δωρεάν παραχώρηση για όσο διάστημα απαιτείτο. 
Πριν λίγο καιρό πετύχαμε, εμείς ως Δημοτική Αρχή να μην κλείσουν με ΦΕΚ δυο σχολεία. Από ολόκληρη τη χώρα μόνο για δυο σχολεία στη Δωρίδα ανεστάλη η απόφαση. Εσείς και πάλι για να μηδενίσετε την προσπάθειά μας βγήκατε και λέγατε ότι το έκανε η βουλευτής κ. Μανδρέκα. Δεν το έκανε κανένας άλλος τοπικός παράγοντας γιατί θα διέσωζε όλα τα σχολεία της Φωκίδας και του δήμου Δελφών. Όσο και αν δεν θέλετε να το παραδεχθείτε το έκανε ο δήμος και πιο συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή. Να σας θυμίσω ότι τη μέρα των εκλογών είχαν μπει μαύρες σημαίες στο σχολείο του Μαραθιά. Σας πήραμε να τις κατεβάσετε και μας αγνοήσατε. Λέτε ότι είναι μικρή υπόθεση τα 30-40-50.000 ε που θα στοιχίσει το κτίριο. Σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου έτσι και καθόλου εύκολο, αλλά εν πάση περιπτώσει θα τα βρούμε. Όμως η υπηρεσία σας δεν ήρθε ούτε καν να ελέγξει αν ο χώρος είναι κατάλληλος για να μπούμε στη διαδικασία να τον φτιάξουμε. Κινδυνολογείτε ότι θα φύγει η Πυροσβεστική, όμως ακόμη εδώ είναι, όταν σε όλη τη χώρα χάνονται δομές, αλλά δεν είναι τυχαίο γιατί εμείς δεν τα’ αφήνουμε να χαθεί, προσπαθούμε πιεστικά. Σταματήστε αυτή την τακτική», είπε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι δεν ενδιαφέρουν τη Δημοτική Αρχή οι οικονομίες κλίματος της κυβέρνησης. «Πάνω απ’ όλα είναι οι δημότες μας», κατέληξε.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…